Kamera, filmuojanti 360 laipsnių kampu (Video)  (5)

Lozanos politechnikos instituto (Ecole Polytechnique Federale de Lausanne) specialistai sukūrė filmavimo kamerą, matančią aplinką 360 laipsnių kampu ir galinčią atkurti trimačius nufilmuotų objektų vaizdus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ši kamera ypatinga tuo, kad gali filmuoti visą ją supantį vaizdą, taip pat ir atkurti nufilmuotų objektų trimačius vaizdus.Tai dar viena iš gamtos nukopijuota idėja - ją įkvėpė musės akis, turinti daug lęšiukų ir galinti matyti panoraminį vaizdą. Joje nėra veidrodžių ar judančių dalių, vietoj jų apelsino dydžio pusrutulyje yra sumontuota maždaug šimtas mažų filmavimo kamerų, tokių, kokios naudojamos ir šiuolaikiniuose mobiliuosiuose telefonuose. Kiekvienos kameros matymo laukas truputį persikloja su gretimų kamerų lauku, todėl išgaunamas perspektyvos efektas, kuris taip pat leidžia apskaičiuoti atstumus iki objekto detalių ir šią informaciją panaudoti trimačių vaizdų sukūrimui.

Sukurti duomenų apdorojimo algoritmai leidžia vaizdus realiu laiku analizuoti maždaug 30 kadrų per sekundę greičiu. Mokslininkai planuoja savo kūrinį netrukus užpatentuoti, ir teigia, kad tokia kamera gali būti pritaikyta daugelyje sričių – nuo apsaugos sistemų iki trimačių filmų kūrimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MokslasPlius
MokslasPlius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: