Marsas liks Muskui. Beprotiška Bezoso idėja. Trilijonas žmonių kosmose  ()

Pasak bendrovės „Blue Origin“ savininko, planetų paviršiai yra per maži, todėl reikia specialių kosminių stočių, kad Saulės sistemą apgyvendintų didžiulis skaičius žmonių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-12-20 Marsas liks Muskui. Beprotiška Bezoso idėja. Trilijonas žmonių kosmose  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanijų „Amazon“ ir „Blue Origin“ savininkas Jeffas Bezosas mano, kad ateityje žmonės galėtų gyventi didžiulėse cilindrinėse kosminėse stotyse, kurios būtų atokiuose Saulės sistemos kampeliuose, rašo „Futurism“.

Neseniai duodamas interviu Bezosas teigė, kad didžiulės cilindrinės formos kosminės stotys, panašios į tas, kurias savo darbuose aprašė mokslinės fantastikos rašytojas Gerardas O'Neillas, leistų išgyventi astronominiam skaičiui žmonių.

Anot Bezoso, jis norėtų, kad skirtinguose Saulės sistemos kampeliuose gyventų trilijonas žmonių. Taigi, jei būtų toks žmonių skaičius, tai, kaip tiki Bezosas, „bet kuriuo metu turėtume 1000 Mocartų ir 1000 Einšteinų“. Pasak „Blue Origin“ įkūrėjo, vienintelis būdas pasiekti šį tikslą – sukurti milžiniškas kosmines stotis, nes tiek daug žmonių planetų paviršiai yra per maži.

Bezoso žmonijos ateities vizija stebėtinai skiriasi nuo tos pačios vizijos, kurią anksčiau išsakė jo konkurentas numeris vienas – „SpaceX“ įkūrėjas Elonas Muskas. Muskas teigė, kad jis siekia, kad žmonija taptų daugiaplanetine rūšimi, tai yra, būtina kurti miestus kitose Saulės sistemos planetose, pavyzdžiui, Marse.

 

Kalbant apie Žemės ateitį, Bezosas mano, kad apgyvendinus žmones didžiulėse kosminėse stotyse, mūsų planeta taps poilsio vieta. Jo nuomone, žmonės čia skris erdvėlaiviais pasimėgauti supančia gamta.

„Blue Origin“ įkūrėjas mano, kad žmonės ateityje turės pasirinkimą: gyventi kosminėse stotyse, kurias planuoja sukurti Bezosas, arba vėl grįžti į Žemę. Kalbant apie pagrindinį konkurentą kosmoso tyrinėjimuose Eloną Muską, Bezosas susilaikė nuo kritikos ir teigė, kad Muską nelabai pažįsta, tačiau jis „gali būti labai pajėgus lyderis“.

Galbūt ateities kosminės stotys, kurias Bezosas planuoja sukurti, vieną dieną priims žmones, kai Žemės klimatas labai pablogės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(4)
(4)

Komentarai ()