Dangiškoji širma – kosminė foninė mikrobangų spinduliuotė

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

_alvydas_ 2011-12-04 12:17
Čia ne į temą, bet kaip būsimam mokslininkui gal bus įdomu Vienam iš populiariausių fizikos forumų pasiųlau tą eksperimentą su laikrodžiais ant strypo ir užklausiu ar egzistuoja jau pakankamo stabilumo laikrodžiai. Klausimą vis lenkiu prie techninių detalių išsiaiškinimo. Tą kryptim negaunu jokių atsakymų, bet užtad vis seka klausimai kam man to reikia. Na meluot nesinori, tai ir išsirutulioja, kad reliatyvumo paneigimui. Po to seka akaunto uždarymas be teisės atnaujinti
Laiqualasse 2011-12-04 17:23
Koks tai forumas?
_alvydas_ 2011-12-04 18:29
http://www.physicsforums.com/showthread.php?p=3649645 "I had to do some thread cleanup - this thread was sidetracked onto two different side tracks by two different individuals. Let's get back to the OP's question." Čia buvo trys lapai žinučių. Kokia 70% pratrinta. Gal Google turi kopijas, šiaip dėl įdomumo. Nors man nesvarbu, bet tai šiaip norėjau parodyt vieną jų sakinį, kad jiem jau nebereikia jokių eksperimentų reliatyvumui tikrinti, kad liko tik pedagoginis darbas jį aiškinti
Laiqualasse 2011-12-04 19:55
Tingiu ieškoti gūglio atmintinėje istorijų Bet, kaip supratau, tavo žinutės buvo pratrintos todėl, kad nusitvėrei kažkokią kitą temą ir pradėjai kišti savo eksperimentų pasiūlymus? Jei taip, tai tiesiog negražu, ir tiek. Na bet nebandysiu vaidinti teisėjo, tuo labiau, kad ir to forumo nepažįstu. Kas dėl reliatyvumo ir jo patikrinimo eksperimentų, tai turint omeny, kad šimtas metų įvairių eksperimentų reliatyvumo nepaneigė, tai natūralu, jog didžioji dalis mokslininkų skeptiškai žiūri į bet kokį pasiūlymą beveik "namų sąlygomis" patikrinti reliatyvumą dar kartą. Tai nereiškia, kad teorijos tikrinti nereikia; tiesiog reikia žinoti, kokiuose masteliuose ji gali neveikti, ir tie masteliai dabar jau yra išstumti į labai dideles energijas ir labai didelius/mažus dydžius.
kikilis 2011-12-04 21:02
Stipriai dėkingas už stiprų straipsnį. Nesustokit. Oi kaip laukiu detalesnių tyrimų ties tom koncentrinėm "štukom".
_alvydas_ 2011-12-04 21:10
Tai man išvis ir nebeaktualus tas forumas. Ko paklausi to negausi. Pvz: http://www.physicsforums.com/showthread.php?t=554025 O tikslas būtent buvo informacijos gavimas (o ne reklama), kad vėliau galėčiau su rimtais eksperimentatoriais nenusišnekėti. Paskutiniu atveju tema buvo "Why is the speed of light same in all reference frames" Tai aš sakau pirma pasimatuokit ar taip yra, va eksperimentas, net ne aš jį sugalvojau pirmas. http://www.physicsforums.com/showthread.php?p=3607110 Tada klausimas ko MMX netinka. Taigi klausia, tai bandau paaiškinti. Lorencas tikrai pritartų tam Tada jau pasirodo forumo taisykles pažeidžiu. Bet tai kaip atsakyti į tą jų klausimą apie MMX nepažeidus jų forumo taisyklių tai iki šiol neturiu supratimo. Beje prisiminiau, tą kuris prieš mane panašų eksperimentą siūlė taip pat už šito eksperimento propogavimą būtent iš šito saito išmetė irgi visam laikui.
Arta 2011-12-04 22:39
Infliacijos teorijos, pagal kuria Visata pleciasi eksponentiskai, nenaudai paskutiniu metu atsiranda nemazai argumentu, sakanciu, jog infliacijos atsiradimas yra be galo mazai tiketinas. Dar blogiau, kad viena karta atsiradusi, infliacija atskiruose Visatos taskuose praktiskai negali sustoti. Tuo tarpu yra rasta variantu, kai dabartine Visatos struktura bei parametrus paaiskina ir neinfliacinis modelis. Kas idomiausia, neinfliacinis modelis yra net labiau tiketinas, nei infliacinis. Kitaip tariant, jei poreikis paaiskinti Visatos dabartine struktura butu iskiles dabar, tai prie esamu gautu teoriniu duomenu butu pasirinktas neinfliacinis modelis (nes kam rinktis teorija, kuri maziau tiketina). Aisku, didesne tikimybe dar nereiskia pranasumo :), bet infliacija sukelia daugiau "rupesciu": is kur inflatonas semiasi tiek energijos, kaip tos energijos tankis infliacijos metu visa laika islieka pastovus. Aisku, viska galima aiskinti tuo, kad mums zinomi fizikos desniai dar neveikia ir pvz E nera mc2 (nes neveikia ir RT), o turi kazkokia kita israiska. Energijos, kai jos pritrukstama, visada galima pasisemti jau is "atpirkimo oziu" tapusio vakuumo :), bet visgi tai klausimai, kurie kitu atveju neiskiltu.