Trikojės skraidyklės kūrėjai: „Galėsite skristi kaip džedajai iš Žvaigždžių karų“ (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

piercas 2015-06-11 21:32
Žinoma smulkmena, bet Return of the Jedi yra Episode VI. VI yra skaičius 6, ne 4. Tad ...šeštojo epizodo... Kaip sakiau - smulkmena, bet vis bandžiau prisimint sceną kur ketvirtam epizode buvo panašus aparatas ir niekaip... O apie skraidyklę: nuėmus tas tris atramas, žoliapjovė gal ir nebloga būtų.
Nukainotas 2015-06-11 21:35
Su tokiu į darbą ryte virš automobilių kamščio būtų smagu pralėkti.
bahuriux 2015-06-11 23:28
Bet tai gera iėja, paskraidai, paskui pastatai ta skraidyklę vertikaliai, atsuki į veją ir pati pakrauna akumus. Tas žinoma nenumatyta tame prototipe, bet kodėl ir ne Man patinka tokie dronai kurie gali ir žmenes skraidinti. Man tik nepatiko tas, kad tie propeleriai nepridengti, nes: 1. tai nesaugu, kai 6 žoliapjovės peiliai sukasi palei kojas. 2. beprasmiškai prarandamas naudingumo koeficientas, nes prie mažų greičiu \'ducted propeller\' (pridengtas propeleris, skamba kvailai tiek lietuvių kalboj, tiek anglų) išvysto geresnę trauką su ta pačia galia, bet tik kol greičiai nelabai dideli.
Atk 2015-06-12 22:33
Pridegnti propeleriai duos papildomo svorio, jei bus lengvas pridengimas, tada bus jis ir silpnas, tada tas pats kas jo n4ra. Ten galva šalmu apsaugota. O propeleriai manau iš tvirtos medžiagos ir jeigu kurs nors neprisiliesi, tai ir nesulūž jie, o jei koją pažeis sulūždami, tai ne taip jau ir pavojinga. Galėtų būti apsaugoti ir tinkleliu apdėti, kad paukštis koks neįskristų, nors tai efektyvumą sumažins. Bet čia galbūt reiktų didesnių propelerių, tada mažiau energijos vartotų ir triukšmas būtų mažesnis. Nes čia greičio kaip matau nėra didelio, o svarbiausia jėga nukreipta traukai nugalėti. Ten kur didelis greitis, ten maži proprleriai geriau tinka, o ten kur mažas greitis, ten efektyviau veikia dideli propeleriai, mažiau energijos suvartoja esant tokiai pačiai traukai.
bahuriux 2015-06-14 21:42
http://www.esotec.org/hbird/HTML/DuctMyths_F.html