Sužlugęs rojus Žemėje? „Mes gyvenome geriausioje pasaulio šalyje, mus gerbė kitos valstybės, ir mes maitinomės vien tik aukštos kokybės produktais – ne taip, kaip dabar!“ (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lindemann 2017-02-08 15:29
Nacionalsocializmas, komunistinis socializmas - same shit.
evaldosia 2017-02-08 18:37
tada buvo paprasčiau gyventi ,nors sunkiau.eilės būdavo,parduotuvėje vienos rūšies produktai ir nereikėjo layžyti galvos ką pirkti.kai tccc armijoje tarnavau,dalis šauktinių skaitė lietuvą kaip ir užsieniu,pravardžiavo vokiečiais.karininkai kurie rinkdavo šauktinius į savo dalinius ,dažniausiai rinkdavosi iš pribaltikos.mat galvojo kad labiausiai disciplinuoti.mano dalinyje lenkijoje šprotavos miestelyje lietuviei buvo maisto produktų sąndėlininkas ,vado vairuotojas,gal iš virėjų kažkas,ir aš jaunesnysis seržantas su 7 žmonių kuopa.atsiprašau kad durninu jūsų galvas savo prisinimimais.
Aquarius 2017-02-08 19:09
...ne taip, kaip dabar? „Kokia galva, toks ir gyvenimas“ - Lietuvių liaudies patarlė.
Edmundas 2017-02-08 19:27
Kažkaip įdomiai tas maisto sveikumas koreliuoja su DDT ir kitokių nuodų gamybos apimtimis. Visi buvo laimingi, nes nieko nežinojo.
Shimelis 2017-02-08 20:59
Evaldosia - mano kolegos prisiminimai is tarybines armijos irgi tik patys graziausi. Dazniausiai apie tai, kaip tyciodavosi is ciurku (tarnavo siaureje). Karininkai pirmiausiai issirinkdavo pribaltus, nes laike mus civilizuotais, ciucmekas net pasikt neissudines viso klozeto nesugebedavo. O kur dar iki apsimyzimo juokingos istorijos is darbo Kauno Radiogamykloje. Apie peles ir kates zaidima su meistrais, girtuokliavima darbo metu, visa pokazucha, juodai dazoma esfalta ir nuo medziu grebemus lapus rudeni pries atvaziuojant kokiai nors delegacijai. Paklausyti is ties juokinga, nes sveikas protas sako, kad realybeje taip NEBUNA
Shimelis 2017-02-08 21:02
Dar pamirsau pridurti apie kasrytine 1 rublio pakysa sargui, kad neatkreiptu demesio kad po pamainos pro vartus iseini siek tiek "pilnesnis"
vytautas50 2017-02-08 21:21
sigun 2017-02-08 22:11
Man dar teko šiek tiek matyt to sovietinio "rojaus". Tų laikų ilgėtis gali nebent suluošintos psichikos žmogus arba mėsos kombinato ir daržovių bazės vedėjai, na ir aišku visa tuometinė komunistinė grietinėlė. Nebuvo nieko. Žmonės buvo visiški skurdžiai. Ir dar visi atrodė vienodi skurdžiai, nes jei kuris išsiskirtų, gana greitai būtų patekęs milicijos akiratin, kadangi visi puikiai žinojo - nevogdamas neturi galimybės bent kiek padoriau gyventi. Tai kas dabar atrodo savaime suprantama, tada buvo svajonių svajonė. Pvz. bananus iki nepriklausomybės išsikovojimo buvau valgęs 2 kartus ir dar vieną kartą mačiau pas kaimyną. Apie majonezą jau tiek anekdotų prikurta, kad neverta plėstis. Dėl baldų žmonės stovėdavo pasikeisdami eilėse paromis. Važiuojantį automobilį, t.y. žigulius, taip pat buvo galima įsigyti tik už paskyrą, dėl to kiemai tais laikais buvo tušti, o autobusai sausakimši. Prieš sovietų sąjungos žlugimą net cukrui atsirado talonai. Ir tai Lietuvoje! Man dar buvo neaktualu, bet kolegė pasakojo, jog buvo laikas, net odekoloną pardavinėjo tik po vieną flakonėlį žmogui. Apie sovietinę techniką, tai iš vis tik patylėt. Kaunietiški Šileliai ir Bangos buvo superhitas visoje sąjungoje, nes jie buvo šiek tiek sąžiningiau surinkti ir ne taip dažnai gesdavo. Kai iš ilgą laiką tapytų pinigų nusipirkau savo pirmą magnetofoną "Vilmą", grįžęs namo ir pirmą kart pradėjęs klausytis apsiverkiau - sovietinis lietuviškas antros klasės stacionarus magnetofonas grojo žymiai prasčiau nei sony ausinukas... Teko pusmetį ieškot dalių, oscilografo, kad bent kiek jį pritemt iki klausomo lygio. Ir beje, tam yra paaiškinimas, nes visi sergantys nostalgija nepamiršta prisiminti kaip buvo gerai, kai galėdavai tinginiauti darbe. Kalbant apie sovietinį dvasingumą, tai visas dvasingumas ir kultūra apsiribojo sovietiniais stabais, muziejais ir keliolika filmų. Jokios užsienio kultūros, apart revoliucinių ir komunistuojančių rašytojų, bei 20 metų senumo prancūziškų komedijų, jokių kelionių užsienin, kad pats galėtum ką nors pamatyti. Visi, kuriems užeina nostalgija sovietams ir dabar galėtų nuvažiuot ir pagyvent kelis metelius Š. Korėjoje. Jei tik rastų galimybių po to iš ten sugrįžt, nostalgijos ko gero nebebūtų likę nei kiek.
lizunas 2017-02-08 22:13
Kiek pamenu su seserimis priskynėm 30l raudonųjų serbentų, senelis nuvežė su arkliuku, gavom ~20lt, dalinomės ant keturių. Tai manau skirtumas yra didelis
Instruktorius 2017-02-08 22:23
As irgi atsimenu kai mano Tetis parsinesdavo Prima artai Kastyti be filtro, didelem kruvom , kaina budavo maza bet nusipirkti nebudavo kur ;DDD, kur deti tas 40 kapeiku ? kai nera kur ju isleisti ? Ateini i parduotuve, o ten tik kaulai, be mesos DD irgi pigus bet ka ten valgyti? Visa diena stovejome eileje , Saturno parduotuveje, laukem buitiniu prekiu, kokiu patys nezinojome nes eile islindusi i lauka, ir vingiavo i trecia auksta, kol sulaukem, beveik viska ispirko, tai nusipirkom dulkiu siurbli, dar norejom kanors bet nebuvo jau ko pirkti, matai kazkokie talonai baigesi, nors ir pinigu turejom ;DDD , geriausiai buvo su batais, importinius nupirko, tai padas suluzo po 2 dienu, tai dar i kaili gavau, kad nemoku vaikscioti su batais (sporbaciais) nes brangus buvo,,, tualetinis popierius atsimenu buvo prabangos preke ;DDD , priduodavai metala, galedavai gauti 3 dalykus kapeiku, arba dangteliu metaliniu koncervavimui, (bet neturedavome su kuo juos uzspausti ;DDDD ) arba tualeti popieriu, tai jei budavo visada prasydavau popieriaus. Mano Tetis i savaite uzdirbdavo po 270 rubliu komandiruotese , tai pasakodavo , kad visada graziai apsirenges budavo importiniais drabuziais , tai jei uzgerdavo kurnors , tai atsibudes daznai nerasdavo nei batu nei kelniu nei dzinsinio svarko, tokie dalykai buvo vertingesni uz pinigus...
vytautas50 2017-02-08 23:08
cave_dweller 2017-02-09 09:05
bla bla bla... kokie nuostabūs laikai buvo gerai gyveno tie, kas partijai šikną laižė. Tarp kitko, tie patys žlugus tai "rojaus" sąjungai, išgraibstė visą turtą. Kolūkių pirmininkai ir gamyklų direktoriai, tapo "rimtais" ūkininkais ir verslininkais. Vidurius jau suka nuo jūsų p. Vytautai (ar tikrai tikrasis vardas ?) postringavimų, per ale asmeninių potyrių prizmę, kaip gražu ir nuostabu buvo tam socialistinem pasaulyje.
Shimelis 2017-02-09 10:49
Vytautas50 - Man patinka tas pasakymas - parduotuviu lentynos pilnos, bet niekas nieko neperka nes neturi pinigu. Maista paliekam sone, paimkim daiktus. Hi-End serijos produktu is ties mazai nuperkama, bet ju ir pasiula mazesne. Visa kita yra sluote sluojama. Nepatingejau parankiot statistikos - didziuju elektronikos prekem prekiaujanciu centru apyvarta kartu sudejus 150mln eu per metus. Aprangos grupe, atstovaujanti zinomiausius prekes zenklus lietuvoje, skuduru suprekiauja uz 100mln euru per metus. Per 2016 metus nupirkta 1623 nauji automobiliai. Nupirkti 33158 butai, 9818 indvidualus namai. Ir sitie skaiciai kasmet auga. Karlai, tai jeigu tu nieko neperki, tai nereiske kad niekas nieko neperka
vytautas50 2017-02-09 11:23
min 2017-02-09 11:45
Eitum tu geriau su savo virgulėm į mišką voverių juokinti, nerašinėjęs čia nesąmonių.
vytautas50 2017-02-09 11:53
Shimelis 2017-02-09 11:57
Taip sutinku, pragyvent uz 400eu isties sunku. Ir as isivaizduoju visu tu, kurie tebedusauja ziuredami i raudona veleva apmauda. Nesvarbu ka baigei, ar aukstaja mokykla maskvoje, ar zuliku instituta Kaune, darba vistiek gausi. Darbe, pirma dienos puse galvoji kaip padaryt pachmiela, o antra dienos puse, ka cia nupyzdint, kad i namus gardesni kasni parnest. Ir uz tai dar ir buta nemokamai gauni. O jeigu priklausai partijai, esi aktyvus agitbrigadininkas, tada is vis lafa. Ir staiga PYST viskas sugriuna. Dabar kad kazka turet, reik turet kazkokiu sugebejimu, reike dirbti. Rimtai dirbti, o ne imituoti darba. Viename komentare minejote, kad buvote brigadininkas. Papasakokite kaip jus ten dirbote, kaip atrode eiline jusu darbo diena? Isties jauciu milziniska uzuojauta zmonems, kurie prasiciuchine, nebesugebejo adaptuotis prie realybes. Gaila, kad raudono sudo kvapo prisiuosciusiu, knibzdete knibzda savivaldybiu skyriuose, seime. Lietuva turi milziniska potenciala ir kada sali prades valdyti tikri specialistai, o ne kolchoznikai, tada Svedai nores gyventi taip kaip mes, o ne mes lyginsimes su jais.
vytautas50 2017-02-09 12:22
min 2017-02-09 12:23
Tu čia rimtai? Ir dar nori iš manęs kažkokių argumentų??? Aš paprasčiausiai neturiu tau ką ir pasakyti. Nebent dar kartą peržiūrėk ar perskaityk Bulgakovo šuns širdį.
sub 2017-02-09 12:36
Problema Sovietų tame, kad ten atsirado lygesnių už lygius, kurie be eilės buvo aprūpinami įvairiais produktais. O paprasti žmonės turėjo pinigų, bet buvo daugelio produktų deficitas, nebuvo ką nusipirkt. Tik degtinės, kad liaudį būtų lengviau apgaudinėt. Dabar tu tik turėk kuo daugiau pinigų, pasirinkimas platus, maistas atvežtinis ar čia užaugintas ar ekologiškas, daugelio šalių virtuvės, baldai, automobiliai - sakau tik dirbk, užsidirbk ir turėk pinigų.