Lietuvos karinės žvalgybos 1936 m. analizė ir prognozės artimiausiems metams: stulbinamai tiksliai nuspėta ateitis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sabotan 2016-01-09 19:35
Na is musu laiku lengva analizuoti, bet tais laikais nieks negalejo pasakyti kaip baigsis karas iki 1943 vokietija galejo laimeti kara gal net net iki 1944 jai nebutu padariusi idiotisku sprendimu.
bahuriux 2016-01-09 20:32
Jei Vokietija būtu pradėjusi karą tik tada, kai būtu sukūrusi atominį ginklą, tai manau visiems aišku kuom, tai būtu pasibaigę. Apie tokio ginklo kūrimo vokietijoje sėkmes ir nesėkmes rašė ir t.lt. Turint galvoj, kad Lenkija užėmė Vilnių ir dalį Lietuvos ir dar dvi imperialistines agresyvias valstybes rytuose ir vakaruose, tai Lietuva iš balos išlipo salyginai "sausa".
kiesza 2016-01-09 23:10
Bravo Lietuvos žvalgams, tikiuosi dabartinė žvalgyba ne ką prasčiau seka padėtį ir įvykius aplinkui. Kalbant apie prancūzus kažin kodėl jie paskelbti karo nugalėtojais ? Pradžioje absoliučiai begėdiškai sulaužė sąjungos įžadus kuomet nepadėjo nei Čekoslovakam, nei Lenkam, karo eigoje be jokių sutrikimų "wermahtui" tiekė ginkluotę (kuri riedėjo į rytų frontą ir stojo tiesioginėn kovon su Anglų ir JAV ginkluote naudojama sovietų palei lendlizą) o dar tas faktas, kad kariaujant po nacių vėliava žuvo triskart daugiau prancūzų, negu ,kad prieš vokiečius, o išlaikyti prancūziją okupuotą reikėjo juokingų 30 000 kareivėlių tokiai valstybei, kai kitose šalyse ištisos armijos būriavosi (Norvegija 200 000) Kuriais faktais istorikai "išvartė" kad Prancūzai ne ašies koloborantai?
ericlopeta 2016-01-10 02:12
sasaju galima pamatyti ir siais laikais .Rusija trniruojasi ir bando ginklus uzsienyje ( Sirijoj ) galimai ruosiasi tolimesniem zygiam .
Hm 2016-01-10 13:36
... gali būti, kad Lietuvos žvalgybą rėmėsi to meto garbės konsulo Paryžiuje, Oskaro Milašiaus pranašystėmis, kuriose jis labai tiksliai nupasakojo karo eigą ir pokarį ... O jei rimčiau, tai O.Milašiaus pranašystės tikriausiai būtų labai dažnai minimos ir cituojamos, jei ne vienas "bet" - jis laikė, kad JAV, septyngalvis slibinas, blogio ašis žemėje...
specnaz 2016-01-17 10:27
"Lieka neaišku, ar su tokia politine analize ir įžvalgomis buvo supažindinta Lietuvos politinė valdžia, atrodo, kad ne" Keista abejonė. Aišku, kad buvo, žvalgyba negalėjo neatsiskaityti politinei valdžiai. Ar neatsižvelgė? O kaip galejo atsižvelgti kitaip? Suko uodegas ir netikėjo blogiausiu. Kaip tik atsižvelgė ir todel nesipriešino, nes suprato, kad uz Lietuvėlės nugaros jau viskas nuspręsta.