Gegužės 15 dieną Vilniuje vyks didžiausias Baltijos šalyse forumas apie IT saugumo problemas  (0)

Gegužės 15 dieną Vilniuje vyks tarptautinis virtualios erdvės saugumo forumas „Baltic CyberSecurity Forum 2013“. Tai bus didžiausias Baltijos šalyse nepriklausomas ir nemokamas IT saugumo renginys, kuriame ketinama laužyti Lietuvoje dominuojančius stereotipus apie IT saugumą ir skatinti įmonių bei organizacijų atstovus susimąstyti apie virtualios erdvės saugumo svarbą. Konferenciją organizuoja „CyberSecurity“ iniciatyvinė grupė, vienijanti žinomus Lietuvos IT saugumo ekspertus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Surengti šį forumą paskatino tai, jog Lietuvos privatus ir viešas sektorius skiria per mažai dėmesio IT saugumo klausimams. Manome, kad būdami mažoje rinkoje, kurioje kalbame savita kalba, esame saugesni, tačiau pamirštame, kad absoliuti dauguma virtualios erdvės saugumo problemų yra pasaulinės: mes naudojamės „Google“, „Microsoft“ produktais, „Facebook“ socialiniu tinklu, perkame per „Ebay“, atsiskaitome kreditinėmis kortelėmis ir t.t. Be to, virtuali erdvė tampa vis jautresne ir labiau pažeidžiama vieta, tad turime būti pasiruošę kovoti su visais tarptautinės erdvės pavojais“, – sakė „CyberSecurity“ iniciatyvinės grupės narys, bendrovės „Sec Consult“ filialo Lietuvoje direktorius Miroslav Lučinskij. 

Ekspertų teigimu, Lietuvoje kompiuterinių tinklų saugumas Lietuvoje dažnai tapatinamas su antivirusinės apsaugos sistemos turėjimu, o ir šios žinios neretai išlieka ganėtinai paviršutiniškos. „Todėl šiame forume diskutuosime apie naujausias grėsmes bei įrankius, kaip su jomis efektyviausia kovoti. Įmonių bei organizacijų vadovams norime įrodyti, kad visapusiškai apsaugota IT sistema teikia pridėtinę vertę ir didina veiklos efektyvumą, o ne tik eikvoja pinigus ar laiką“, – pasakojo bendrovės „Atea“ informacinės saugos skyriaus vadovas Andrius Šaveiko.

Anot renginio organizatorių, vienas iš pagrindinių konferencijos tikslų yra supažindinti jos dalyvius su virtualios erdvės saugumo naujovėmis Lietuvoje ir visame pasaulyje. Forume dalyvaus garsių pasaulinių ir vietinių IT saugumo įmonių – „Symantec“, IBM, „F-Secure“, „SEC Consult“ , „Cyberoam“, „Titus“, „G Data Software“, „ESET“ atstovai Lietuvoje, „Atea“ ir kitų ekspertai, taip pat valdžios institucijų – LR Seimo, Ryšių reguliavimo tarnybos ir kt. atstovai. Jie kalbės apie konkrečias saugumo problemas, jas analizuos ir siūlys labiausiai tinkamus sprendimų būdus. Tokiam pristatymo tipui renginio organizatoriai suteikė „Atsinešk savo problemą“ (angl. „Bring Your Own Problem“) pavadinimą – bus nagrinėjami konkretūs saugumo atvejai. 

„Per praėjusius metus buvo užregistruota daugiau nei 20 tūkst. kibernetinių atakų. Jų skaičius nemažėja, o atakų sudėtingumo lygis tik kyla. Pavojus gresia ir dėl to, kad neturime vieningos sistemos tokiems incidentams spręsti ir užtikrinti jų prevenciją, vis dar stokojame patirties kibernetinio saugumo srityje. Todėl Lietuva privalo plėsti kompetencijas ir bendradarbiavimą IT saugumo srityje. Gerai, kad šis forumas sutelks geriausius saugumo ekspertus, reikia garsiai diskutuoti apie aktualias saugumo problemas ir jų sprendimo būdus“, – sakė vienas iš forumo pranešėjų, Seimo narys, Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Artūras Paulauskas.

Renginyje bus surengtos ir interaktyvios dirbtuvės, kurių dalyviai pranešėjams galės užduoti įvairius klausimus ir taip pakreipti dirbtuvių eigą. Norintys nuo visko pailsėti ir gerai praleisti laiką pertraukų metu galės tai padaryti ekspozicijų bei pramogų erdvėse. Čia bus galima išvysti ir unikalią lietuvišką inovaciją – „Gedimino akį“. Tai VGTU Informacinių technologijų saugos mokslo laboratorijoje sukurtas prietaisas, sugebantis per atstumą atpažinti judančio žmogaus tapatybę nufotografuodamas jo akies rainelę.

„Baltic CyberSecurity Forum 2013“ vyks „Litexpo“ parodų centre, Vilniuje. Čia laukiama atvykstant apie 300 saugumo klausimus sprendžiančių dalyvių iš verslo ir valstybinio sektoriaus. Pagrindiniai forumo rėmėjai yra korporacijos „Symantec“ bei IBM – vienos didžiausių tarptautinių bendrovių, visame pasaulyje siūlančių IT ir IT saugumo sprendimus verslo ir valstybės organizacijoms bei privatiems asmenims.

Daugiau informacijos apie „Baltic CyberSecurity Forum 2013“ rasite čia

Norėdami dalyvauti renginyje, užpildykite registracijos anketą čia. Visi užsiregistravę forumo dalyviai turi galimybę laimėti forumo rėmėjų įsteigtus prizus. 

Su renginio programa detaliau galite susipažinti čia

Konferencijoje dalyvausiančių kalbėtojų sąrašas bus atnaujintas artimiausiu metu ir pateiktas čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)