Filmas vakarui. Kova dėl Žemės planetos - kodėl išnyko neandertaliečiai? (Video, RU, EN)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

TLas 2015-04-20 00:57
Cia gan senas sitas filmas. Gi buvo nekarta jau rasyta kad kogero Neandartalieciai kryzminosi su HomoSapiens. Ir dalyje dabartiniu zmoniu randa Neandartalieciu genu. Sitam filme kazkodel apie tai visiskai nesnekama. Gal pries tuos 24k metu jie neisnyko, taciau pamazu integravosi i Homo sapiens bendruomenes. Kaip kitaip savo genus butu uzveise. Galu gale, juodaodziai neturi Neandartalieciu genu, o europieciai taip. Tada gal cia vienas is esminiu rasiu skirtumu. Siek tiek kita kilme? Butu idomu kad tai butu panagrineja.
bahuriux 2015-04-20 08:18
Mano nuomuone yrodymas, kad neandartaliečiai neišnyko be pėdsakų prancuzų aktorius Gerardas Depardieu http://www.tiesa.com/naujienos-ir-zinio ... pilietybes Man jis truputi panašus i neandartalietį ir visai nebjaurus, kaip juos rodo per filmus. Keletas pažystamų merginų ir vienas mano pusbrolis, turi kiek daugiau neandartalietiškų veido bruožų. O tos merginos netgi gražios savotiškai.
Shinigami 2015-04-20 09:48
Genu išlikimas nėra rūšies išlikimas. Jei išlieka tik genai, bet ne rūšis, vadinasi rūšis išnyko. O šiaip nelabai rasi kažkokį reiškinį kuris įvyko dėl vieno proceso. Tai yra rūšies išnykimą gali sąlygoti daug veiksnių vienu metu. Poravimasis su kita rūšimi (kai naujagimiuose dominuoja kitos rūšies genai, o ne tavo), nesugebėjimas konkuruoti dėl išlikimo, nesugebėjimas prisitaikyti prie pasikeitusių klimato sąlygų, evoliucionavimas ir t.t. Labai retai moksliniai tyrimai tiria visus galimus veiksnius, dažniausiai koncentruojasi į kažkokį viena veiksnį ar kelis. Todėl jei moksliniame tyrime neužsiminama apie kitus veiksnius tai čia nieko nuostabaus.
TLas 2015-04-20 22:36
Nesakau kad rusis neisnyko, sakyciau kad dabartiniai zmones yra neandartalieciu ir tu laiku homo sapiens bendras palikuonis. T.y tie du susijunge ir atsiradom mes. O ne anie isnyko o homo sapiens liko koki buvo.