Kariai bus aprūpinti šarvuotais apatiniais (Video)  (14)

Didžiosios Britanijos gynybos ministerija išleido 10 mln. svarų sterlingų specialiems šarvuotiems apatiniams, kurie leis apsaugoti karių dubens srities organus nuo sprogimo. Kaip pranešime spaudai skelbia Britanijos karinė žinyba, 45 tūkst. specialių apatinių jau nusiųsta kariams Afganistane.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Numatoma, kad artimiausiu metu į Afganistaną bus nusiųsta dar 15 tūkst. tokių apatinių, o ateinančiais metais – dar 60 tūkst. Specialūs apsauginiai apatiniai yra trisluoksniai ir gali būti komplektuojami atsižvelgiant į tai, kokią užduotį atlieka karys. Paprastam patruliavimui rekomenduojamas pirmasis sluoksnis – specialios kelnaitės iš balistinio audinio. Koks audinys naudojamas, neskelbiama. Panašiems apatiniams, kuriuos dėvi amerikiečių kariai, naudojamas kevlaro pluoštas.

Antrąjį apsaugos sluoksnį sudaro specialus įtaisas, kuris prisegamas prie kario diržo priekyje, o specialus apsauginis sluoksnis su pakietinimu permetamas tarp kojų ir prisegamas prie diržo nugaroje. Toks apsaugos sluoksnis rekomenduojamas kariams, ieškantiems savadarbių sprogstamųjų įtaisų. Specialūs šortai ir diržas yra pagaminti iš medžiagų, užtikrinančių gerą ventiliaciją.

O trečiasis apsaugos sluoksnis – tai speciali kriauklė, uždengianti kario lytinius organus. Antrasis ir trečiasis apsaugos sluoksniai dedami ant uniformos, o kelnaitės - po kelnėmis. Pirmajam apsauginiam sluoksniui sukurti Britanijos gynybos ministerija išleido 6 mln. svarų sterlingų, o antrajam – 4 mln. svarų sterlingų. Kiek kainavo trečiojo sluoksnio sukūrimas, kol kas nežinoma. Jo bandymai numatyti 2011-iems metams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (14)