Klimato kaita: Netgi blogiau, nei manėme (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

punktyras 2012-11-25 04:04
Dar vienas straipsnelis panašia tema, kaip tik pasirodęs puslapyje su daugiau grafikų ir vaizdo medžiaga.
GTRooTube 2012-11-25 10:41
Ką darysim?
sielinas 2012-11-25 11:11
Įdomu kokias išmokas gauna ta Tarpvyriausybinės Klimato Kaitos tarybą. Juk reikia kažkaip atsiskaityti už išmokas...
eimantasks 2012-11-25 12:11
Taigi jei tai jau vyko pries 250 milijonus metu, gal kas nors man teiksis pasakyti, kokai pramones saka pries tiek metu sukele atsilima? nezinau, bent jau man atrodo kad tuo metu pramones apskritai nebuvo tai as manau kad ta musu pramone gal ti ksiek tiek prisideda bet ne ji lemia temperaturos svyravimus, tai naturalus procesas, beto teko kazkur ziureti video, kad temperaturu pokycia ivyksta ir kitose sauels sistemos planetose, tuo paciu metu kaip pas mus? nejau musu pramone ir ten daro efekta? o galbut tai tiesiog saules aktyvumo padarinys? neesu as mokslininkas, bet vsitiek, nelogiskai cia su ta pramone gaunasi...
Aidas 2012-11-25 12:25
Tuo metu buvo didesnis šiltnamio efektas ir atmosferos užterštumas dėl didelio vulkanų aktyvumo.
Gedis 2012-11-25 13:43
Įsivaizduok,jog prabudo du podydžiai vulkanai,užtat ir oras šyla Gi antarktidoj kadaise palmės augo,ištirta.Taigi viskas žemelėje keičiasi.Taipogi nustatyta,kad pokyčiai įvyksta ne kaip buvo manoma per šimtus tūkstančių metų,o kur kas greičiau.Tai gali būti susiję su bet kuom,tačiau visos tos spekuliacijos neva žmonija laaabai įtakoja žemės šiltnamio efektą,panašiau į biznį prekiaujant oro taršos emisijomis.Va tik įdomu kas tomis emisijomis prekiauja,ar tik ne labiausiai dergiančios JAV?Pačios jokių taršos mažinimo programų nepasirašiusios.Kapitalizmas,galima prekiauti bele kuo.Mėnulis į trasą jau įšoko,nors kas turi teisę juo prekiauti?Nes jis niekieno.Ta prasme tikrai ne žmogaus kokio ar įmonės.Nenustebčiau jei neužilgo pradėtų turgavoti galaktikomis.Nori nuosavos,pamokėk kokį 100000Eu,juk jų milijardai,užteks ilgai prekybai Žiū vieną dieną atskrenda ateiviai,paklausia iš kur,pasako galaktiką,o gi ji mano!Ir ateiviai mano!Nusipirkau gi
bugiis 2012-11-25 15:59
propagandinis straipsnis ir tiek...
kionig 2012-11-25 16:54
Nieko. Tiesiog stebėsim kaip viskas ir toliau tirpsta. Vieni skęs, kiti rankas trins, kai Arktis nutirps. Treti ir toliau naudos iškastinį kurą, galbūt net taršos mokesčiai padidės, o kuo toliau, tuo vis tiek niekas nepadarys įtakos klimatui, kad būtų galima sugrąžinti ankstesnes savybes. Bus ir toliau rašoma, kaip čia blogai taram param, bla bla bla, bet kaip viskas eis pasroviui taip ir eis, o greičiau žmonės susitaikys su dideliais nuostoliais ir kylančiomis kainomis, nei kažką jie sugebės pakeisti pvz nustos kirsti miškus, sumažins sąvartynus, išmoks perdirbti žaliavas ar tuo labiau pradės taupyti el. energiją, kai paklausa el. energijai tik auga, abejoju ar bus išvystyta atsinaujanti energetika, taip kad ją apsimokėtų vystyti ir dauguma pereis prie pigių elektromobilių, kurių dar su žiburiu nematyti. Žodžiu, mano statymas, kad viskas plauks pasroviui Prasidės raganų mėdžioklė, kas daugiau teršia, ar kas nesilaiko Kioto protokolo. Atsiras tarpvalstybinė įtampa, bet nei vieni nesutars dėl šių dalykų. O, jei kas norit pamatyt kas vyksta valstybiniame lygyje, tai pažiūrėk mūsų išrinktųjų galvų EP kalbas: http://www.youtube.com/watch?v=fOygATEabIk Šiuo atveju Godfrey Bloom.
Belzebubas 2012-11-25 17:07
Idomus mastymas. Tai gal tuomet žiūrėkime dar toliau į praeitį. Grįžkime 3 milijardus metų atgal.. Tuomet apskritai deguonies nebuvo, užtai co2 buvo užtektinai. Galbūt tai ir yra normali žemės būsena..be žmonių Įdomus tas šiuolaikinis žmogus, kuria ir negali gyventi be sąmokslo teorijų. Jei ko nors mokslas ar valdžia nepasako, tai vertinama kaip sąmokslo teorija. Tačiau man nereikia mokslo, kad suprasčiau, kad kažkas keičiasi. Nors man dar tik 23eji, tačiau prisimenu tas šaltas vaikystės žiemas, net nekalbant apie senelių ar tėvų pasakojimus ir palyginimus. Tačiau dabar ne apie tai. Didžiausias klausymas, ar galima leisti sau klimato atšilimą? Žemėje gyvena ir taip jau labai didelė populiacija žmonių kurių dalis ir taip sunkiai išsimaitina. jeigu klimato atšilimas skatina derlingų žemių nykimą, mažiną derlių, tuomet man klimato šilimas nepatinka. Jeigu sutariame kad klimato atšilimas daro daugiau žalos negu naudos, reikia ieškoti kaltininko ir jei tai įmanoma ieškoti būdų kaip tai sustabdyti.. Pagrindinis tavo ir kitų bendraminčių argumentas, kad vulkanai vistiek išleidžia daugiau co2 nei mūsų pagamintas kiekis. Ir net jeigu mes neišleisime nei vieno papildomo gramo, vulkanai vistiek tai padarys. Tačiau bėda ta, kad vulkanai net negali lygintis su žmonių išmetamais kiekiais. Jau nekalbu apie aerozolius dėl kurių mažėja saulės spindulių kiekis patenkantis į žemės atmosferą. http://www.skepticalscience.com/volcano ... ediate.htm http://ossfoundation.us/projects/enviro ... an-mankind Bijau kad žmonės su mastymu'po manęs nors ir tvanas' persistengė, nes "tvanas" gali ateiti greičiau nei nei patys manėme
macchiato 2012-11-25 17:19
Aš nusistatęs labai paprastai prieš šias visas globalines problemas ir manęs jos nedomina. 1. Anglies dvideginis neleidžia žemei atšalti. 2. Jei anglies dvideginio per daug, suintensyvės augalų fotisintezė/ padaugės augalų. Viskas.
kionig 2012-11-25 17:25
Nuo kada fotosintezės aktyvumas daugina augalus? Augalų paplitimą lemia ne tik fotosintezė. O, per didelė UV spinduoliuotė gali augalus net ir pražudyti, taip pat per didelė šiluma ir numarins augalus, kaip ir straipsnyje rašo. Bus išvedinėjamos naujos rūšys, žmonės priešinsis GMO, bet tada turės taikstytis su nuostoliais.
Aidas 2012-11-25 19:39
Viską labai teisingai rašote. Tik man niekaip protas neišneša, kur Jūs matote argumentus, kad šiuo metu vulkanai labiau teršia aplinką nei žmogaus ekonominė veikla?
ciobrelis 2012-11-25 20:55
tegu tokias propagandas raso delfis ar kazkas panasaus... P.S. technologijos.lt katik rase, kad vyksta "atsalimas" ir gelbsti tik siltnamio dujos .................................... .......... ... .
punktyras 2012-11-25 21:17
Taip, nuo atšalimo gelbsti šiltnamio dujos, be jų Žemėje labai nejauku būtų, niekas dėl to nesiginčija. Bet žmonijos emisijos ne tik sustabdė atšalimą, bet ir pasuko klimatą į kitą pusę. Dėl to ir nerimaujama. O be to, kas bus, kai natūralus atšilimas prasidės?
Acme 2012-11-25 21:26
ir sumažins klimato pokyčius yra negrįsta, nes augalams pritrūks azoto.
MrT 2012-11-25 22:11
Eik bobutem turguj savo pasakas papasakok, nes supratimo 0 apie siltnamio efekta.
Fostil 2012-11-25 23:16
Uzteko iki cia paskaityti ir nebematau prasmes toliau skaityti. Daug linku pridejot i kitus straipsnius, bet ir toliau speliones tesiasi, ieskodami kas kaltas. Zemes temperaturos nestebim ne 100 metu, o cia jau braizo planus del ateinancio simtmecio pasekmiu.
punktyras 2012-11-26 00:25
Temperatūras juk ne iš piršto laužia, o suranda kad ir iš Antarktidos ledo kernų.
immortallt 2012-11-26 01:45
Zinote, pries milijardus metu atmosferoje nebuvo deguonies, bet ar tai reiskia, kad jus to norite dabar ? Zemeje naturaliai nafta ir anglys patys nedega, bet lieka uzrakinta viskas zemeje. Jeigu mes milijonus metu buvusi CO2, kuris kaupia siluma paleidziame i atmosfera, ar tai itakoja klimata ? Taip. Ar tai padaro klimato kaita stipresne ? Na taip. Ar be zmogaus veiklos butu klimato kaita ? Taip butu, bet jinai butu kitokia. Dar vienas faktas, kuriuo labai megsta disponuoti kai kurie, tai kad zmogaus veikla sudaro ar tai 1% ismetamo viso CO2, kuris ismetamas naturaliai gamtoje, bet yra toks dalykas, kad kazkur tik puse jo gamta sugeba isisavinti, taigi 0,5% (ar kazkas pan.) kaupiasi atmosferoje!. 0,5% metinio naturalaus CO2 ismetimo per 100 metu, tai jau 50% naturalaus CO2 ismetimo! O jei 200 metu ? Tai jau ir susikaupes buna visas naturalus ismetimas per metus atmosferoje. Tai yra subtilus ir zmogaus akiai leti pokyciai, bet planetos atvzilgiu tai truko tik kelias sekundes, jei prisiminsime kiek milijardu musu planetai.
kionig 2012-11-26 02:03
Tai, tada kaip belieka iškuopti visą tai?