Ar gali geoinžinerija užkirsti kelią klimato chaosui?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

BishopaZ 2012-10-08 14:16
kai suprasi, kad klimato kaita zemeje yra naturalus ciklas taip nerashinesi. Netgi staigiu uzshalimu irodymu yra ir ne vienas, deja atsilimu irodymai vargu ar galejo ishlikti del suprantamu priezasciu. Esi propagandos auka.... va jei prades tauzyt, kad arteja ledynmetis ka tada darysit ? pulsit viska deginti? manai tai padetu?
punktyras 2012-10-08 17:56
Asteroidai natūralūs, vulkanai natūralūs.Ar mums geriau nuo to, kad jie natūralus? Taip, yra staigių temperatūros pokyčių įrodymų ir jie vyko, kaip minėjau, po katastrofiškų įvykių. Katastrofiškas įvykis –> klimato kaita. Kokį katastrofišką įvykį pasiūlytum, kaip dabar vykstančios klimato kaitos, dykumėjimo, gyvūnų ir augalų rūšių nykimo priežastį?
Shinigami 2012-10-08 18:24
O man nei šilta, nei šalta, kad klimatas šilą ar šąlą. Aš bet kokiom sąlygom išgyvensiu Gal paplūdimį prie namų turėsiu
punktyras 2012-10-08 19:26
Gana siauras požiūris. Dabar, kai šeicho nusičiaudėjimas pabrangina naftą, nuo klimato kaitos išdaigų bus, oi kaip šilta, oi kaip šalta.
DZ4B45 2012-10-08 20:09
Jeigu nori riboti gyventojų skaičių pasaulyje, tai siūlau pradėti nuo savęs.
Heksogenas 2012-10-09 17:27
Pirma paneik jo dėstomas mintis.. Visiems aišku kad bėda žmonių skaičiuje ir jų poreikio tenkinime, skaičių galima išlaikyti tą patį tik reik poreikius pradėti racionalai tenkinti nesišvaistyti.. Afrikoj yra taip jei turi vaiką gauni labdaros iš kokios durnos organizacijos todėl būdama jauna mergina norėdama išgyvneti pasidaro vaiką ir gauna daugiau resursų.. Na toliau nesunku suvokti kad gaunasi užburtas ratas vaikų duagėja o kam maitinti nėr pamaitino kelis syk ir po to nustoja maitinti po to šaukia kad jie miršta, kažin kieno dėka.. Ateis laikas ir ,,afrikiečiai" norės gyventi taip kaip kiti, o dabar kaip matom tam resursų stinga atsiranda minčių sakančių kad negalėsim valgyt mėsos, nes nebus kur auginti teks kimšti žolę, o mėsa išrinktiesiems... Man nereikia to, kad mano sąskaita galėtų gyventi daugiau žmogų, kokia iš jų nauda? Ką jie duoda populiacijai? Apart resursų švaistymo.. Ir išvis koks žmonijos tikslas informacijos ir žinių kaupimas (kas ir išskiria žmogų iš beveik visų gyvūnų) ar tik dauginimasis resursų eikvojimas (mada) ir stengimasis užimti kuo didesnį plotą ir nukonkuruoti aplinkinius? (ką ir daro visa gyvybė su tam tikrom teorinėm išimtim, teisingiau darytų jei susiklostytų sąlygos) Taigi kur dar dvasinis suvokimas... Na bet žmonių kiekio reguliavimas amoralu neetiška, plius negausi pinigų, o čia va projektą geoinžerinį gali prasukti.. Ir durnam aišku kad iki veikiančio projekto kad niekas nenuketėtų neįmanoma prieiti su dabartinėm technikom.. Ne nežinomas tiksliai atšilimo priežasty kiek ištikro įtakoja CO2 ( oakd jis įtakoja tai faktas, bet va skaičiai gali būti išpūsti kokius sako, neatsižvelgiama į kitką) ir šiaip kuo labiau sunaikinti gamtą prarandi įvairovę tuo laiau esi pasmerktas mirti.. Nes individas negali pats apsirpūnti pilnai viskuo turi būti tinklas ir cirkuliavimas, kas ir yra griaunama, o gamta tą tinklą suformulavo per 4 miliardus metų, tai jį pažeidus jam susibalansuoti reik daug laik, plius teoriškai jis niekad ir nesusibalansuoja nes visad vyksta kitimas nėr pastovumo.. Viskas priklauso kaip greit kinta viskas ir ar sugebėsim pastebėt..
sigun 2012-10-09 20:56
Hmm, o gal galima sužinoti Jūsų vardą, pavardę bei mokslinį laipsnį (gamtos mokslų srityje), kad taip drąsiai svaidotės kaltinimais "melu", "nesąmonėmis"? Beje, kiek mokslinių straispnių esate paskelbęs spaudoje?
dyendy 2012-10-10 15:56
man ideja surinkineti tersalus ten kur jie gaminasi tai yra tiesiai is gamyklu kaminu atrodo realistiskiausia o ir butu salinamos priezastys ne pasekmes kaip dauguma kitu varijantu siulo. Viesojo transporto prieinamumas taip pat keistu reikalus uzdrauskit eisma miesto centre palikit tik tarnybiniam transportuii galimybe ten sukiotis nors is esmes tai gal ir neturetu dideles itakos CO2 emisijoms bet bent jau kurtu precedentus ir suteikti galimybe viesajam transportui plietotis kitas klausimas tai kiek viesojo transporto kainos yra pagrystos.. deja labai daznai vazineti savo automobiliu iseina ne ka brangioau o daznai ir pigiau..