5 islamą laikantys stulpai ir džihadas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ZmogZ 2014-06-25 22:02
Žinant islamo istoriją tokie išvedžiojimai atrodo kaip šūdo glaistymas šokoladu, kiek sluoksnių bebus, viduje vistiek šūdas Kas turi laiko http://www.youtube.com/watch?v=t_Qpy0mXg8Y
javgenij 2014-06-25 22:52
Verily, those who disbelieve (in the religion of Islam, the Quran and Prophet Muhammad ) from among the people of the Scripture (Jews and Christians) and Al-Mushrikun will abide in the Fire of Hell. They are the worst of creatures. Eilutė iš korano. http://wikiislam.net/wiki/Top_10_Contro ... e_Qur%27an http://www.thereligionofpeace.com/quran ... olence.htm technologijos.lt turėtų pardyt islamą ir iš tikrosios jo pusės. Laukiam straipsnių.
punktyras 2014-06-26 00:35
ZmogZ 2014-06-26 01:51
Tokia yra daugumos religinių rašliavų esmė - kada patogu tą ir naudoji. Pvz. krikščioniškas dievo įstatymas - nežudyk, bet inkvizicijai tai netrukdė.
sub 2014-06-26 09:21
Labai įdomus straipsnis. Atrodo labai ekstremali ta musulmonų religija, kai ja domiesi iš konteksto. Savaitgaliais eina per lnk toks serialas "Didingasis amžius", kartais jį pažiūriu, nes man įdomi ši kultūra. Tik serialas apie Turkija prieš kelis šimtus metų, o ne labai ekstremalias šalis, kaip Irakas ar Iranas.
S.J 2014-06-26 11:28
"Didingasis amzius" tikrai idomus serialas, bet ten nereikia priimiti visko kas rodoma. Tai osmanu imperijos aukso amziau interpretacija is to kas zinoma. O musulmonai nelabai skiriasi nuo kitu religiju, koranas kaip ir biblija ar kitos sventos knygos tai daugiau vertybiu, istoriju, mitu, legendu kratinys. Musulmonai zude su dievo vardu, krikscionys taip pat. Krikscionybe gal daugiau liberaleja ir daugiau laisves, bei pasirinkimo suteikia. As gal ir katalikas, bet dieva suprantu kitaip nei rasoma biblijoje, ar kalba kunigas. Beto musulmonu religijos ir nevienalytes, shiitai, sunitai ir dat keletas pakraipu, su savom taisyklem ir isitikinimais.
lucy 2014-06-26 11:56
Nematau kodėl stumiat ant islamo, bet kokia sukurta religija buvo sukurta kontroliuoti žmonės tas pats ir su krikščionybe.
ra2 2014-06-26 12:19
sub 2014-06-26 13:15
Žinai, esu aš irgi krikštytas, dermavotas ir pirmos komunijos priėjęs. Bet kataliku savęs nepavadinčiau. Ir iš vis tie visi dievai sureikšminti. Man labiau patiko mintis iš "Game of thrones" filmo: dievas yra vienas - tai mirtis. Tai tikras, neišgalvotas ir nesureikšmintas dalykas. Vienintelis dalykas kurio bijo visi ir visi kadanors tai patirs.
ra2 2014-06-26 14:47
- Tikriausiai tuomet dar žinai, kad pradiniais amžiais krikščionybė buvo žiauriai smerkiama ir žiauriai persekiojama? Taip vyko tol, kol krikščionybės priešai pamatė jos "naudą" ir susimetė "savus" į legalią religiją, praktiškai sunaikindami visą Kristaus mokymą iš vidaus, paliko tik savo pergalės simbolį: nukryžiavimo kryžių. Visi šiandieniniai kaltinimai bažnyčiai išplaukia iš šio fakto.
Shinigami 2014-06-26 18:42
Papročiai ir įstatimai taip pat yra sukurti kontroliuoti žmones. Kaip dabar po gatves vaikšto moterys ir kaip jos vaikščiojo prieš 100 metų? Anais laikais dabartiniai moterų drabužiai butu laikoma amoraliais, o moterys juos dėvinčios paleistuvėmis. Bet šiais laikais tai normalus drabužiai. Ir tik paprotys (nusistatimas), kad gatvėje vaikščioti be drabužiu yra gėdinga ir negražų sulaiko žmones vaikščioti be drabužių. Kitaip sakant šios pažiūros kontroliuoja žmones. Ir dažnai tos pažiūros yra įtraukiamos į įstatymus. Ir tėvai šeimoje kuria savo taisykles kad sukontroliuotu vaiką.
keine_lust 2014-06-28 04:28
*tips fedora*
vanduo4 2014-06-30 00:41
Na taip. Islamo rasta teroristai aiskina neteisingai. Visi kiti musulmonai (apie 1 mlrd. zmoniu) nemato butinybes kovoti pries kitatikius ar bedievius. Bet butent is to 1 mlrd. zmoniu ir atsiranda norinciu islamo rasta aiskinti savaip, savo naudai - zudyti kitus vardan dievo, t.y. savo geroves. Tipiskas kriminalinias mastymas; - Na vakaru pasaulyje jiems yra kalejimai, vyksta netgi pilietine nusikaltleliu kontrole. Deja islamo pasaulyje nera jokios dzihado kontroles ir netgi jie nemato reikalo jy kontroliuoti. Dzihada reikia netgi skatinti. Zodziu uzburtas ratas; - Kiek supratau, Krikscionybe ystatymais nustato ko negalima daryti - numato nuodemes (tai kaip ystatymo laikymasis), t.y. preziumuoja tavo gyvenimo buda. Islamas numato ka reikia daryti, taciau visiskai pasirinkimo laisvei palieka teise spresti kaip tu vykdysi ystatyma. Pvz.: Krikscionybe draudzia vogti, t.y. imti svetima turta. Islamas privalo dievui moketi duokle. O dar jeigu tas turtas priklauso kitatikiams - tai nieko blogo. Kzkaip Krikcionybe veikia kaip slopinanti religija su savo draudimais. Taciau Islamas nurodo veikti - plesti Dievo zody, taciau veiklos buda leidzia pasirinkti paciam. Cia ir visa islamo esme. (Psichologiskai tai prilyginciau ekstravertams skirta religija - nedraudzia vogti; plesikauti; prasyti ismaldos; buti visapusiskai vartotojisku, t.y. jokio seslumo; sukciauti; Kazkuo si situacija primena Saudo Arabija - ten vietiniai nedirba. Ten dirba specialistai is kitu valstybiu. Arabai gyvena is Dievo jiems siusto \
vanduo4 2014-06-30 00:52
del forumo klaidos nukirpta komentaro dalis: \ "vandens" saltinio Zam Zam (naftos). Kazkuo si situacija man primena Rusijos propaganda, kai jie faktus parodo savaip, o tada rusai pateisina visus Rusijos Caro veiksmus Pasaulyje.