Tarsi užtraukus rankinį stabdį: Su-35S supermanevrai ore (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kiesza 2015-09-04 14:13
Jai kiltų šiuolaikinis karas, tai vienintelis gražus dalykas būtų stebėti kautynes ore. IIpk metais kautynės jau buvo įspūdingos. Bėje manevrai nėra labai įspūdingi, beveik visus triukus dar gražiau sugeba atlikti J.Kairys su saviškiu SU
Arns 2015-09-04 14:44
Nekalbant kad Kairys turėjo JAK markės lėktuvą, reiktu suprasti, kad tai skirtingos klasės lėktuvai su skirtingomis galimybėmis bei greičiais. P.S 70% tokių triukų su paprastu lėktuvu neįmanoma atlikti, nes jie negali pasisukti tokiais kampais.
Fobus 2015-09-04 15:45
Su tokiu dideliu zoom'u nelieka perspektyvos...
bahuriux 2015-09-04 15:50
Pažiurėt gražu, bet čia tik triukai ir pilotažas, nei vienas triukas iš čia parodytu neturi jokios prasmės oro mūšyje, nes jie atliekami mažais greičiais. Trust vectoring sistemas (kurios leidžia daryti tokį show) turi visi siuolaikiniai pastarujų 20 metų naikintuvai, bent jau didžioji dauguma. Apart show elemento kuris padėtu tuos lėktuvus parduoti, nėra jokios naudos, nu bent jau nedaugiau naudos kai betkuris keleivinis lėktuvas gali padaryti kilpa nuo pakilimo tako iškarto, ir dar krūva pilotažo figūrų. Ne tokia to ir to lėktuvo paskirtis. Mažiau nei 1,1 mach greičiu esi tik lengvas taikinys betkuriai raketai, o tokiais greičiais jau nebedaromos tokios figūros nes perkrovos nužudys lakūną arba lektuvą sulaužys.
Arns 2015-09-04 15:56
bahuriux, bet kuri raketa skrieja greičiau nei lėktuvas, bėda jog dėl tokio didelio greičio jai staigiai pakeisti kryptį nėra taip lengva. Dogfaight-ai jau nelabai realūs ore, bet tokie kampų keitimai labai naudingi atakuojant taikinį, iš ankščiau pastebėjus atskrendantį priešo lėktuvų į jį atisukti ir nutaikyti savas raketas ir t.t.
Eič 2015-09-04 16:07
Jau žaidžiant GTA V stebėti naikintuvų kovas įdomu, realiai būtų įdomu ;D
bahuriux 2015-09-04 17:20
Iš anksčiau pastebėti priešą ir likti nepastebėtam (gal kokį civilinį lėktuva ir įmanoma), atlikti manevrą, nusitaikyti, iššauti ir likti gyvas, tu neturi jokių šancų skrisdamas lėtai, o priešas jei pastebės raketas turi šancų išsisukti jei skris greitai yra tam tikros trajektorijos ir greičiai paprastai 1,1+ mach. Aš tą moku simuliatoriuose daryti, juo labiau patyre lakūnai. Betkuris simuliatorius ir praktika rodo, lėtas - miręs.
Arns 2015-09-04 17:41
Gal pasidalink kiek patyrusių karo pilotų rekomenduoja tą tavo simuliatorių? Nes kažkaip tu aiškini apie greičio naudą, o visi nauji naikintuvai vaikosi manevringumo. Net tie patys F-22, kurių pardavinėti nereikėjo, padidintas manevringumas buvo pristatomas kaip vienas svarbiausių šio naikintuvo pliusų po stealth.
kiesza 2015-09-04 20:16
Esu stebėję jo pasirodymą tai skraidė tikrai su SUCHOJ. Be to pernai į jūrą nukritęs buvo irgi su SU. Kad sportinis vienmotoris skiriasi nuo karinio reaktyvinio nesiginčysiu..
Kyborg 2015-09-04 21:45
bahuriux, praleidai progą patylėt. Pradžioj išsiaiškink kas yra dogfight. Kas liečia raketų išvengimą, vėl gi su logika nedraugauji. Paprastas pvz: automobilis = lėktuvas, kulka = raketa. Kaip manai lengviau būtų pataikyt į automobilį važiuojantį 80km/h ir manevruojantį nenuspėjamais zigzagais, ar į automobilį važiuojantį 240 km/h kuris dėl greičio gali manevruot minimaliai (besivejantis ir persekiotojas važiuoja tuo pačiu greičiu)? Arns nors ir trolis, bet jis diskutuoja argumentuotai ir dėl to iš dalies vertas pagarbos. Tad jei tavo žinios apsiriboja kompiuteriniu žaidimu, nesivelk geriau su juo į diskusijas Suvartys tave kaip vaiką, kaip, kad ir dabar padarė. Kas liečia patį video, galiu tik pasakyt - gražu. Tik vėl gi, rimtų oro mūšių kuriuose dalyvautų to meto moderniausi naikintuvai seniai nebuvo, tad neaišku kuo baigtųsi rusų manevringų naikintuvų susitikimas su amerikiečių mažiau manevringų, bet turinčių tobulesnes ilgo nuotolio oras-oras raketas.
bahuriux 2015-09-04 21:51
Arns, virš 1 mach tokie manenrai nebedaromi, dėl fizikos dėsnių, jau rašiau. Pilotuojami atakos lektuvai išvis tik 'treniruočių dronai' stingeriams ir panašiems ginklams nes lėti. O dėl greičio taip, dronai yra pigūs taikiniai ir nereikia rizikuoti pilotų kailiu, jei jam pasiseks dar ir lažką nukalti prieš tai kai bus pats nukaltas, tai tik valio. beto jie skarido aukštai tai visokie stinger tipo raketos jų net nepasiekia. Dėl naikintuvų greičio aš tau aiškiai rašau greitį kuris yra sąlyginai nedidelis tik virš 1 mach, o tu man aiškini kad kad naikintuvai šiais laikais lėtesni, taip žinoma lėtesni sulėtėjo nuo 2,3 iki 2,1 mach, tai kas iš to? Šiuolaikiniai naikintuvai skraido supercruise rėžimu be forsažo, gerokai virš garso greičio ko ne 1,5 mach, ko ankstsčiau nebūdavo. Betkuris padoresnis karinis pastarūjų 15 metų avia simuliatorius (ne arkada) leidžia susipažinti kaip manevruoti, kad išvengtum raketos. Būtum skraidęs su simuliatorium žinotum, apie ką kalbu, o dabar net negali įsivaizduoti apie ką aš kalbu.
kestutisz 2015-09-04 22:04
Nežinau kaip ten dėl "tikrų" naikintuvų, bet UAV iš principo kaip ir dzin? Jie teoriškai į užduotį gali skristi skirtingų rūšių - vieni greiti, kiti manevringi, treti gal raketas susirinkti - svarbu daug. Štampuoti UAV visai pigu palyginus su pilotu kurį ir sunku apmokyti, ir šiaip jautrus visokiom perkrovom. Ir tos visos akrobatinės technologijos jos irgi nemaišo, maišo tik gal kokio dirbtinio intelekto trūkumas (drąsos jį paleisti ginkluoto). Bo įsivaizduoju operatoriui visas vaizdelis ir reakcija į jį bus vistiek didesniu lag'u nei piloto neuronų impulsai tiesiai kabinoje.
bahuriux 2015-09-04 22:31
Mano žinios apsiriboja visa gyvenima domėjimusi aviacija, aviamodelizmu, skraidyma su AVIASIMULIATORIAIS, virtualių lėktuvų konstravima tiems patiems simuliatoriais, o ne arkadiniais ŽAIDIMAIS. Taip kad pats išsiaiškink kas yra kas pirma OK?
Kyborg 2015-09-04 23:51
Bahuriux, jei tu nesupranti elementaruas pavyzdžio - tu esi debilas. Arns kalba apie mažus greičius, tu argumentuoji apie ta kas vyksta viršijus mach 1 - vėl gi, tu esi debilas. Tu kietas, lėktuvėlius lankstai, o aš skraidau, mano eilinė išvada - tu debilas. P.S. Administratoriai, galit mane blokuot, trint už necenzūrinę kalbą, bet nieko neprarasiu. Jeigu debilams leidžiat komentuot, aš tą faktą tiesiog konstatuoju. P.P.S buvo kažkada normalus puslapis...
assa 2015-09-05 09:41
kyborg,net idomu pasidare,kur ir kuo tu skraidai 1+ mach greiciais?
Instruktorius 2015-09-05 09:57
kyborg, o kodel lauki kol tave istrins ar kazka, ira knopke prasom spausk, kulturingai prasom, administracija tai pat turetu atsizvelgti i jo prasyma.
bahuriux 2015-09-05 10:12
antraip tokiu pvz. nepateikinėtum. Neturi žalio supratimo kiek G gali atlaikyti lėktuvas ir kiek raketa ir kaip atsukti lėktuvą, kad raketa galinti daryti manevrus su 20G tavęs nepasiektu, kai tu neviršyji 4-8 G, tik yra viena sąlyga minimalus greitis prie kurio dar galima išvengti raketos. Bet tai kam aš čia tau aiškinu 'asui'. Arns kalba apie mažus greičius, o aš kalbėjau, kad toks akrobatinis skraidymas tik gražus show ir nedaugiau. Oro mūšyje, ar atakuodamas antžeminius taikinius tu lavonas skisdamas lėtai ir tiek, tada pasidarai lengvu taikiniu ne tik priešo naikintuvams, AAA ir SAM, bet ir nuo peties paleidžiamom raketom. Kaip manai kodėl ukraina nenaudoja šturmo lėktuvų prieš seperatistus?
rimka 2015-09-05 14:53
Pagal viską panašu kad pas tuos lėktuvus slėgio centras labiau labiau priekyje negu masės centras, už tai ir eina tokius manevrus atlikinėti. Bet čia visas tas manevringumas labiausiai pasireiškia mažuose greičiuose. Dideliuose greičiuose, kiek esu girdėjęs, tas Flanker dizainas, manevruodamas gan stipriai praranda energiją. Nors gali ir ne mažus laipsnių per sekundę skaičius parodyti, tačiau tų posūkių metu jis praranda nemažai greičio.
bahuriux 2015-09-05 16:07
ir parašys dar labiau detaliai, kas ir kaip
shift 2015-09-06 23:25
Tie SU-35 viražai mano manymu tiek pat "svarbūs", kiek tankams svarbus pasirodymas rusiškame tankų biatlone, viskas dėl reklamos. Na ir kas, kad rusų tankai lengvi greiti ir vikrūs, bet neturi gerų priešo ankstyvo identifikavimo technologijų. Su naikintuvais tas pats, laimi tas, kuris pirmas pamato priešininką. Tiesiog keičiasi visa mūšio ore filosofija, to dar rusai nespėjo įsisąmoninti.