Sukurta mažiausia kompiuterio klaviatūra kojoms (Video)  (2)

Jei karštligiškai dirbant ar žaidžiant kompiuteriu kartais nebeužtenka rankų, į pagalbą gali ateiti kojos. JAV bendrovė „Keith McMillen Instruments" pranešė sukūrusi mažiausią, lengviausią ir efektyviausią kompiuterio klaviatūrą kojoms. „SoftStep Foot Controller" pavadintu periferiniu įrenginiu, turinčiu 10 programuojamų mygtukų, galima valdyti įvairias operacinės sistemos ir taikomųjų programų funkcijas, priskirti iki 100 makrokomandų ir klavišų kombinacijų, padedančių dirbti greičiau ir patogiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešama, kad iš pradžių „SoftStep Foot Controller“ buvo skirtas tik muzikantams ir garso įrašų studijoms, tačiau papildomai įdiegta „KeyWorx“ programinė įranga pavertė šią klaviatūrą visiškai suderinamą su IBM PC ir „Mac“ asmeniniais kompiuteriais. Naudojantis ja galima programuoti, žaisti, naršyti internetą, valdyti garso bei vaizdo grotuvus ir kitas taikomąsias programas. „SoftStep Foot Controller“ suteikia galimybę kojomis paleidinėti ir uždarinėti programas, valdyti pelės žymeklį, įvesti tekstą, keisti įrankių juostas taikomosiose programose, pritraukti vaizdą ir jį atitolinti, valdyti langų slankiklius, garso lygį ir t. t. Kojoms skirta klaviatūra gali veikti ir kartu su įprastine, ir atskirai.

Gamintojų teigimu, „SoftStep Foot Controller“ turėtų praversti tiems, kurie kenčia nuo įprastinių klaviatūrų sukeliamų riešo skausmų, ji patogi vyresniojo amžiaus žmonėms ir, suprantama, rankos ar kelių pirštų netekusiems žmonėms. Tačiau klaviatūros kūrėjai tikisi jos teikiamomis papildomomis galimybėmis sudominti ir labai plačią kompiuterinių žaidimų aistruolių auditoriją ir visus tuos, kuriuos domina spartesnio bei patogesnio darbo kompiuteriu galimybės.

Kojomis valdomus kompiuterinius įvesties įrenginius yra sukūrusios ir kelios kitos bendrovės, tačiau „Keith McMillen Instruments“ atstovai tikina, kad jų klaviatūra yra pranašesnė ir savo dydžiu, ir patogumu.

Kaip galima išnaudoti jos privalumus, rodoma šiame vaizdo siužete.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: