Baisiausias rusų košmaras – 4 metrų ilgio MGM-140 ATACMS. Iš JAV ateina geros naujienos! (Foto)  (1)

Ginklas, kuris išžudys okupantus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baisiausias rusų košmaras – 4 metrų ilgio MGM-140 ATACMS. Iš JAV ateina geros naujienos!

Galimybė tiekti Ukrainai raketas MGM-140 ATACMS yra gana didelė, teigiama JAV senatoriaus Jimo Rischo interviu „Amerikos balsui“.

„Manau, kad galimybė yra gana didelė. Nuo pat pradžių sakiau aprūpinti Ukrainą viskuo, kas šaudo, išskyrus branduoliniu ginklu“, – pažymi Rischas, kalbantis apie galimybę paremti Kyjivą galingomis ATACMS raketomis.

Internete netrūksta analitikų nuomonių, manančių, kad ginklai yra pakeliui į Ukrainą ar net pasiekė Ukrainos gynėjus.

Jungtinių Valstijų vyriausybė pastaruoju metu darė didelį spaudimą Joe Bidenui perkeldama ATACMS į frontą. Pats JAV prezidentas anksčiau pareiškė, kad „svarstomas raketų perdavimas Ukrainai“. Tačiau nerimaujama, kad supervalstybės atsargų nepakaks. Tačiau jei sprendimas jau priimtas ir raketos keliauja į Ukrainą, tikėtina, kad parama slepiama, o perdavimą patvirtins pranešimai apie išpuolius prieš Rusijos karius.

ATACMS raketos Ukrainai

 

Parama su moderniais Amerikoje pagamintais tiksliaisiais ginklais Ukrainos gynėjams svarbi dėl dviejų priežasčių. Visų pirma, MGM-140 ATACMS (610 mm kalibro) yra itin efektyvūs, be to, ukrainiečiai turi platformas, iš kurių galima paleisti šias raketas. Mes kalbame apie M270 MLRS ir M142 HIMARS paleidimo įrenginius.

Konstrukcija, kurios istorija siekia devintojo dešimtmečio pabaigą ir buvo pradėta eksploatuoti 1991 m., yra „žemė-žemė“ raketų sistema. Amerikiečiai sukūrė ATACMS (Army TACtical Missile System), kad pakeistų septintojo dešimtmečio sistemą MHM-52 „Lance“, kuri sugebėjo pašalinti taikinius tik 120 km atstumu.

 

Beveik 4 metrų ilgio raketos, kurių skersmuo viršija 0,6 metro ir sveria beveik 1,7 tonos, pasižymi galinga kovine galvute, kurios masė yra 560 kg. Neginčijamas ATACMS pranašumas yra efektyvus tikslinis diapazonas. Tai yra iki 300 km, o tai reiškia, kad jei raketa bus paleista iš šiaurės rytinės Ukrainos dalies, raketa gali smogti maždaug 100 km atstumu nuo Maskvos.

Būtent dėl ​​savo diapazono Kyjivas taip nori MGM-140. Ginklas gali nesunkiai pasiekti Rusijos okupuotas teritorijas Ukrainoje, tačiau gali kelti realią grėsmę ir Rusijos teritorijai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(308)
(5)
(303)

Komentarai (1)