Kaip skurdas apmokestina smegenis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2013-09-26 07:28
Taip, pats kaltas. Nes ne svarbus kokioje šeimoje gymiai. Jei norėsi tai galėsi ir praturtėti. Ne vienas gymes skurdžioje šeimoje tai įrodė.
krakalas 2013-09-26 09:00
(man blogai sekasi, aš neturtingas, skurdžius, nesuduriu galo su galu, o jei susirgsiu, o jei užpils kaimynai, o jei tas/anas), tada žmogus nebemato jokių alternatyvų, nes smegenys užimtos savęs ėdimo. Tikriausiai šis tyrimas tinka ne tik skurdžiam bet ir žmonėms, kurie šiaip ne savo batuose, t.y. dirba nemėgstamą darbą ir pan.
vyge 2013-09-26 09:10
Iš esmės niekad nesate susidūrę su tikromis finansinėmis problemomis, sotus alkano neužjaučia ir tiek. Va ir visas mokslinio metodo vertinimas pasirodo - nesutinka rimti tyrimai su jūsų nuomone - vadinasi reikia juos ignoruoti.
Sljder 2013-09-26 11:12
Nu nepyk, bet juokingai atrodo. Kiek Australijos aborigenų, Š. Korėjos ar Lietuvos kaimo vaikų, iki 18-os metų laikytų rūsyje ir net nežinančių, kad žemė apvali įrodė, kad galima praturtėti? Sakyti, jog aplinka neturi įtakos galimybei kažko pasiekti - visiškas absurdas.
Sloth 2013-09-26 11:23
Matai, žmonės kurie yra sėkmingi dažniausiai teigia, kad taip yra tik jų genialumo dėka, ir jokiu būdu palankios aplinkybės prie to negalėjo prisidėti. Kiekvienas bent kiek sėkmingesnis žmogus dažniausiai teigia, kad viską pasiekė sunkiu darbu, dėka geros idėjos etc. Natūralu, kad jie nenori pripažinti aplinkos įtakos, gi kitaip sugriūtų jų tiek metų statytas ir puoselėtas ego. Žinoma, neneigiu asmens darbo svarbos. Bet tokie pareiškimai, kad aplinkybes visada įmanoma nesunkiai įveikti dažniausiai eina iš žmonių, kurie su tikrai prastomis sąlygomis apskritai nėra susidūrę.
Shinigami 2013-09-26 11:35
Tavo pavyzdys nėra susijęs su pinigais, jis susijęs su politine sistema ar visuomenės pažanga. Bet ne su pinigais. Antra čia diskusija ne kaip veikia aplinka, o kaip veikia pinigai. Tai yra kaip asmens sugebėjimus veikia noras turėti, bet negalėjimas turėti nes neturi pakankamai pinigų arba reiks paaukoti nemaža dali pinigų kuriuos turi. Kitaip sakant, kaip asmens emocinė būsena veikia jo sugebėjimus.
immortallt 2013-09-26 13:40
Pasikartosiu, gali būti tokia aplinka, kad tik paspaust mygtuką reikia ir būsi milijonieriumi, bet daug vis tiek nesugebės ir to mygtuko paspausti.
jordanbn2 2017-04-24 15:55
Teisingas straipsnis. Kai turi pakankamai pinigu pragyvenimui apie juos negalvoji. Galvoji apie darba, bizni, moksla, vaikus, seima, sveikata, hobi. Kai pinigu truksta, nuolat galvoji kaip sutaupyt ir kaip ju gaut daugiau, Nuolat mastai kad nepaveluot sumoket mokesciu ir kaip isivartyt kad dar seimai ant maisto liktu. Mintys apie seima apsiriboja tuo kad istemti iki algos su maistu. Ten mintys apie moksla sveikata is viso treciam plane tolimoj perspektyvoj. Na zmogus negali gyvent pilnavercio gyvenimo