Filmas vakarui. Bermudų trikampio paslaptys: kur dingsta lėktuvai ir laivai? (Video, EN, RU)  (0)

Bermudų trikampis – regionas Vakarų Atlante netoli JAV pietryčių pakrantės, apimantis 1,2 milijonų kvadratinių kilometrų plotą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Regionas garsus tuo, kad jame nuolat vyksta paslaptingi laivų ir lėktuvų dingimai. Po Antrojo pasaulinio karo čia be pėdskų yra dingę per 100 lėktuvų ir laivų, nuskendo apie 1000 žmonių. Šiems dingimams paaiškinti keliamos įvairios hipotezės, nuo neįprastai labai gretai besikeičiančių oro sąlygų iki ateivių pagrobimų. Kai kurie dingimai aiškinami ir natūraliomis priežastimis.

Filme prisimenamas ypatingas 60-ties metų senumo įvykis: 1945 gruodžio 5 d. su mokomąja užduotimi iš JAV bazės pakilo 5 bombonešiai ir skrido Majamio kryptimi. Kabojo tankūs kamuoliniai debesys, vėjo greitis buvo apie 35 m/s. Apie 16 val. bazė gavo pranešimą, kad eskadrilė pametė kursą ir vadas nežino kaip grįžti į bazę. Dingus ryšiui nebebuvo vilties išvysti lėktuvus, nes baigėsi ir kuro atsargos. Išsiųstas paieškos lėktuvas taip pat dingo be pėdsakų.

Praėjus 60 metų šio dingimo byla buvo atnaujinta. Analizuojant buvusią situaciją paaiškėjo, kad regione daug panašių salų. Orientuodamiesi pagal jas lakūnai galėjo suklysti. Be to įvertinant žmogiškąjį faktorių, buvo prisiminta galima lakūno „erdvinė dezorientacija“. Padaryta logiška išvada, kad eskadrilė pasiklydo. Buvo nustatyta lėktuvų kritimo į jūrą vieta, patvirtinta paneriant į vandenyno dugną. Taip pat išsiaiškinta ir paieškos lėktuvo dingimo priežastis.

Filme prisimenama tarp jūreivių sklandanti legenda, kad jūra staiga prasiveria ir „pagauna laivą į savo glėbį“. Ir iš tikro, tokiu būdu 1985 metais vos nenuskendo naftos išgavimo platforma Šiaurės jūroje. Mokslininkai išaiškino, kad iš dugno kylančios dujos sukuria vandenyje didžiulius „burbulus“, kuriuos laivas arba kitas objektas gali pradurti ir kristi į susidariusią tuštumą. Ši idėja yra patvirtinta bandymais.

Žinoma, kad mes mėgstame paslaptis, bet daugeliui paslapčių yra logiški paaiškinimai.

Filmo prodiuseris ir scenarijus: Will Aslett

Filmo pavadinimas anglų kalba: Dive to the Bermuda Triangle

Filmo pavadinimas rusų kalba: Pogružienije v Bermudskij Triugolnik

Filmo trukmė: 50 min.

Žanras: dokumentiniai filmai, 2013 m.

Filmas anglų kalba (išdalintas į 4 dalis, kurių trukmė: 15:27; 13;07; 12:52; 9;42):

Filmas rusų kalba:

Ieškote daugiau įdomių filmų? Aplankykite rubriką dokumentiniai filmai!

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(17)
(1)
(16)

Komentarai (0)