Prasidėjo Europos Kosminis Konkursas!  (0)

Visus jaunus atradėjus kviečiame dalyvauti konkurse, kuriame galima laimėti vertingus prizus: teleskopus, stažuotes bei keliones į užsienį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2015 m. rugpjūčio 25 d.Briuselyjeprasidėjo ,,Odysseus II’’ – kosminis konkursas nuteiktas į pasilinksminimą. Nuo rugsėjo 1 dienos jaunimas iš visos Europos gali registruotis į konkursą, kuri jungia teoretinius mokslo tyrimus su eksperimentavimu. Projektas yra skirtas moksleiviams ir studentams nuo 7 iki 22 metų. Jo tikslas – paskatinti jaunus europiečius įsitraukti į kosminių tyrimų problematiką.

Projektas tai puiki proga visiems jauniems žmonėms parodyti savo išradingumą, taip pat gilinti savo žinias apie Visatą, pradedant nuo astronomijos ir astrobiologijos, kosminių ir satelitinių tyrimų iki tarpplanetinių kelionių.

Visus mokytojus kviečiame kurti ir paimti į savo globą konkurso komandas! Be to, konkurso dalyvautojai gali naudotis mentorų pagalba – konkurso mokslo sričių specialistų prisiregistravusių internetinėje svetainėje. Projektai turi būti viena iš 24 oficialųjų Europo Sąjungos kalba.

Konkursas yra padalintas į 3 kategorijas:

  • Skywalkers (moksleiviai 7 m. – 13 m.)
  • Pioneers (mokleiviai 14 m. - 18 m.)
  • Explorers (studentai 17 m. – 22 m.)
Bei į 2 etapus: mokslo metai 2015-2016 ir 2016-2017.

Pirmas konkurso etapas – šalies. Konkurso dalyvautojai turi internetu pateikti raštišką darbą susijusią su viena iš kategorijų. Patirtų asmenų kolektyvas įvertins žinias, praktiškus sugėbejimus bei išradingumą. Kiti du etapai: regioninis ir tarptautinis.

Dalyviai turės galimybę laimėti vertingus prizus: iPadus, teleskopus, keliones, stažuotes Europos kosmoso agentūroje ir ekskursiją į Gviano kosminį centrą.

Mokinių ir studentų nuo 14 iki 22 metų darbų darbai pateikiami iki - iki 2016 sausio 15 dienos. Vaikai nuo 7 iki 13 metų gali siųsti savo kūrinius iki 2016 kovo 31 dienos.

Visą informaciją - su registracijos ir darbų pateikimo instrukcija galima rasti www.odysseus-contest.eu tinklapyje. Šiuo adresu galima parsisiųsti didelės raiškos projekto logotipą bei 30 sekundžių filmuką apie konkursą.

Edukacinis projektas Odysseus II yra Europos Sąjungos finansuojamas pagal Horizon 2020 Research and Innovation programą, dotacijos numeris 640218. Tai yra bandomojo projekto atlikto 2011-2013 metais išplėstinė versija. Projekto konsorciumą sudaro 14 partnerių ir 4 remiančių institucijų iš 11 Europos šalių. Lenkijos mokslų akademijos Kosminių tyrimų centras yra atsakingas už projekto koordinavimą Lietuvoje, Latvijoje, Lenkijoje ir Estijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(0)
(5)

Komentarai (0)