Įdomioji fizika. Kaip pasigaminti spalvotų liepsnų namų sąlygomis? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

interactive 2015-07-22 08:59
Oi tundros.. Kokia jums čia fizika? Čia chemija paprasčiausia.
punktyras 2015-07-22 09:33
Ar galėtum tundroms vien paprasčiausios chemijos terminais paaiškinti, kaip vyksta ugnies nudažymas? Kas lemia vienokios ar kitokios spalvos atsiradimą, kas iš viso yra spalva, kodėl mes ją matome, etc?
SaMaras 2015-07-22 09:40
kaip rašo wiki: Cheminių reiškinių metu vienos medžiagos virsta kitomis. Cheminiai reiškiniai paprastai vadinami cheminėmis reakcijomis. Pagrindiniai cheminės reakcijos požymiai yra : šilumos išsiskyrimas arba panaudojimas spalvos pakitimas dujų išsiskyrimas nuosėdų atsiradimas kvapo atsiradimas šviesos išsiskyrimas
oxygen 2015-07-22 21:54
Pabandysiu šį reiškinį paaiškinti moksliškiau. Kai kurie metalai ar jų junginiai (pvz druskos) liepsną nudažo skirtingomis spalvomis. Pavyzdžiui varis - žaliai, kalis - violetine spalva, natris - geltona, kalcis - plytų spalva ir t.t. Kad ižgauti spalvą reikia junginį pakaitinti dujinio degiklio (ar spiritinės lemputės) liepsnoje. Šiuo būdu galime nustatyti, kokių metalų (o tiksliau sakant jų jonų) yra junginyje. Šis būdas dar vadinamas liepsnos testu (plačiau apie jį, jei kam įdomu: https://lt.wikipedia.org/wiki/Liepsnos_testas ). Arba galime naudoti metanolį, nes jis dega bespalve liepsna. P.S jei sugalvosite tokį dalyką daryti namuose, tai svarbu žinoti, kad metanolis yra labai nuodingas. Jei netyčia, jo išgersite - gerkite degtinę, ji - priešnuodis.