Kaip įtikinti žmogų, kuris ignoruoja faktus: realiame gyvenime labai praverčiantys psichologiniai metodai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mmm 2016-12-23 21:41
pats esu prieš vakcinas ir turiu tam pagrindą, tačiau tikrai neteigiu kad jų nereikia ir . tačiau kai sakoma kad "Antivakseriai b le b le b le nusišneka kad gali sukelti autizma ir t.t. " tai šio autoriaus teiginiais toliau tikėti negalima, nes pats sau jau prieštarauja. ( p.s. tegu pasiskaito vakcinų šalutinius poveikius jeigu su kitais šneka tik faktu kalba o pats kitus menkina paneigdamas faktus, oj negražu, oj...)
GM 2016-12-23 22:02
Šiuo metu geriausiai tai galima pamatyti stebint Trump'o fanatikus, kai pastarasis pradeda flip-flop'inti su savo pažadais. Tokio smegenų laužymo siekiant tai pateisinti dar nebuvau matęs.
Aquarius 2016-12-23 23:00
Max Planck, stated:   "a new scientific truth does not triumph by convincing its opponents and making them see the light, but rather because its opponents eventually die and a new generation grows up that is familiar with it."
Niemand 2016-12-23 23:11
Vakcinos, kaip ir bet kokie med preparatai ar net paprasčiausias maistas, turi pašalinį poveikį, bet autizmas su tuo neturi nieko bendro ir tai yra faktas...
Nerkus 2016-12-24 11:15
Kiek zmoniu netiki, kad menulyje buvo nusileide zmones. Idomu koki irodyma jiems reiktu pateikti, kad patiketu:)
Tas_pac 2016-12-24 15:15
Reiktų juos pačius nugabenti, leisti pasivaikščioti. Tada gal patikėtų, kitaip tai be šansų.
Shinigami 2016-12-24 16:31
Vis tiek pasakys, kad juos į dirbtinai sukurta angarą uždarė, o ne į Mėnulį nusiuntė. Jie ne karta tokius spec efektus fantastiniuose filmuose matė
Donattello 2016-12-24 20:18
Delfi straipsniai būna rimtesni. Absurdas.
bahuriux 2016-12-24 22:13
Labai nedaug, tik geros kokybės daug fotkių kurios darytos ne USA, o tarkim iš kokio nors Indijos, Kinijos, Rusijos, ESA palydovo ir didelės rezoliucijos, tik tiek, tik toks mažmožis, kurio niekas nepateikė iki šiol. Ten kur 1m=1pikselis nesiskaito. Bet šiaip geriausias to patvirtinimas jau buvo iškarto, tai kad sovietai tai pripažino, to turėtu užtekti, na kam neužtenka reikės gerų fotkių palaukti.
Algucis R 2016-12-25 19:55
Kai kurių sąmokslų paprastas žmogus patikrint negali, reikia turėt savo laboratorijas ar dar kažką. Bet tokie kaip skrydis į Mėnulį ar 9/11 tai užtenka įjungt protą, jei pasisekė sumeluot pasauliui dėl žmonių nuskraidinimo į Mėnulį, tai kam reiktų tai daryt 6 karus iš eilės ? Arba bandant isivaizduot kiek žmonių turėtų dirbt sunkiai paslepiamą darbą ištisus mėnesius kad susprogdint visą Manhatano kvartalą ir neišsiduot.
Evil Goku 2016-12-25 20:27
Sovietų pripažinimą galima ignoruoti. O HD nuotraukas galima suklastoti, darant muliažus ar jas sukuriant kompiuteriu. Taip pat galima "nulaužti" kitų šalių kosminius aparatus ar įsilaužti į kosminius centrus, tada pakeisti tikras nuotraukas falsifikatais. Be to, galbūt kitų šalių kosminės agentūros bendradarbiauja su JAV ir yra papirktos. Norint galima prisigalvoti be galo daug "faktų" ir galimų scenarijų siekiant pateisinti savo fantazijas.
whydoes 2016-12-26 17:55
Oi teko ne karta diskutuoti apie dieva su religiniais fanatikais... kaip galima taip tiksliai tiketi... nors ne net ne tiketi o "zinoti" tai ko nei mates nei kokiu apciuopiamu irodymu turint ... kazka diskutuot ar gincytis tai lygiai tas pats kaip su siena
Shinigami 2016-12-26 19:29
Tai nėra tik religingu fanatikų bruožas, tai žmonių bruožas. Ne karta teko pastebėti kaip žmonės kažką teigia (nebūtinai apie religija) labai užtikrintai, tarsi tai butu tiesa ir tiki, kad tai tiesa. Net bendradarbė pasakojo tokį jos pačios poelgį. Jį yra rusu tautybės, bet gimė ir gyvena Lietuvoje. Karta buvo rusijoje, konferencijoje. Ten pristatinėjo pranešimą. Pavartojo viena "termina" rusu kalba kurio niekas ten nesuprato ir kai jos paklausė ką jis reiškia jį sugebėjo žiūrovus įtikinti kad toks terminas rusu kalboje yra (arba jie nenorėjo ginčytis). Po konferencijos ji sužinojo, kad tokio žodžio ir termino rusų kalboje nėra ir niekada nebuvo. Tai tėra tik surusintas lietuviškas žodis, bet konferencijos metu buvo visiškai įsitikinusi, kad jis egzistuoja.
vanduo4 2016-12-28 00:34
- Straipsnis iš esmės yra klaidinantis pradedant nuo pavadinimo, baigiant faktų analize ir sprendimų siūlymais: 1. . - Įtikinėjimo ribotumas puikiausiai įrodomas sprendimų priėmimu vadovaujantis balsų dauguma, kai įtikinti nepavyksta. - Sėkmės visiems.