Pesimizmas kaip amžina religija: „Kas gali būti absurdiškiau ir juokingiau už garvežius, važiuojančius dvigubai greičiau už pašto karietas?“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

manas 2016-02-08 22:00
Geras straipsnis. Galiu pridurti, kad ekspertai sako, kad Lietuvos demografines padeties jau nebegalima isgelbeti. Bet juk pries kelias desimtis metu visi bego is Airijos ar Norvegijos, tai dabar jau sios valstybes turetu buti isnyke
punktyras 2016-02-09 00:18
Emigravę lietuviai ir lenkai išgelbėjo
PupuDede 2016-02-09 11:41
http://www.15min.lt/verslas/naujiena/fi ... 662-578679 http://www.15min.lt/verslas/naujiena/fi ... 662-577987 Kazin jiems patinka atsilimas?
sangvinic 2016-02-09 21:17
Geras sveikas straipsnis, įkvėpė tikėjimo ir optimizmo. Už tokį tūrinį galėčiau ir mokėti. Pasakysiu kaip pesimistas: net keista, kad lietuviškai ir nemokamai 10 iš 10.
vanduo4 2016-02-10 02:23
- Gerai pasakyta, jog pesimistinės prognozės vykdavo tik kuriant dabarties projekcijas į ateitį, neįvertinus galimų naujovių ir galimybių; - Tačiau neatsakyta, kodėl tos prognozės būtent pesimistinės? - Manyčiau čia kaltas seno tipo auklėjimas - būti neklįstančiu. - Būtent taip ir atsitinka, kai sėkmingas individas, padaręs svaiginančią karjerą, pastebi jog ne viskas vyksta taip kaip jis suvokia ir norėtų. Va tada ir prasideda gąsdinimai, kad jeigu "nepaklusi man", labai nukentėsi. Ir deja trumpuoju laikotarpiu jie teisūs, tačiau klysta "naikindami" kitų kūrybingumą ilguoju laikotarpiu. - Tokia negatyvia ir "kenkėjiška" veikla dažniausiai užsiima religijų atstovai, filosofai, moterys ir autoritarinės asmenybės, kurios nori visą pasaulį sutelkti apie save. Suprask - tai jie svarbiausi. - Tad kame slypi priešingas gąsdinimams reiškinys - kūrybingumas? Labai lengva ir paprasta sulyginti įvykusius reiškinius, bet kaip sulyginti arba bent pasiūlyti perspektyvas? Apskritai, kodėl vieni žmonės sugeba pasiūlyti alternatyvas, o kiti užstringa savajame "netobulume"? Ar įmanoma iš to išeiti?
Siguas 2016-02-10 12:41
Geriausias straipsnis koki esu skaites cia
Atk 2016-02-10 19:19
Žmonės nuo seno rungėsi, kas nors atėjo ir galėjo atimti kito turtą, todėl žmogus įgijo baimę ir pesimizmą, kad gyvenimas negeras ir viskas bus tik prasčiau. Tai amžiais vyko ir įsirašė į atmintį kūno žmogaus. Ir tėvai neteisingai auklėja savo vaikus, vaikau užaugę savo ir nemato kito kelio. Ir progresas nepasireiškia per mases. Todėl jeigu masė sako kažką, kas susiję dažniausiai su nauju, ji lengvai gali klysti. O tik vienas žmogus mato progresyviausiai. Ir jis jei pasakys, žinai, aš matau, kad taip gerai. O kitas nesubrendo ir to nemato ir kol jo didelis egoizmas dar, jam lengviau pasakyti, kad jis čia kažkokius paistalus sako, mažai, kas pripažįsta, kad jis aklas, o artimas jo yra regintis. Ir yra tokia ezoterinė dar pusė, žmonės sukūrę tokią agresyvią negerą atmosferą, kuri materiali, mintys materialios ir ji veikia visus, ji skatina neigiamai mąstyti, būti piktam, suirzusiam, keršyti kitiems, kovoti už materialias vertybes, veikia šimtos bezdžionės efektas, kai visi niūrus, jie savo niūrumu užkrės ir kitus, nors kiti bus kitoje saloje ir nieko nežinos apie juos. Norint išeiti iš šito milžiniško gobšumo, praliejimo kraujo, reikia dvasiškai vystytis ir nuo mažens vaikus mokyti kitaip, nei moko dabar. Akcentą kitą padaryt, ne ant materialių vertybių, o ant dvasinių. Tada žmonija keistis pradėtų, žmonės pasidarytų geresni, daugiau šypsotusi, mažiau bijotų vieni kitų, paskui peraugtų, kad visai nebijotų, žmonės nustotų nusikaltimus daryt, nebūtų jokių karų natūraliai, depresijų, žmonės laimingi taptų. Bet reikia pradėt nuo dvasinio vystymosi ir nuo vaikų, bet pavieniai žmonės gali daug padaryti, bet vis tiek jie nieko pakeisti negalės, didelė jėga inercijos ir visko išvalyt nepavyks, tų žmonių, kurie naikina pasaulį savo mintim ir veiksmais daug daugiau ir jų neigiama energija daug stipresnė. Bet švarinti reikia, nors visko išvarint nepavyks. Bet reikia būti tikinčiu Dievu, kitaip neužteks savo jėgų.
sabotan 2016-02-10 21:39
del pirmo dalyko tai kalta elninijo. tarytum seniau sausru nebuvo. Plius bado ten nebutu jai butu visos afrikos salys likusios europos kolonijos, nes tvarkos ten nera ir nebus. O ar tai klimato atsilimo pasekme cia neaisku. Na tikrai idomesnis straipsnis , nes tikrai daznai ziurima i ateiti ir tarytum viskas stagnuos nieko zmones nesiims ir viskas bloges. Na viskas vyksta ir yra susitarimai del co 2 emisiju ypac su tuo rimtai kovoja es
runce 2016-02-10 22:19
šyla klimatas - nieko blogo, plonėja ozono sluoksnis - nieko blogo, nes mūsų (žmonių) gyvenimas bendrai gerės. kažkaip tai atsainiai vertina tokius globalius reiškinius, apie kuriuos, beje, beveik nieko nežinom ir ginčijamės
technologas 2016-02-11 01:29
Belieka giliai įkvėpti oro, pasiruošti jau besiritančiai krizės bangai su liūdnomis pasekmėmis ir džiaugtis autoriaus kornukopiniu optimizmu, nes kažką aiškinti jam įtariu beviltiška. Jei trumpai tai Europa praktiškai neturi išteklių ir besispardydama ir klykdama kris žemyn maždaug kaip kirvis. Viskas jau seniai paaiškinta bet vis dar išlenda tokie keistuoliai ir kas įdomu turi optimistiškų pasekėjų. Limits to growth.
manas 2016-02-11 10:58
Konkreciau kokiu istekliu? Japonija isvis istekliu neturi, viska importuoja, ar jie del to prasciau gyvena? ar ju Toyota nera populiariausias automobilis pasaulyje?
Wolfy 2016-02-11 21:58
Va čia tai straipsnis. Su didžiausiu susidomėjimu perskaičiau nuo pradžios iki galo.