Obuolys ar limonadas? Mokslininkai išaiškino cukraus žalą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

DJ_LFS 2016-06-15 01:14
Kodėl tuos gaiviuosius gėrimus taip saldina? Jei gamintojai bent trečdaliu mažiau cukraus dėtų į gėrimus, tai skonis labai jau nesuprastėtų, žmonės sveikesni būtų ir patys gamintojai sutaupytų...
Robkinas 2016-06-15 08:37
Cukrus sukelia tam tikrą priklausomybę, todėl gamintojai suinteresuoti dėti daugiau cukraus, kad daugiau vartotų jų produkciją
w00xer 2016-06-15 08:52
Gėrimuose bėda tapo ne cukrus, o jo pakaitalas (Berods aspartaminas). Jis gerokai saldesnis, jo reikia mažiau ir kiek teko domėtis - organizmui kelia didesnę priklausomybę
M134 2016-06-15 10:39
Pirmą sykį girdžiu, kad fruktozę labiau keiktų nei gliukozę. Paprastai visad kalbama tik apie ratifikuoto žalą ir tt. kai tokios temos prasideda.
SaMaras 2016-06-15 11:13
Na neesu aš kažkoks ten baisus sveiko gyvenimo propaguotojas, bet ištroškus pirkti limonadą seniausiai tapo beviltiška (nors reklamos teigia visai kitaip).
punktyras 2016-06-15 15:10
Aspartamas. Jis priklausomybės nesukelia. Jei yra kokių žinių, magėtų sulaukti šaltinio. Pavojingas sergantiems fenilketonurija.
dzo 2016-06-15 15:18
As uz papildomus mokescius visam pridedamam cukrui (ir jo pakaitalams), nes dabar baisu paziuret i kaikuriu produktu sudeti. Pvz keciupuose buna kartais net iki 40% cukraus (pomidoru padaze zymiai maziau). Net juodajam sokolade jo maziau. Ir zinoma norint mazint ta cukraus suvartojima yra gan sudetinga, nes jo pilna visur, daugiau ar maziau... Uzdejus mokescius, gal pradedu nebeapsimoket jiems jo kist visur
punktyras 2016-06-15 15:19
Tamstos nesidomėjimas fruktozės metabolizmu tikrai nėra fakto naujumo rodiklis Ratifikuoto? Žinau, sutartys būna ratifikuojamos. O ratifikuotas cukrus, tai čia koks? Tikriausiai turėjote omeny rafinuotą, baltą cukrų.
immortallt 2016-06-15 15:25
Dėtų saldiklius. Pabrangtų produktai, žmonės skųstųsi ir rėktų, bet vis tiek pirktų. Tiesa, neprieštarauju tokiai minčiai. Ar tikrai manot, kad cola toliau pirktų, jei ten sumažintų cukraus perpus? Cola atlikinėja labai daug tyrimų ir kiekvienam regione cukraus ir saldumo kiekis skiriasi, priklausomai nuo rinkos pomėgių.
Domas1 2016-06-15 21:11
Idomu tai tuomet kuo skiriasi Rudasis cukrus negi nudazytas :]] ir dar idomiau koks cukranendriu cukrus geresnis ar tas kuris iti rudas ir itin brangus ir sveikesnis ar visi jie vienodai blogi?..
vazzy 2016-06-15 21:52
Gal kur domėjotės kuom skiriasi rudasis cukrus nuo baltojo (parduotuvėse parduodami abu tik kaina skiriasi) nes dabar tik kažkokias nuotrupas girdžiu ar perskaitau, įdomu būtų sužinot kažką tiksliau.
punktyras 2016-06-16 00:36
Iš esmės, tai tuo ir skiriasi. Iš pradžių būna rudas cukrus, o jį rafinuojant, pašalinant visas priemaišas, gaunamas baltas. Rudas turi dar ir savitą kvapą, skonį, jame likusios melasos yra truputį, kuri ir nudažo cukrų, o baltas cukrus yra tiesiog išvalytas, saldus.