Kaip atsitiktinumai valdo pasaulį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sielinas 2015-03-15 23:34
Tinginys visada suvers kaltę išgalvotoms aukštesnėms jėgoms.
bahuriux 2015-03-16 09:46
'Dievas nezaidzia kauliukais', kam jam tokia nuobodi veikla, 'jis' tiesiog paberia begalybe kauliuku. Palei kaikurias QM interpretacijas ivyksta absoliuciai visi ivykiai kurie tik turi tikimybe ivykti, ivykiai pasiskirsto visose alternatyviose multivisatos versijose. Cia taspats, kaip dar viena dimencija kurios mes nesuvokiam, bet materialios daleles matyt gyvena ne vien 4D erdvelaikyje bet ir kaip minimum dar viena dimencija auksciau. A, tai taip zinoma pamirsau apie laisva valia, jo cia jau didesne problema. Mano supratimu, mes beveik 4D suvokiantys gyventojai, dar turim dalinai laisva valia. Mes gyvenam toj multidimencinej makalynej net nepriklausomai kiek is ju sugebam suprasti. Toj makalynej ivyksta visi imanomi ir net palei musu logika neimanomi ivykiai, mes savo laisva valia tiksliau gal mintimis, tiksliau gal informacijos saveikia su energija ir materija, galime pasirinkti viena is multivisatos versiju, kurios yra visos cia ir dabar, kaip dar viena dimencija. Bet jei pavyktu suvokti visas dimencijas ir viska, panasiai kaip religijos priskiria dievui tokias galias, tai toks dalykas kaip laisva valia nebeegzistuotu, tiesiog netektu prasmes. Na supraskit nebebutu ka veikti, apie ka galvoti, nes viskas jau yra ir viskas aisku ir beprotiskai nuobodu. Baisu, palei mano fantazijas (visatos suvokima) dievas neturi laisvos valios, o jei turi reiskia nera tiek pazenges, kad pats valdytu ir suvoktu viska. Prie to pacio dievas jei jis butu yra pats baisiausias bedievis ir nusidejelis, nes jis nepripazysta, kad virs jo yra auksciau kazkas, kaip taip jis gali buti tuo uztikrintas?
Shioks 2015-03-16 12:39
Mastant apie atsitiktinumus, jie yra ribojami tam tikros erdves ar kito mato, pvz masteliai, galima butu kalbeti apie kosminius didziausius darinius kuriuos zino mokslas tai Galaktiku spieciai, zmogus galaktiku spieciui nebeturi jokios itakos kuri itakotu galaktiku spieciu jungimasi atgal i viena taska Didiji sprogima. Atsitiktinumas - erdve, laikas, gravitacija ir kiti fizikiniai desniai. Reiskia musu visata yra viena is daugelio multi visatu. toliau fizikine erdve padaro savo
vanduo4 2015-03-17 13:02
Pasaulyje žmonės visada skirstėsi į dvi pagrindines grupes: valdovai ir vergai. - Pirmieji bandė suvaldyti situaciją ir ją kontroliuoti; - Antrieji paklusdavo arba priešindavosi perimdami kontrolę. Ir taip be galo. - Vieni tai darė geriau nei kiti, kadangi visas atsitiktinumas yra pagrįstas informacijos bei gebėjimų trūkumu, tačiau gobšumo vedamas bandymas viską valdyti pagal savo suvokimą, baigiasi griūtimi, kuri teisinama atsitiktinumais; - Nėra jokio atsitiktinumo, yra tiesiog tinkama arba netinkama reakcija į pokyčius. - . - Lygiai kaip aplinka gali veikti atsitiktinai, lygiai atsitiktinai tu gali pakeisti savo elgesį ir gauti vieną ir tą patį rezultatą su sąlyginiais nukrypimais. Manau jog žmonės tiesiog per daug toli planuoja į priekį, (jie bando kontroliuoti tai ko nesupranta) todėl dažnai nusivilia susidūrę su atsitiktinumais. Pvz.: Eidamas pėsčiomis į vakarėlį rizikuoji sušlapti dėl lietaus, bet jeigu turėsi skėtį - rizika mažėja.
vanduo4 2015-03-17 13:08
Išankstinis tavo nusistatyams yra pats didžiausias atsitiktinumas. Visa kita yra sąlygota tavo nusistatymo.
vanduo4 2015-03-17 13:12
Ar gali įrodyti, kad yra Dievas? Ar čia tik atsitiktinė apie nesuprantamus dalykus reakcija? O gal ši reakcija yra sąlygota "Dievą" mačiusių žmonių? Kokia tikimybė rasti bent kažkuo pagrįstą atsakymą, jeigu atskaitos taškas imamas tiesiog "random"????
Shioks 2015-03-17 17:37
. Cia pavyzdys daugiau apie tai nenoriu kalbeti.
vanduo4 2015-03-17 19:21
- Aš turėjau omenyje, kad jeigu pradiniai atskaitos taškai yra tik atsitiktiniai, vadinasi tu tiesiog negali paaiškinti procesų tarpusavio ryšių. - Bet va jeigu tu pasirinksi konkretų atskaitos tašką ir prie jo lipdysi savo sistemą, laikui bėgant išsiaiškinsi tuos ryšius arba ne. Juk viskas vyksta nuo kažko pradedant ar ne? O tu pasirinksi tą taške ne atsitiktinai, tu nesamoningai ieškai to, ko labiausiai tau trūksta, deja ne visi eina iki galo; - O dabar pasakysiu PASLAPTĮ. Neteisingų atskaitos taškų NEBŪNA. Būna tik neteisingas (atsitiktinis) jų interpretavimas. Kuo daugiau interpretacijų, t.y. dirbant komandoje, šansų daugiau. Sėkmės.