Kaip nubrėžti idealų apskritimą be skriestuvo? (Video)  (0)

Skriestuvas – visiems puikiai pažįstamas įrankis, kurį turbūt visi turėjome, o gal ir tebeturime, bet dažniausiai jo niekada nebūna po ranka, kai prireikia. Ką tuomet daryti? Pavyzdžiui, per paskaitą ar pamoką pamačius, kad skriestuvas vėl pasimiršo namie ar pas draugus? Pasirodo, idealų apskritimą galima nubrėžti ir ranka, tik reikia šiek tiek sumanumo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sakysite, jog galbūt tai kurie menininkai ir gali ranka brėžti idealius apskritimus, bet kaip tai padaryti „paprastiems mirtingiesiems“? Pasirodo, yra visai paprastas būdas, paremtas elementariais fizikos dėsniais.

Tiesiog atremkite ranką į lapą ir sukite patį popieriaus lapą, o ne ranką. Ranka tiesiogine prasme atliks skriestuvo paskirtį. Taip apskritimas bus panašesnis į tikrą, apvalųjį. O šiek tiek pasipraktikavus galbūt gausis ir visai gražus apskritimas. Turbūt šis paaiškinimas nebuvo labai aiškus, todėl siūlome pažiūrėti mokomąjį vaizdo įrašą:

Su skirtingomis rankos padėtimis, keičiant atraminę vietą, galima nubrėžti skirtingų dydžių apskritimus. Atsiremiant rodomuoju pirštu galima nubrėžti mažą apskritimą, o suspaudus ranką į kumštį ir atsirėmus mažojo piršto šonu, gausis šiek tiek didesnis apskritimas. Problema tik ta, kad kiekvieno žmogaus taip brėžiami apskritimai dažniausiai bus skirtingo dydžio. Juk jų plaštakos nevienodos. Tačiau pasipraktikavus, galima išmokti brėžti apskritimus net ir labai įvairaus dydžio spindulių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)