Esi kūrybingas? Mėgsti iššūkius? Tuomet inžinerinės varžybos EBEC kaip tik tau!  (2)

Kasdienybė atrodo nyki? Dalyvauk jau 11 kartą rengiamose EBEC (European BEST Engineering Competition) inžinerinėse varžybose, KTU „Santakos” slėnyje, vasario 19 – 20 dienomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tau tereikia surinkti 4 asmenų komandą ir užsiregistruoti. Nesijaudink, jei nerandi komandos: registruokis vienas, o komandą tau parūpins EBEC Kaunas organizatoriai, Kauno Technologijos Universiteto tarptautinė BEST Kaunas organizacija.  Šios inžinerinės varžybos – renginys  kūrybingiems žmonėms, puiki galimybė išmėginti save inžinerinėse užduotyse bei dirbant komandoje.

EBEC Kaunas kasmet auga ir dalyvaujančių studentų skaičius didėja: pernai suteikėme galimybę varžybose dalyvauti ir Kauno technologijos universitete besimokantiems studentams iš užsienio, iš viso sulaukėme net 116-os dalyvių!

Varžybų esmė labai paprasta: dalyviai sprendžia dviejų tipų įmonių pateiktas užduotis. Viena iš jų – atvejo tyrimo užduotis (Case study), kurios metu komanda sprendžia problemą ar kuria principą, kaip galima įgyvendinti pateiktą idėją. Įmonėms pateikus užduotis, komandos turi vieną dieną joms išspręsti ir, kitą dieną, pristatyti situacijos analizę bei gautus sprendimo būdus.

Antroji užduotis – inžinerinė (Team Design). Jos tikslas  – sukonstruoti prietaisą ar jo modelį iš organizatorių pateiktų medžiagų. Praėjusiais metais, 2015 – ais, viena iš pateiktų atvejo tyrimo užduočių buvo surasti būdą, kaip automatiškai nuo džiovyklos iki transporterio sudėti maišelius į dėžutes, o, tuo tarpu, inžinerinė užduotis reikalavo sukurti chronometrą. Kadangi renginys vis plečiasi, juo susidomi ir užduotis pateikia vis didesnės įmonės. Šiais metasi užduotis teiks „Fima“, „Mars“, „Aedilis“ ir „Blaster“.

EBEC skatina studentus bei verslo atstovus jungtis, dirbti kartu, patirti ar atrasti kažką naujo. Čia galbūt sužinosi kažką naujo apie save, atrasi savo galimybes ir išmoksi taikyti per ilgą laiką sukauptas teorines žinias praktikoje. Pažadame, jog tikrai gerai praleisi laiką, pabendrausi su įmonių bei universitetų atstovais, susirasi bendraminčių, naujų draugų, o galbūt žmonių, kurie įkvėptų ir motyvuotų daryti tai, kas atrodė neįmanoma.

Registruokis iki vasario 10 dienos ebec.lt puslapyje, kuriame rasi nuorodą į registraciją. Taip pat ten gali rasti  papildomos informacijos ir medžiagos apie  patį renginį bei jo organizatorius - BEST Kaunas organizaciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(15)
(1)
(14)

Komentarai (2)