Konfliktus Rytuose sukėlė ne politika, o vandens trūkumas – ateityje bus dar blogiau

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Audrius 2016-09-09 11:15
Pagaliau demesio vertas straipsnis! Technologijos.lt, turetumet savo bitcoin saskaita, uz sita straipsni-paremciau. Tesiant tema. Siaures Afrikoj ir Viduriniuose Rytuose (t.y. Europos kaiminysteje) jau siandien gyvena 400+ mln gyventoju, 60% ju yra jaunesni nei 30 ir tai didziausia populiacijos augima turintis regionas pasaulyje. Uz 20 metu ju populiacija padvigubes. I skurdzias, sparciai gausejancias ir jaunas salis imaisykime vis agresyvejancia klimato kaita (konkreciai-sausras) ir gausime ES subyrejima. Geriausiu atveju bus radikali ES transformacija i "fortress europe" su uzdarytom vidaus ir isores sienomis ir radikalais valdzioje (de fakto siandienines ES subyrejimas).
DJ_LFS 2016-09-09 12:08
Na, susidaro įspūdis , kad kuo labiau žmogus badauja tuo dažniau užsiiminėja seksu.
lucy 2016-09-09 12:19
Aš tai niekaip nesuprantu kodėl Europiečiai ar dar kas turėtų padėti Afrikai, jeigu jie dauginasi kaip triušiai-> jų pačių vaikai jiems reiškia nerūpi tai kodėl mums turėtų rūpėt? Tikrai norėčiau jog sienos būtų uždarytos tokiems pabėgėliams, būtų žiauru, bet teisinga.
Audrius 2016-09-09 13:01
yra tiesios, ta prasme, kad kuo maziau galimybiu tuo seima ir vaiku auginimas tampa svarbesnis/vienintelis gyvenimo tikslas. O siaip, didziausia itaka populiacijos augimui turi moteru issilavinimas ir bendrai ju padetis visuomenej. Kadangi musulmoniskose salyse moterys yra (more or less) beteises, vaiku darymo masinos (kai kur isvis ne zmones) jos istekinamos 13, uzdaromos namuose ir nuo kokiu 16-17 pradeda gimdyti. Be vaiku gimdymo jos daugiau neturi prasmes egzistuoti. Kontracecija, zinoma, visu religiju yra draudziama... Ten kur moterys turi vienoda priejima prie mokslo ir bendrai uzima normaliai padeti visuomenej, jos ir isteka veliau, veliau susilaukia pirmo vaiko ir turi ju kur kas maziau, nepriklausomai tai turtinga ar biedna salis.
Shioks 2016-09-09 13:24
Suprasciau jei kurs nors giliai Afrikoi tie konfliktai butu pateisinami del klimato salygu, kur tikrai zmones badauja. Cia jis ka bando pateisinti Arabu pavasarius del klimato salygu? Jeigu yra akivaidziai deklaruojama nuversti dabartines valdzias nes jo neitinka JAV ir jos sajungininkams. Jei butu bandoma pateisinti Sirijos, Libijos, Egipto, Jemeno konfliktus del etniniu grupiu trinties dar butu imanoma tuom patiket. Straipsnis is serijos, kai neturiu ka veikt parasau straipsni.
kiesza 2016-09-09 20:20
Pas žmogų tokia prigimtis, kuo blogiau tuo daugiau vaikų, nes daug vaikų didina tikimybę jog senatvėje bus lengviau, bei kogero prichologiškai taip juntama, kad jai blogai (karai, badas) reikia varyt kiek gali, nes dalis neišgyvens. Lietuvoje carinės rusijos sudėtyje taippat šeimos buvo didelės, smetonos Lietuvoje jos taippat buvo didelės tik paskutinius keiasdešimt metų jos pradėjo mažėti kai pradėjom sočiau valgyt, pamiršom negandas. Visose išsivysčiusiose šalyse žmonės nepiktnaudžiauja atžalomis. Įdomu ar arabai persiorentuos ant vieno ar dvioejų pagrandukų.
Aquarius 2016-09-10 12:01
Blogas oras iš ties papildo žmogiškuosius išteklius, kurių reikia konfliktams įplieksti. Esant geroms ūkininkavimo sąlygoms žmonėms rūpėtų ūkis,nes be papildomos pridėtinės vertės ūkis gali patenkinti žmogaus fiziologinius poreikius, kuriems teikiamas pirmumas. https://lt.wikipedia.org/wiki/Abraham_Maslow Technologinis progresas vyksta, bet mes patys nuo jo labai atsiliekame. O juk artimieji rytai turi pakankamai saulės energijos, kad vandenį galėtų gėlinti iš jūros ir kondensuoti iš oro. Patys matome, ilgiausius dujotiekius ir naftotiekius, elektros tiekimo linijas, geležinkelius ir asfaltuotus kelius. (kokio jie mąsto?!) Manau tokio paties mąsto vandentiekis visai įmanomas? Technologijos yra, tik žmonių dėmesys nukreiptas į konfliktus.