„VoltAir“ - elektrinio lėktuvo koncepcija (Video)  (4)

Korporacija EADS (The European Aeronautic Defence and Space Company – Europos aeronautikos gynybos ir kosmoso kompanija) tikisi iki 2035 sukurti ir pradėti eksploatuoti tik elektros energija varoma lėktuvą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokio lėktuvo prototipas, pavadintas „VoltAir“, buvo pademonstruotas ką tik įvykusioje Paryžiaus aviacijos ir aeronautikos parodoje, vienoje didžiausių tokių parodų paaulyje. „VoltAir“ turės ličio jonų akumuliatorius, išdėstytus lėktuvo priekinėje dalyje. Jie, be abejo, bus gerokai didesni ir galingesni nei elektromobiliuose, o energija bus tiekiama į du gale esančius variklius, kurių kiekvienas turės po priešinga kryptimi besisukančius propelerius.

EADS teigimu, prireiks maždaug 20 metų, kol toks lėktuvas taps realybe, o pagrindinė problema, kuriai išspręsti gali trukti ilgiausiai laiko, yra lėktuve numatytos panaudoti aukštos tempertūros superlaidumo technologijos.

Aukštos temperatūros superlaidumo (High-Temperature Superconducting - HTS) medžiagos kol kas tiriamos tik laboratorijose, nors pasiekimai leidžia tikėtis, kad jos ateityje galės būti naudojamos ir pramonėje bei buityje. Tačiau EADS, atrodo, tuo jau tiki.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MokslasPlius
MokslasPlius
(1)
(0)
(1)

Komentarai (4)