3D spausdinimo laimėjimai – revoliucija jau įvyko ar jai dar tik ruošiamasi?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

- 2016-04-24 12:43
Tiek tu, bambėdamas - „ ribota technologija“. tiek oponentai, girdamiesi, jog „pakeis pasaulį“, nesuvokiat, kad technologijos turi savo ribas ir pritaikymo galimybes. 3D spausdinimas niekaip nenukonkuruos masinio liejimo iš plastiko, nes per lėtas ir per brangus. Niekaip nepritaikysi sudėtingų struktūrų gamybai, kur reikia naudoti itin skirtingų fizikinių savybių medžiagas (plastikas + metalas), nes bus per brangu. Bet niša vienetinių produktų, sudarytų iš vienos medžiagos, gamyboje - tikrai svarbi ir pritaikysi, ir tai netgi pakeis pramonę labiau, nei tu gali įsivaizduoti.
- 2016-04-24 13:53
Ką tik bandydamas suvartyti 3D spausdinimą, suvartei liejimą. 3D spausdinimas ir eina ten, kur liejimui nepasiekiama - išliek man tuščiavidurę konstrukciją. Dalinsi į dvi dalis? O jei viduj bus dar detalių - kaip jas sujungsi?
AAA000 2016-04-24 15:56
Pasidomek pvz kaip yra sujungiama langu plastikinio remo kampai is turinio plonasienio profilio su kruva sudetingu ertmiu. Procesas tetrunka kelias sekundes. Sujungimo kokybe manau 99,9 atvejais is simto gaunasi geresne nei plastiko 3D spausdiniu sujungimo kokybe. Atspausdink man kad ir ta pati lango rema su 3D printeriu bent jau...Galesim vaizdziai palygint "unikalumo" privalumus pries masine produkcija... Aplamai ta visa 3D buitiniu spausdintuvu rinka dabartinej stadijoj skirta nesuaugusiems brandaus amziaus vaikams kazkokiems nepilnavertiskumo kompleksams patenkint...
mobilunkas 2016-04-24 16:24
3D spausdinimas paplis kai atsiras microsoft office work 3D su sriftais ( medziagos pasirinkimas, liejimo storumas ir t.t.), sablonais, kruva egzistuojanciu detaliu sablonu ir schemu. Nes dabar mes esam notepado lygy, o musu 3D printeriai adatinio printerio lygy. Kazkada atsiras, ne kaip dabar vienmatis taskinis, bet is karto dvimatis spausdinimas- daiktai bus pagaminami per sekundes ar minutes, va tada visi naudosis. Bet kol ner softo su egzistuojanciu detaliu sablonais- judesim i prieki letai- susimodeliuot paciam viska nuo nulio cia neperspektyvu
shift 2016-04-24 16:44
Man atrodo tu pats nesusigaudai nei kur papuolei nei apie ką diskutuoji. Jei straipsnis būtų apie naminius rašalinius spausdintuvus, turbūt bandytum įrodyti, kad tai yra nesamonė, nes nepadaro to ką padaro pramoninė spauda. Truputėlį jausk apie ką diskutuoji. Prirašei kažkokių nesamonių apie liejimą, nesuprasdamas, kad liejimas yra labiau skirtas serijinei gamybai. 3D spauda prototipavimui. Jei man pakanka vieno prototipo, tai kokiu asilu reikia būti, kad modeliuotum lėjimo formą daiktui, paskui pilstytum skystą plastiką, vien tam, kad pamatytum ar daiktas veikia. Kiek tam reikia pasiruošimo? Kiek skirtingų gamybos būdų? Iš kur namuose gauti CNC, kad pagaminti formą? Pavyzdžiui neseniai atprintinau bičių korio formos struktūrinį 3d bloką biofiltravimui, skirtą anaerobinėms bakterijoms vandenyje auginti. Ir kaip tu "proto bokšte" siūlai atlieti tokį daiktą, kur sienelės storis 0,3 mm, o erdvinė gardelė erdvėje keičia formą. Kol tu man pagamintum "gerą" liejimo formą, aš per tą laiką ant atspausdinto daikto užauginčiau bakterijų kultūrą.