Atsparumas antibiotikams kelia „apokaliptinę grėsmę“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Bobinux 2013-03-24 09:46
Kazkaip i galva toptelejo zaidimukas tlf, Plague Inc, del antibiotiku masinio dalinimo tai tikrai nekazkas, dauguma zmoniu kas tik suserga, iskart antibiotikus raso daktarai, nesvarbu ar pagulejus ir seip vaistus pavartojus isgyti butu galima, tik antibiotikus raso... Dabar ir turim bakteriju mutavusi atsparuma antibiotikams
kiemsargis 2013-03-24 11:55
Pritariu. Pastaruoju metu daktarai israsineja antibijotikus kaip kokius vitaminus... Truputi snarglys varva ir antibiotikus paskiria... Pazystu ne viena zmogu kuriam israse antibiotiku del paprasciausiu persalimu...
wolas 2013-03-24 13:58
Tikriausiai nuskambės paranojiškai, bet aš aplamai nepasitikiu gydymo įstaigomis ir einu ten tik paskutiniu atveju, nebent reikia su skalpeliu pasidarbuot, kur jau tiesiogiai kažką padaro. Esmėje nematau jokios priežasties kodėl farmacijos kompanijos turėtų stengtis išgydyti žmones, jiems tai ekonomiškai nenaudinga, gi vėliau ir tų vaistų nebepirks, netgi perskaičius instrukcijos lapelį ten rašoma "mažina XXX simptomus" WTF kam juos mažint? reikia gi ligą gydyti, priežastį, o ne simptomus mažint... Ir aplamai jau porą metų iš eilės kai užpuola gripas ir pakyla temperatūra nevalgau jokių vaistų, tiesiog porą dienų praguliu lovoje česnakų užvalgau ir praeina be jokių vaistų. Lygiai taip pat būdavo ir valgant vaistus = kam juos išvis valgyt.
Justas116 2013-03-24 15:10
Nepagalvojai, kad farmacijos srityje kol kas nėra monopolio, todėl farmacijos kompanijoms daryti neveiksmingus vaistus ekonomiškai nenaudinga? Be to tu labai supaprastini visą sistemą. Simptomų gydymas su vaistais be receptų dažniausiai silpnina patogeną ir stiprina imuninę sistemą iki kol atsiranda tvirtas imuninis atsakas. Panašiu principu veikia skiepai (na gerai, jie biški skiriasi) ir naturalūs produktai, kaip vaisiai, imbiero šaknys ar tavo mėgiami česnakai. Taip, gripą ar peršalimus gali įveikti be vaistų pagalbos, bet nemanau ar sugebėtum atsikratyti tokių ligų sukelėjų kaip tarkim parazitiniai protistai, kirmėlės ar jų kiaušinėliai ar lervos, kurių invaziniu būdu neišpjausi, kurie gali apgauti tavo imuninę sistemą, o ką jau kalbėti apie ŽIV virusą, kuris, kad ir kokia stipri imuninė sistemą turi valgydamas česnakus, sugeba po tam tikro laiko perkrauti ir įveikti imuninį pasipriešinimą pastoviai veikiamas evoliucijos. Taigi kokia nauda gydymo įstaigoms ar farmacijos kompanijoms kurti neefektyvius vaistus, dėl kurių priežasties mažėtų klientų skaičius?
Arijas 2013-03-24 15:17
Y situos visokius galvos skaudejimus, mazus persalimus tiesiog nekreipiu demesio. Jeigu nieko rimto tai imunitetas susidoros, gi tam jis ir skirtas, jam irgi reik trenyruociu
wolas 2013-03-24 15:24
Jei mokėčiau pinigus jiems tol kol nesergu tai gal ir bandyčiau tavim patikėti. Bet dabar moku pinigus tol kol sergu.
Kirtiklis 2013-03-24 18:41
Todėl kad užsiauginai imuniteta per tuos metus, todėl gali lengvai įveikti virusus/bakterijas. Tas pats galima sakyti ir mano atveju, kai peršalu ( dažniausiai gerklę + temperatūra iškart) tai daug arbatų, pirma diena nieko nevartoju, sekančia paracetamolio ir aspirino, nes jau negera būna, 3 diena irgi para/aspir + arbata, na 4 diena beveik viskas jau nebesergu, 5 diena viskas kaip buvę. Ir abejoju kad turėčiau tokį imuniteta jei ne skiepai/ankstesnis vaistų vartojimas + kai sergu padeda.
Mitgard 2013-03-24 22:38
Cia tau tikrai skiepai nepadeda, o sveikas gyvenimo budas, ir normalus vaistai(neantibijotikai), va kas tau padeda, o ne skiepai.
punktyras 2013-03-24 23:32
Kas yra „normalūs vaistai“ ir iš kur ištraukei, kad skiepai nepadeda?
Justas116 2013-03-25 00:57
Nelabai suprantu, ką tu tuo nori pasakyti, bet ne mano problemos, kad tu nesugebi tvarkyti savo finansų. Girdėjai apie tokius dalykus, kaip profilaktika ar skiepai? Be to, sakei, kad vaistų neperki...
sigitas69s 2013-03-25 09:43
Klientu skaičius drastiškai nesumažės jei prastesnius vaistus gaminsi- svarbiausia gerai išreklamuoti ir "išaiškinti" liaudžiai ir atitinkamom tarnybom apie sudėtines vaisto dalis ir tipo klinikinius tyrimus. Jei dar nežinai tai galiu patvirtinti, kad formaciju kompanijos siuntinėja vadybininkus pas daktarus vaistam reklamuoti ir daktarai pastoviai reklaminius lapelius dalina tipo tą ar aną išbandykit. Sutikim, kad geriems vaistams reklamos nereikia.
Mitgard 2013-03-25 13:10
Normalus vaistai? Paracetamolis, Citramonas, Vitaminas C, Vysnevskio tepalas nuo uzdegimu,- tai yra tie vaistai kur gydemes visada ir visada padejo be pasalinio poveikio arba nesutokiu poveikiu kaip antibijotikai. Kodel skiepai nepadeda? Kai pasiskiepinau nuo gripo, susirgau po 2 dienu iskart(2006) Nuvaziavau pas zolininka i Vilniu ir pasake (sitie skiepai,( nzn kokie yra daba bet iki 2006) silpnina imunine sistema ir labai reaguoja su antibijotikais poto) Ir dar nnnnn pavyzdziu yra. Gerai nuo 2007 nesiskiepinu ir dar nei karto nesirgau nei gripu nei sloga nei dar kokiu briedu. Tai va mano tokia praktika as kalbu is saves. Neziuriu i jokias statistikas.
Ethanol 2013-03-25 13:54
Kaip vaistininkas, pasakysiu, kad būtent tik antibiotikai ko gero yra vieninteliai vaistai, kurie veikia ligos priežastį, t.y. žudo bakterijas, o visi kiti vaistai tik lengvina ligų simptomus. Kartais tie simptomai labai rimti ir prastina gyvenimo kokybę, dėl to ir reikia vaistus vartoti pastoviai (pvz, nuo aukšto kraujospūdžio, epilepsijos ir panašiai). Katras čia svaigsta, kad su česnaku išsigydys visas ligas, išskyrus kur reikia invazijos... nu baikit juokus. Sepsį su česnaku irgi gydytum? Aš sutinku, kad be reikalo vartot vaistų (visi vaistai yra nuodai, tik dozė maža). Bet kai užsiiminėja žmonės savigyda, taip po to ir būna - ir antibiotikus ryja prie virusinės infekcijos, ir homeopatija šventai tiki, nors yra visiškas pseudomokslas (ir dar neskiria homeopatijos nuo fitoterapijos).
nondescript 2013-03-25 15:36
Aš irgi sutinku, kiek kartų buvau peršalęs, tiek kartų išrašė antibijotikus, nesvarbu, kad be vaistu peršalimas dažniausiai praeina per septynias dienas geriant vitaminą C ir arbatą, paskutiniu metu nieko nebegeriu, nes jau gaila sveikatos... Dar pastebėjau, kad dažniausiai išrašo tuos antibiotikus kurių lapukais buna nukrauti stalai, kai visada gaudavau už 30 - 40lt paskutinį katą gavau staigmeną susimokėt 100lt, nors vaistų sudėtis tokia pati kaip ir anų... Ar daktarai gauna kažkokį procentą už tokią vaistų "reklamą"?
Ethanol 2013-03-25 16:07
Labas rytas, oloj gyvenot visą laiką? Niekad negirdėjot apie gydytojų "komandiruotes" į egzotines šalis? Jau nekalbu apie įprastas "dovanas" ar meilikavimą. Toks jau yra farmacijos kompanijų atstovų darbas. Vaistinėje galite pasiteirauti, ar nėra pigesnių analogų. Daugeliui originalių vaistų yra pigesni generikai. Tiesa yra šiokia tokia tikimybė, kad generikai ne visada yra tokios pat kokybės.
Mitgard 2013-03-25 16:34
Ponas vaistininke, neskleisk ereziju. Vaistininkas= Farmacijos atstovas. Sutinku su tavim , kad visi vaistai tai nuodai , bet nevaryk cia demagogijos , kad tik antibijotikai padeda. Jeigu gydytojas, pas kuri nueini israsi antibijotiku tai jis nebegydytojas, o kazkoks atstovas prakisti atitinkamos farmacijos kompanijos vaistus, kuri pasiule daugiausia Nevaryk dievo i medi.
Arthuras 2013-03-25 16:46
Eikit jūs su savo ta "natūralia" medicina patys žinot kur. Iš tos natūralios medicinos tiek naudos, kiek iš placebo. Antibiotikai, kaip jau ir minėjo, yra vieninteliai vaistai, kurie , kai puola bakterinės ligos. Visi paracetamoliai, juolab česnakai yra tik simptomus silpninantys ar kaip pagalbiniai vaistai. Ne visi turi laiko sirgti visą savaitę. O kad medikai rašo tuos pačius vaistus, kaip ant reklaminių lapukų - taip jau yra. Reikia vaistinėje prašyti analogų. P.S. visi čia šventai įsitikinę, kad vitaminas C padeda. O kaip tik nesenai skaičiau, kad mokslininkai neįrodo to poveikio...
Aklas 2013-03-25 17:01
As gal kazka maisau, bet ar nebuvo priimtas istatymas (ar kazkas panasaus), kad daktarai nebegali rasyti konkreciu vaistu pavadinimu, tik ju sudedamasias dalis/proporcijas, o savo ruostu vaistininkas pasiulo jau konkretaus gamintojo. As vaistineje visada klausiu alternatyvu ir kokie skirtumai tarp ju. Dazniausias atsakymas buna, kad nera skirtumo, nors nevisada.
Arthuras 2013-03-25 17:15
Yra lygtais tas įstatymas, bet gal jo ne visada laikosi. Vaistininko reikia klaust, kaip čia yra.
Mitgard 2013-03-25 18:23
Eik tu su savo tais "antibijotikais" pats zinai kur. Tu ir gydykis su tais antibijotikais gygyk savo vaikus, visus is eiles. Kaip jau ir minejo ir visur mini , kad antibijotikai yra nuodu nuodas silpninantys imunine sistema. Europieti europieti kosmopolite Nelabai supratau tavo issireskimo : <O kad medikai rašo tuos pačius vaistus, kaip ant reklaminių lapukų - taip jau yra. > Tai ir reiskia, kad tokie jie ir <medikai>, kurie tik gali israsyti antibijotikus , tingi zmogui padet realiai, kAIP PRIES 15- 20 METU budavo tada dar mediku, budavo normaliu, gaila dabar jie jau pensijoje. O as kaip tik skaiciau pries 20 metu, ir nesenai , kad Vitaminas C irodo ta poveiki. Atsirado demagogas matai jis cia bando itikinti savo kazkokia <naujuju, moderniuju> laiku tiesas. Gal necia papuolei zmogau, eik i delfi ten ir rasinek savo erezijas.