Nuo A iki Z: viskas, ką reikia žinoti apie nežemišką gyvybę ir ateivius

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shimelis 2016-02-01 15:07
Koks psichokorektiskas rasinelis
MindaugasV85 2016-02-01 19:01
Straipsnio pavadinimas tai ne į temą, nes straipsnyje tokio kaip ir teiginio nebuvo. O šiaip straipsnis įdomus, bet nieko naujo P.S. ateiviai su mumis nebendrauja, nes nenori, kad mūsų civilizacija pasuktų jų pačių civilizacijos keliu, nes jie patys irgi turi klausimų, kurių jų civilizacija nesugeba atsakyti, tai geriau turėti kelias* unikalias civilizacijas...
Borland 2016-02-02 13:03
Citata: "Pirma kategorija bus ta, kai kitų Kosminių civilizacijų atstovai atvyksta su tikslu oficialiai užmegzti su mumis kontaktų. Nusileidžia sakysim kurios nors valstybės sostinėje, matant tūkstančiams žiūrovų, vyksta iškilmingos sutikimo ceremonijos, mūsų sveikinimo kalbos, jų prisistatymai švaria anglų kalba, ir mes nesistebime – juk atskrido už mus daug protingesni svečiai..." Įsivaizduoju situacija, kai žmonės nueina į džiungles kitų gyvūnų aplankyti, susirenka visi, žmonės prisistato, pakalba jų kalba, padovanoja pora bananų ar panašiai ir išskrenda su malunsparniu. Čia tik pasvarstymai, juk nebutinai jie tokie pat "protingi" kaip ir mes, gal jie visai kitomis charakterio savybėmis pasižymi, gal jų mastymas, tarpusavio komunikavimas kitokie, o tai reikštų, kad kas mums nesuprantama, jiems lengvai suprantama ir panašiai, dėl to jie gali matyti dalykus kurių mes tiesiog nematom, o tai reiškia, kad jų požiūris į mus būtų toks pat, kaip ir mūsų požiūris į kitus gyvūnus. Juk mes kai darom tyrimus su žiurkėmis (pvz), tai turim tokį mastymą, kad maždaug, atėmiai saldainį, palaukei kol pavergs ir viskas bus ok, t.y. mum dzin kokias emocijas gyvūnas patiria, nes mes jų nesureikšminam. Bet apie save, suaugius, mes dažnai nesusimastom kiek daug tokių dalykų turime, darbas, šeima, turtas, pasakytas blogas žodis ir t.t. dėl kurių mes puolame į tokias pačias emocijas. Ateiviam tai gali atrodyti tas pats kaip mūms tas saldainis.
lape 2016-02-02 17:46
Nueikit į mišką, ir užmegzkit kontaktą su skruzdėlynų, pasikalbėkit su jo vadovybę ar šiaip pro šalį bėgančiom skruzdelėm. Tada bent jau turėsit šiokį tokį supratimą, su kokiom problemom susiduria ateiviai pas mus Žemėje.
prusas 2016-02-03 12:40
Fermi paradoksas sako tik viena- bet kuri civilizacija labai greitai prieina kokybinio šuolio laiptelį peržengus kurį tampa mums nepažini. Todėl pagrindinė ateivių paieškos problema sukurti metodus kaip apskritai juos identifikuoti. Čelebinsko meteoritas parodė pagrindinį faktą, kad atsiradus realiam atpažįstamam fenomenui , netgi trukusiam kelias sekundes buvo užfiksuota daugybė faktologinės medžiagos. Todėl kas liečia UFO, nieko iš tikrųjų nėra, apart psichologinių fenomenų.
vanduo4 2016-02-03 21:07
Nuo A iki Z? Čia nebuvo nei A, nei Z, tik ~~~~~~~~~
Endless Nameless 2016-02-03 21:32
Man visad buvo įdomu, kodėl ateiviai vaizduojami tokie tapatūs savo dydžiu mums žemiečiams? T.y jų "fiksuotos" skraidančios lėkštės jei talpintų fizinį kūną turintį ateivį jis visad būtų mūsų masteliais panašus į mus. Na gera tarkim dar pasiektų banginio dydį robotizuotas koks, bet jeigu vienas ateivis kontinento dydžio? Čia šiaip retorika.