Kaip kelelis nedulka jau 10 000 metų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

trapecijus 2013-02-04 00:48
Toks įspūdis, kas bandai kuo greičiau 10k įvaryt... O šiaip jei ne alkoholis, tai būčiau nusižudęs dar pilmanetystės nesulaukęs... Svarbu saikas ir tikslas. Vieniem atsiranda noras kažką pridaužyt, kitiems, pasipist, tretiem išsipasakot. Džiaugiuos, kad alkoholis paskutiniem dviem variantams mane nukreipia, kitaip nemylėčiau gyvenimo kaip dabar myliu!
kionig 2013-02-04 01:01
Na, jau čia ne mano reikalas kaip kas save apgaudinėja Jeigu myli, tai gerai! P.S. O, jei dar eskaluosit tuos beverčius skaičius pašonėje, tai aš kaip tik pasistengsiu juos kuo greičiau surinkti ir tada bus galima pristabdyt arklius
nondescript 2013-02-04 13:38
Ar ryte skaudės galvą, priklauso ne tik nuo alkoholio koncentracijos, bet ir kitų sudėtinių dalių, kuo daugiau priemaišų, tuo sunkesnis rytas.
rwc 2013-02-05 11:09
Pasiskaičiau jūsų komentarus ir plaukai pasišiaušė. Viskas, nuo šiol nė gramo vaisių, uogų, medaus, duonos, saldžių daržovių, uogienių, sulčių, cukraus - nieko, kas savyje turi alkoholio, kas fermentuojasi kontaktuodamas su oru ir drėgme ar netyčia galėtų pasifermentuoti kramtant - juk kiekviena C2H5OH molekulė, vos patekusi į organizmą, atlieka savo kraupų darbą! Gal išeitų kažkaip paruošti mėsą, bet ji pilna gliutamatų, kurie dar baisesni. Nuo šiol tik distiliuotas vanduo ir druska. Ooops... Susivynioju į paklodę ir ramiai, nekeldamas panikos, einu į kapines. P.S. tos medžiagos, kurios kenkia ilgą laiką nesaikingai vartojant (alkoholis, cukrus, druska, gliutamatai), ir suteikia mums valgymo malonumą. Kaip straipsnyje ir paminėta: jos yra valgomo daikto požymiai. Todėl jos ir palaužia saiką - kiekviename maiste yra dalis narkotiko.
GM 2013-02-06 17:51
O man tai visiškai nerūpi kenkia alkoholis ar ne. NEgeriu dėl to, kad dauguma populiariausių alkoholinių gėrimų man yra visiškai neskanūs, o ne dėl to, kad uUuUU kaip man rūpi mano sveikata ar kažkokie principai. Jei būtų skanu, tai ir gerčiau. Net ir prie to paties alaus ar šampano skonio taip ir nepripratau. Taip pat, nepatinka stipraus girtumo efektas. Dėl šių priežasčių kompanijose dažniausiai tenka likt beveik blaiviam ir stebėtis, kaip tie skysčiai gali būti skanūs.
rwc 2013-02-07 01:00
, o paimkim atvirkščiai: mane nuo plikomų arbatų ir parduotuvinių sulčių tik troškina (nepavalgęs ir neatsigėręs negaliu užmigti). Užtat vandens iš krano arba upės, kavos ir alaus galiu liurlinti nors ir kanistrais - kiek organizmas priima, tiek priima, perteklius per antrą galą išbėga, ir jokių problemų. Dėl skonio nesiginčijama. Tai ir nesuprantu tokių straipsnių bei priešingų. Ką čia šnekėti? Jei kasdien šviežia galva nueini į darbą, jei žmona iš po kaldros neišspiria, o sulaukta alga piniginėn netelpa, nes praeita vietos neužleidžia - kokios problemos? Jeigu skanu ir gyvenimo negadina, tai nei straipsniai portaluose, nei jų komentatoriai geriau nepamokys.
kionig 2013-02-07 01:12
Kad niekas čia ir nemoko. Tėvai turėjo išmokinti vienaip ar kitaip.. Puikiai žinome, kad kai ribos yra peržengiamos jos tikrai naudos nesuteikia. Todėl ir sakoma "use at own risk". Bet naudokis taip, kad ir tų pačių problemų netektų srėbti kitiems. Žinoma, kad sielvarto ir paliegusios "dušios" alkoholiu nepataisysi. Bet kažkodėl tai daroma? Klaidingi įsitikinimu? Saviapgaule? Aišku vieni kitų neperauklėsime. Pažiūrėkit kaip skurdžios šalys tvarkosi su alkoholiu: http://www.youtube.com/watch?v=zL3UHF5SlEU P.S. Viskas yra gerai, kol neperžengiamos ribos.. Bet ta linija yra gana plona, kad ji būtų neperžengta.
Arthuras 2013-02-07 12:22
Supranti, retas alkoholikas pripažįsta, jog jis yra alkoholikas. Labai retas suvokia, kada jau "važiuoja" į dugną. Gadina alkoholis gyvenimą apskritai. Sukuria iliuziją, jog yra geriau, nei iš tikrųjų yra. Laikinai. Gadina sveikatą. Kokia iš jo nauda?.. Kaip ir iš visų narkotikų. Tuomet kiti narkotikai irgi gyvenimo negadina.
rwc 2013-02-07 17:52
O kokia nauda iš cukraus, druskos, gliutamatų? Jie irgi tik gyvenimą gadina, tik kažkodėl nesmerkiame tų, kurie papietavę užsisako desertą. Kažkaip nemanau, kad prie kepsnio bokalas alaus ar taurė vyno kenkia labiau nei puslitris kokakolos. Galų gale, kas didesnis alkoholikas - išgeriantis kasdien po bokąlą - du, ar šiaip negeriantis, bet porą kartų per mėnesį neprisimenantis, kas jį parnešė? Ir prie ko čia "sukuria iliuziją"? Tiesiog skanu ir gaivina - kur kas skaniau už arbatas. Per pietus padeda atsiskleisti kepsnio skoniui (sultys jį tik užmuštų), padeda virškinti (negi geriau gazuotas mineralinis ar limonadas?), o vakare padeda atsipalaiduoti ir lengviau užmigti. Tai kur čia "iliuzija"? Va, rūkymas, kava ir šokoladas tai tikrai tokią iliuziją sukuria, net mažais kiekiais. Alkoholis, lyginant su kitais narkotikais, turi vieną labai gerą savybę - padauginus ilgai neišsivaikšto. Ryte negalėsi vairuot - tai ir nepergeri. Ateisi į kolektyvą su kvapeliu - kitam kartui būsi pasimokęs. Kol jauti kaltę, kad nesuveikė stabdžiai, ir turi bent kiek savigarbos - tol alkoholiku netapsi. Priešingai nei nuo žolytės, ratukų ar miltukų. Tiems tai tikrai neegzistuoja saikas, jie vartojami vien dėl linksmumo ar "energijos".
Arthuras 2013-02-07 18:07
Nueik į AA - spėju, kad visi ten taip sakė ir visi taip galvojo. Ypač liečia tuos, kurie yra šiaip intelektualūs, bet vis tiek alkoholikai.
lmn 2013-02-07 18:46
Alkoholis turi "nuostabią" savybę (vartojant ilgesnį laiką) - pradžioj atjungia stabdžius, paskui kaltę, dar vėliau - savigarbą.
rwc 2013-02-07 21:40
Užtenka tris dienas pabaliavoti, kad paskui ištisom savaitėm nenuliptum nuo kamštelio, ilgo laiko tam nereikia. Svarbu ne kiekis, o koncentracija. Bei valia atkentėti "nepataisius sveikatos", kol organizmas pats neišsivalo. BTW (aš to nepropaguoju), šiaip visai sveika atsibudus sunkia galva, sočiai pavalgius ir prasivaikščiojus, kepenis suaktyvinti 50g. arba šaltu bokalu - alkoholis skaidomas keliais etapais, ir keli lašai alkoholio suaktyvina kraujotaką, "atskiedžia" skaidymo produktus, pažadina kepenis. Tik problema, kad tų kelių lašų pakanka naujam "kabliui" ir nesusilaikius nuo dar kelių lašų, labai staigiai apgirstama (va čia, reikia sutikti, alkoholis sukuria geros sveikatos iliuziją). Per pachmielą intelektualai ir tampa alkoholikais, net jei jį nukelia vakarui. Tiesiog nereikia nusilakti tiek, kad kitą dieną reikėtų "taisyti sveikatą", ir jokių problemų dėl to nekils. Beje, pažįstu nemažai protingų, išsilavinusių, tvarkingų žmonių, kurie turi įprotį grįždami iš darbo bariuke įkalti 100+arbatos žiemą arba 100+bokalą vasarą, ir taip kasdien, metai iš metų. Arba, dirbantys namie taip ir po porą kartų per dieną suvaikšto. Ir ką - nieko. Nei nosis raudona, nei voliojasi kur, nei nesąmones šneka, ir 10 km nubėga nepadusę, ir į kašę pataiko. Nes jie: 1. neapsinuodija; 2. negeria tiek, kad pasidarytų linksmesni. Elementarus būdas, pastačius mašiną, darbinius reikalus palikti pusiaukelėje į namus.
Arthuras 2013-02-07 23:58
Ir man įdomu, jei jiems kas nors fiziškai neleistų nueiti į tą bariuką kiekvieną dieną, turiu nuojautą, kad jie pasijustų labai negerai, bent jau psichologiškai. Čia ir yra skirtumas, tarp šokolado ir alkoholio. Mėgstu šokoladą, net labai. Tačiau jei tingiu nueit nusipirkt - neinu, nes tas poreikis nėra toks žvėriškas. O jei žmogus nesugeba aplenkti baro ir netingi ten nusivilkt - kvepia priklausomybe. Nesvarbu, kad ji nekenkia. Tačiau kuo mažiau priklausomybių, tuo žmogus laisvesnis.
trapecijus 2013-02-08 01:36
Na čia, Arthuras, galėčiau pasiginčyt, žinok būna, kad darbas užknisa, norisi kažkur išeit, pavartot, pasilinksmint (o alkoholis, aišku, padeda), ir rytą po ėjimo out jaučiuosi atsigavęs. Išvedu šunį pasivaikščiot, prasivedinu smegenis ir pats, ir, žinok, gyvenimas atrodo šviesesnis. Tiesiog reikia kartais ''gazą nuleist''. Alkoholis man padeda. Nesijaučiu darantis kažkokį nusikaltimą prieš save ar šeimą. Kartais netgi būna taip, kad žmona mato mane vaikščiojantį iš kampo į kampą (ruošiantis susirinkimo vadovavimui ar board meeting) ir sako - eik kažkur, užkrėsi ir mane savo rūpesčiais. Tai imi bonką penktądienį ir eini pas vaikystės draugą. Šeštadienį, atrodo, kalnus nuverstum. Vakare alaust pora skarbonkių ir vėl myli gyvenimą. Kas blogai? Pirmadienį visas šviežus, marškinius išsilyginęs ateini į darbą ir darai kas priklauso. Na bendradarbis vokietis žolę rūko, mat jo žmona iš Jamaikos, papratus rūkyt; abu išgeria alaus ir parūko. Nesmerkiu visiškai. Kai dirbi darbą, kuriam reikia ir pilkųjų ląsteliu darbo, pasitaiko streso, įtampos, tiesiog privaloma ''išskrist'' Ir čia ne laikina iliuzija. Ta iliuzija (tebūnie) man, asmeniškai, kelias savaites laikos
rwc 2013-02-08 01:52
Manau, kad jei reikėtų pasistatyti mašiną po langais, o ne aikštelėje, tai ir neitų. Turbūt, jei darbe pusvalandžiu ilgiau užtruktų, irgi neitų. Nėra čia jokios priklausomybės. Va, užvakar apsižiūrėjau, kad pasibaigė alus šaldytuve. Manai, ėjau užsiprekint? Parduotuvė po langais. Dzin, kitą dieną grįždamas iš darbo kad tik nepamirščiau. Bet jei cizos būtų pasibaigusios, tai kad ir vidury nakties iki naktinukės pavažiuočiau, čia jau niekas manęs nesulaikys - negi dieną pradėsiu taip bjauriai, su neskania kava?
Antaslt 2013-02-08 16:19
Visu pirma cukraus mums nereikia, evoliucija jau tuo pasirupino, o mes ji gauname is miltu. Tai yra mumyse gyvena tas kas miltus, tai yra krakmola ir kitus "stambiuosius" angliavandenius (gaila, kad tik zoleedziai celiulioze tinkamai skaldo), skaldo i gliukoze. Be to druskos irgi nereikia, valgydami mes jos gauname pakankamai. Kodel zmones tai vartoja, pirma cukrus yra skanu ir saldu, greitas energijos uztaisas. Norint sprogti ir isvartyti kraujagysles - uztenka normaliai cukraus prisivalgyti, dar geriau grynos gliukozes. Druska yra afrodiziakas - sukelia euforija, pakylejima, pagerina nuotaika, nors grynos jos max sauksteli sulaizytumeme. Alkoholis kaip sakoma musu brolis, kuris atpalaiduoja (straipsnyje gerai aprasyta). o jo veikimas labai jau paprastas. Kai zmogus isgeria ir etanolis patenka i krauja. Tada kepenyse suvirskinamas i aldehida (va sitas tai didziausias pachmielo sukelejas - kitaip sakant apsinuojimas), o po to i rugsti ir su slapimu pasalinamas . Metanolio gert negalima vien del to, bet pats jis nenuodingas, kad jis verciamas i formaldehida, kuris yra mirtinas nuodas. Be to greiciausiai alkoholis verciamas i aldehida ir tada labai letai i rugsti (todel kenciame sunkius simptomus visa diena, jei pergiariame). Del prolimiu - jos is niekur neatsiranda ir negali siaip sau dingti (tai alkoholio koncentracija kraujyje. Taigi alkoholis yra lakus skystis, kuris pasizymi puikiu garavimu. Jei geriame, vadinasi alkoholispatenka i krauja, o kraujas vaikomas po visa kuna .... O visi lanke mokykla ir zino kas yra plauciai ir is ko jie sudaryti. Taigi per kapiliarus alkoholis esantis kraujyje garuoja ir mes ikvepdami - iskvepdami ji isgariname (toks alkotesterio veikimo principas). Be to taip naturaliu budu padedame ji pasalinti is organizmo, vadinasi jei sedesi ir palciai kvepuosi didesne tikimybe, kad greiciai issiblaivysi, bet atsiranda faktorius, kad del deguonies pertekliaus arba nepritekliau nukrisi nuo kedes. Be to kvepavimo metu pasisalina ir kitu daugybe junginiu, kurie ir naudingi ir nelabai naudingi musu organizmui. Nebutina daug gerti norint apsvaigti, alkoholis geriausiai pasisavinamas yra nepylant ji i skrandi, o per gleivine, seiliu liaukas. Tai yra isipylti i burna ir palaikyti, arba gerti tokiais mazais gurksneliais, kad nespetu subegti i skrandi, o liktu ant pavirsiu (burnos ertme, liezuvis, rykle ir t.t.).
Aidas 2013-02-08 16:23
Vajėj, kiek prirašyta. Nepijokai negeria. Pijokai geria kartais. Alkoholikai geria pastoviai. Šių laikų kompromisas - nuosaikus ir silpnas pijokas.
Niemand 2013-02-08 18:11
Парень не может оторваться от компьютера. Родители вызвали доктора. Доктор осмотрел его и сказал: - Его придётся лечить! Родители: - Как? - Сигаретами, выпивкой, девочками...
Arthuras 2013-02-08 18:15
Komfortas be cigaretės ar alaus bokalo - neįmanomas? Be cigaretės net kava neskani? Priklausomybė ir tiek žinių.
kionig 2013-02-08 19:27
Not bad Ta proga ir aš mestelsiu porą: http://www.youtube.com/watch?v=97qt4WCqCc8 http://www.youtube.com/watch?v=Xx8wbXJUbrI http://www.youtube.com/watch?v=Ld2_TqSBrpI