Tamsos pabaiga: kas iš tiesų valdo kosmosą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

punktyras 2013-04-01 20:04
Būtų įdomu išgyventi, kol atras tą dalelę/daleles, sudarančias tamsiąją materiją. Tada gal ir tamsiosios energijos paieškoms bus galima atsidėti
gagu 2013-04-02 11:00
Manau prie to pačio turėtų būti įdomus ir šis straipsnis: Šiaip jau seniai galvoj sukos mintys, kodėl gi juodąją materiją negalėtų sudaryti juodosios skyles, tai būtų gan logiškas ir paprastas paaiškinimas. Nusprendžiau ant baikės pagooglint apie tamsiąją materiją ir juodąsias skyles, ir še tau kad nori, iškrito šis įdomus straipsnis Pagalvojus, tarkim suskaldžius protoną, jis suskyla į daugybę smukių dalelių, o kur jos dingsta? Visai tikėtina, kad tos smulkios dalelės gali sudaryti nemažą tamsiosios materijos dalį (jei gerai supratau, apie jas ir bandoma šiame straipsnyje nagrinėt). Bet ką gali žinot, gal tamsiąją materiją sudaro įvairių teorijų mišinys.
Algucis R 2013-04-02 21:49
O man kažkaip atrodo kad visi nuėjo klaidingu keliu nes viskas daros perdaug mistiška. O jeigu tamsiosios materijos nėra, ir nėra jokios masės (ieškomo bozono). Viskas tik kažkokios gravitacijos bangos, panašiau į tamsią energiją. Na,taip sakant matoma materija turi daug didesnę mums dar nežinomą energiją, trauką kuriai netinka mūsų dėsniai - žemė per lengva kad trauktų mėnulį savo svoriu...Ir išvis, protonai ir kvarkai yra tik kažkokios energijos krūvių vibracijos,nieko materialaus, kokia gali būt pas juos masė.
punktyras 2013-04-02 22:29
misiją, ta tema irgi bus paminėta. Žemė traukia tokia pat jėga, kokia ir Mėnulis traukia Žemę. Kas, paties nuomone, yra materialu?
MrT 2013-04-03 18:08
Jeigu kvarkas nematerealus tai ir dalelės yra nematerealios, nes jos yra sudarytos iš kvarkų. Masė ir yra energija. CO2 molekulė sveria daugiau, nei C ir O atskirai, nes molekulė turi ryšio energiją. Materealumas yra tik tam tikra energijos forma. Higso bozonas jau atrastas. Kodėl žemė per lengva, kad trauktų mėnulį? Negirdėjau šito. Jeigu ta paslaptinga trauka tokia milžiniška, tai kodėl mūsų turimi dėsniai veikia? Palydovai, raketos skraido, planetos sukasi pagal Niutona...