Internet of Shit hakatonas Vilniuje: ir absurdo šventė, ir rimti klausimai  ()

Jau šį savaitgalį, balandžio 22-23 d., Technariumas, Kauno Makerspace, M-LAB ir Padirbtuvės kviečia į pirmąjį Lietuvoje absurdo hakatoną „Internet of Shit“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Intriguojančio pavadinimo renginys, pačių organizatorių teigimu, skirtas tiek pasijuokti iš šios dienos technologinių inovacijų – ypač išmaniųjų, tinkle esančių įtaisų, vadinamojo „daiktų interneto“ (angl., Internet of Things), tiek padiskutuoti apie jų prasmę ir dažnai nepagrįstą tikėjimą, kad vien technologijos gali išgelbėti pasaulį ir jį pakeisti.

Įkvėpimo hakatono organizatoriai sėmėsi iš panašių renginių, jau keletą metų organizuojamų visame pasaulyje, pvz., „Stupid hackathon“. Idėją sustiprino ir patirtis dirbant technologijų srityje, bei matant, kaip nereikalingi, absurdiški ir prastai veikiantys įtaisai yra siūlomi žmonėms kaip panacėja nuo visų problemų.  Dar vienas aspektas, į kurį norima atkreipti dėmesį šio renginio metu – tai neįtikėtinai prastas “daiktų internetoįtaisų saugumas ir jų keliama grėsmė privatumui.

Renginio dalyviai galės rungtyniauti „negyvo vienaragio“ (sunkiausiai monetizuojamas išradimas), „mažiausiai privataus internetinio įtaiso“ ir kitose kategorijose, o blogiausiu atveju – laimėti „geriausio projekto“ paguodos prizą.

Pasak The Guardian žurnalistės Arwa Mahdawi, „pasaulyje, kuriame beveik bet kuris daiktas gali tapti išmaniu, kartais įdomesnius klausimus galima užduoti būnant kvailiems“. „Internet of Shit“ renginio sumanytojai kviečia šia nuostata vadovautis ir savaitgalį vyksiančiame hakatone, kuris atviras visiems.

Organizatoriai kviečia dalyvius registruotis, o įvertinančius ir palaikančius hakatono idėją – paremti šį nekomercinį renginį Ingiegogo sutelktinio finansavimo platformoje.

Renginys Facebooke: https://www.facebook.com/events/203841636775579/

Trumpas renginio aprašas:

Indaplovių botnet'as? Kamera iš mikrobangų krosnelės? Vibratorius, siunčiantis gamintojui duomenis apie tai, ką su juo veiki? Vyno butelis, parodantis, kiek nugėrei? Nuhakinti žaisliniai meškučiai, reikalaujantys išpirkos? Malwaru užkrėsti širdies ritmo reguliatoriai? Sulčiaspaudė, kuria negali naudotis, jeigu neveikia WiFi? Jau nebeaišku, kas yra tikras produktas, o kas – parodija.

„Internet of Shit“ hakatono metu nesteigsime startupų, nekeisime pasaulio, nesivaikysime investuotojų ir neveisime vienaragių. Tiesiog kartu pasidžiaugsime atsukdami absurdo rankenėles iki vienuolikos.

Keletas panašiuose renginiuose sukurtų dalykų (iš http://stupidhackathon.com):

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(8)
(0)
(8)

Komentarai ()

Susijusios žymos: