„Rusija pasiruošusi sprogti.“ Legionas „Rusijos laisvė“ žada tikrą bombą Putinui  ()

Kovotojas šaukiniu „Cezaris“ pažymėjo, kad Rusijos savanoriai turėtų kovoti ir už Ukrainos, ir už Rusijos laisvę. Legionas „Rusijos laisvė“ yra tikras, kad Kremliaus vadovas bijo partizanų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maksimilanas Andronnikovas šaukiniu „Cezaris“ davė interviu „The Sun“, sakydamas, kad jo savanorių batalionas kitais metais turi didelių planų. Jis perspėjo, kad Rusija yra „pasirengusi sprogti – ir jos dagtį uždegs 2024 metais“. Anksčiau „Rusijos laisvės“ legionas į Belgorodo srities teritoriją pateko šių metų rugsėjį.

49 metų Cezaris vadovauja Rusijos savanorių batalionui, kovojančiam Ukrainos pusėje kare prieš Rusijos Federaciją. Tarp jų pasiekimų galima paminėti sėkmingą reidą Rusijos teritorijoje gegužės pabaigoje ir aštuonių kaimų užėmimą.

Interviu Cezaris davė, kaip rašo „The Sun“, slaptame bunkeryje netoli nuo fronto linijos.

„Turime kovoti už Ukrainos laisvę ir už mūsų Tėvynės laisvę. Ir mes laimėsime“, – sakė jis.

Legionas, suformuotas praėjusių metų pavasarį, turint aiškų tikslą pagaliau padaryti galą Kremliaus režimui, stiprėja. Antiputininiai partizanai dabar intensyvina slaptas operacijas ir ruošiasi ginkluotai kovai.

„Esame pirmasis karinis pulkas, kuris aiškiai ir garsiai sako, kad tik ginkluota kova gali pakeisti valdžią Rusijoje. Štai kodėl Putinas mūsų labai labai bijo. Žinome, kad laimėsime. Tik klausimas, kada?“, – sako jis.

Gegužės pabaigoje 49 metų buvęs kūno rengybos treneris vedė savo vyrus per sieną į Rusiją, kad įvykdytų „didžiausią ataką Rusijos žemėje nuo tada, kai į valdžią atėjo Putinas“.

Cezaris prisiminė, kaip bučiavo žemę, o paskui juokais pamojavo pasu Rusijos pasieniečiams, kurie bėgo, kol jo kovotojai šarvuotais automobiliais įvažiavo į Rusijos Federacijos teritoriją.

„Tai buvo nuostabus jausmas. Tai įkvėpė visus mūsų karius“, – sakė jis.

Dramatiškame kelių dienų mūšyje legionas kartu su kita pasipriešinimo prieš Putiną grupe, vadinama „Rusijos savanorių korpusu“ užėmė aštuonias gyvenvietes Belgorodo srityje, net paėmė į nelaisvę rusų karius.

 

Laisvės kovotojas savo išpuolį pavadino labai sėkmingu ir teigė, kad tai tik V. Putino nuvertimo operacijos pradžia.

„Mes atstūmėme daug Rusijos karių ir jie turėjo perkelti rezervus į tuos regionus, o tai juos susilpnino kitur“, – sakė jis, sakydamas, kad Rusijos televizijoje buvo meluojama, kad režimo kariai nužudė du jo kovotojus.

Tačiau vėliau įvyko Prigožino maištas, kurio sėkmė šiek tiek nustelbino Cezarį ir jo bendražygius. Ir jei Prigožinas jau miręs, dabar Andronnikovas sako, kad dabar vyksta jo „legionierių“ medžioklė.

„Mes juos išgąsdinome, ir jie mus medžioja ne tik fronto linijoje, bet ir visur, kur tik gali rasti mūsų karius. Kad ir kur būtume, mus atakuoja visokios raketos, bombos ir artilerijos sviediniai“, – sako Cezaris.

„Mes nesame išdavikai, kaip sako Kremliaus propagandistai. Mes labai mylime savo šalį ir linkime jai tik gero“, – anot jo, iki Rusijos ginkluotųjų pajėgų invazijos į Ukrainą jis dirbo kūno rengybos treneriu, o 90 % jo kolegų taip pat niekada nebuvo tarnavę ginkluotosiose pajėgose.

 

„Jie buvo taikūs žmonės, bet dabar negali žiūrėti tik į kančią. Mūsų žmonių pareiga – padėti Ukrainai ir išlaisvinti mūsų šalį“, – anot jo, jo bendražygių skaičius ir toliau auga.

Legionas „Rusijos laisvė“ yra Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dalis, tačiau yra nepriklausomas savanorių dalinys.

„Turime puolimo būrių, artilerijos kuopų, kovinių bepiločių orlaivių, elektroninio karo sistemų... ir verbavimas vyksta labai gerai“, – sako jis ir pažymi, kad visi jo kariai yra Rusijos piliečiai, tačiau priklauso skirtingoms tautybėms ir religijoms bei laikosi prieštaringų politinių pažiūrų.

„Tai ne mūsų silpnybė. Tai mūsų stiprybė, nes esame tokie patys kaip ir visa Rusijos visuomenė. Dalinamės idėjomis, gerai bendraujame ir sunkiai kovojame. Mes esame būsimos laisvos Rusijos prototipas“, – pareiškė jis.

Anot jo, nedidelio masto reidai Rusijos pasienyje su Ukraina įsibėgėjo jau nuo rugpjūčio mėnesio, visi jo legiono kovotojai dalyvauja aktyviose kovinėse operacijose Ukrainoje: Donecko ir Charkivo srityse.

 

O kai jo paklausė apie grupės planus kitiems metams,„Cezaris sakė, kad bus daugiau slaptų operacijų už priešo linijų.

„Ateis diena, kai galėsime išsiveržti. Ir visi mūsų rėmėjai Rusijoje, kurie mūsų laukia, mums padės. Jie jau degina karinius komisariatus. Jie sprogdina geležinkelius. Jie griauna karinę infrastruktūrą. Jie ten labai padeda“, – anot Andronnikovo, jis supranta, kad rinkimų ir taikių protestų laikas jau seniai praėjo, nes Putinas ir jo marionetės taip ir neišeis. Visa opozicija paliko Rusiją arba buvo įmesti į kalėjimą. Nėra kito būdo sustabdyti šį tragišką karą, išskyrus jėgą“, – sako Cezaris.

„Padėsime Rusijos visuomenę paversti bomba, o save – detonatoriumi. Mes įsveršime į Rusiją ir ši bomba sprogs. Mes labai tikime savo pergale. Mes tikrai tikime, kad esame teisingoje pusėje. Mes kovojame už šviesą, o ne už tamsą“, – sako jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(122)
(6)
(116)

Komentarai ()