„Xiaomi“ išmanieji telefonai: kaip jie skirstomi pagal pavadinimus, kokiomis svarbiausiomis savybėmis pasižymi ir kaip greičiau surasti tokį modelį, kokio reikia?  ()

Kinijos kompanija „Xiaomi“ populiarumas niekam nekelia klausimų. Vienas populiariausių Kinijos gamintų gerai žinomas ne tik savo šalyje, bet tampa vis populiaresnis ir Europoje. Tačiau daugybę klausimų kelia šios kompanijos išmaniųjų telefonų pavadinimai - jų yra tikra įvairovė ir tampa sudėtinga suprasti, kuo iš esmės tarpusavyje skiriasi skirtingų pavadinimų modeliai ir kada bei kokio modelio reikėtų ieškoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Xiaomi“ išmanieji telefonai nuo pat šios kompanijos veiklos pradžios 2013 metais skirstomi į dvi pagrindines grupes - tai „Mi“ ir „Redmi“. Tiesa, abi šios grupės turi ir vieną bendrą antrinę grupę - tai „Note“. Iš tikrųjų viskas gali pasirodyti ganėtinai painu, todėl siūlome detaliau susipažinti su pagrindinėmis grupėmis, jų ypatumais bei skirtumais.

„Xiaomi Redmi“ - biudžetinės arba vidutinės klasės įrenginiai

Lietuvoje itin populiarūs „Redmi“ šeimynos telefonai, o tai susiję su tuo, jog šiai grupei priskiriami biudžetinės arba vidutinės klasės įrenginiai. Verta žinoti, jog šią grupę būtų galima suskirstyti į dvi atskiras grupes - tai „Redmi“ ir „Redmi Note“.

Esminis skirtumas tarp „Redmi“ ir „Redmi Note“ išmaniųjų telefonų - ekrano dydis. Pirmajai grupei priklauso kiek mažesniu ekranu, kurio įstrižainė dažniausiai neviršija 5,0 colių, pasižymintys įrenginiai (tokie kaip „Redmi 4“, „Redmi 4A“ ar  „Redmi 3“), o į „Redmi Note“ seriją patenka 5,5 colių įstrižainės ekranu pasižymintys telefonai (tokie kaip „Redmi Note 4“, „Redmi Note 3“ ar „Redmi Note 3 Pro“.

Nors modelių įvairovė nemaža, tačiau jų visų kaina telpa 100-170€ diapazone. Pigiausi „Redmi“ su mažesniu ekranu, kuriuos galima įsigyti už 100-150€, brangesni  „Redmi Note“ telefonai - kainuoja nuo 140€ iki 170€.

Atrodytų viskas kaip ir aišku, tačiau tai dar ne viskas ką reikėtų žinoti. Ganėtinai dažnai galima pastebėti „Xiaomi“ telefonų, kurie pavadinimo pabaigoje turi raidę „A“, „X“ ar žodelį „Prime“. Modeliai su šiomis raidėmis dažniausiai pasirodo po standartinio modelio išleidimo, tačiau ką tai reiškia?

„A“ raide pažymėti modeliai (pavyzdžiui, „Redmi 4A“) dažniausiai prekyboje pasirodo panašiu metu kaip ir jo pirmtakas bei pasižymi kiek kuklesnėmis specifikacijomis (mažesnės talpos baterija, senesnis procesorius, mažiau atminties ir pan.) bei, žinoma, žemesne kaina. 

„X“ raide pažymėti modeliai (pavyzdžiui, „Redmi 4X“) prekyboje dažniausiai pasirodo kiek vėliau ir yra tarsi tobulesnis pirmtako variantas - labai panašių charakteristikų kaip pirmtakas, tačiau paprastai turi šiek tiek naujesnį procesorių bei dažniausiai daugiau atminties vartotojui. Tad jei kaina tinkama, „X“ raide pažymėtas „Redmi 4“ pagal specifikacijas būtų geriausias pirkinys, lyginant su jo pirmtakais.

Esminius skirtumus tarp šių modelių galite peržvelgti šiame minėtų modelių techninių parametrų palyginime.

Kalbant apie „Prime“ – kaip ir viskas turėtų būti aišku, žinant žodžio reikšmę – tai galingiausias serijos įrenginys.

„Xiaomi Mi“ – aukštos klasės įrenginiai ir tikrieji flagmanai

Antroji „Xiaomi“ išmaniųjų telefonų grupė nėra tokia plati, kaip aukščiau išanalizuota, tačiau ji turėtų būti svarbi tiems, kurie mėgsta galingus įrenginius. Aukštos klasės įrenginiai skirstomi į šias dvi atskiras grupes – „Mi“ ir „Mi Note“. Esminis šių grupių skirtumas – toks pats kaip ir „Redmi“ šeimoje. „Mi“ serijos telefonai gaminami su mažesniais ekranais, o „Mi Note“ su pakankamai dideliais. Žinoma, šių telefonų kaina atitinkamai didesnė, nei anksčiau minėtos serijos - iš karto perlipa 200€, o kai kurie modeliai kainuoja net ir 700€.

Abi šios aukštos klasės įrenginių grupės nėra itin gausios ar plačios – „Mi“ seriją sudaro vos penki išmanieji telefonai, tačiau jie turi keletą papildomų grupių bei keletą telefonų, kuriuos būtų galima vadinti išimtimis. Pažvelkime į tai.

Niekam ne paslaptis, jog „Xiaomi Mi 5“ yra 5,15" colių įstrižainės flagmanas, kurį gamintojai pristatė praėjusiais metais. Tačiau dar yra tokie telefonai kaip „Mi 5s“, „Mi 5c“, „Mi 5s Plus“, o jeigu pažvelgtume į dar senesnį „Mi 4“ modelį, tai jis turi ir dar vieną skirtingą variantą  - „Mi 4i“. Kas tai ir ką tai reiškia? Pradėkime nuo praėjusių metų flagmano patobulinimų.

„Xiaomi Mi 5s“ ir „Xiaomi Mi 5s Plus“ yra atnaujinti ir šiek tiek galingesni už savo pirmtaką modeliai. Esminis šių dviejų modelių skirtumas tas, jog pliusu pažymėtas įrenginys yra kiek didesnis ir galingesnis – „Xiaomi Mi 5s“ yra 5.15" colių įstrižainės flagmanas, o „Xiaomi Mi 5s Plus“ - 5,7" įstrižainės. Šių modelių skirtumus ir panašumus būtų galima prilyginti paskutiniams „Apple“ išleistiems telefonams („iPhone 7“ ir „iPhone 7 Plus“).

„Xiaomi“ flagmanai pažymėti raide „c“ – dažniausiai pernelyg nesiskiria nuo savo pirmtako, tačiau, pavyzdžiui, šiemet jis buvo pagamintas su „Xiaomi“ procesoriumi. Kad lengviau viską suprasti - galite peržiūrėti visų šių modelių parametrų palyginimą.

Išimtimi galima būtų laikyti „Mi 4i“ modelį, kuris buvo sukurtas tik Kinijos rinkai. Tai yra vienintelis toks modelis, kuris pažymėtas „i“ raide, ir šiuo vieninteliu atveju tai yra biudžetinis „Mi 4“ flagmano variantas. Panašu, kad šios versijos modeliai neturi tęstinumo ir vargu ar ateityje dar išvysime nors vieną „Xiaomi“ išmanųjį telefoną su „i“ raide.

Liko nepaminėta turbūt siauriausia grupė „Xiaomi“ telefonų - 5,7" įstrižainės „Mi Note“. Kolkas yra išleisti dvi šios serijos šeimos („Mi Note 2“ ir „Mi Note 3“) ir dar viena su žodeliu „Pro“. „Mi Note“ - dideliu ekranu pasižymintys ir flagmano savybes turintys išmanieji telefonai, o „Pro“ žodelis prideda dar ir papildomo galingumo.  Kuo 5,7" įstrižainės „Mi Note“ skiriasi nuo identiško dydžio „Mi 5s Plus“ galite pamatyti šiame palyginime, bet jei trumpai - tai naudojamas procesorius būna tas pats arba panašus, tačiau „Mi Note“ turi daugiau atminties, geresnę kamerą, didesnės talpos akumuliatorių, o tuo pačiu, deja, ir didesnę kainą. 

„Xiaomi Mi Max“ ir „Xiaomi Mi Mix“ – kas tai?

Šiuos du išmaniuosius telefonus tikriausiai žino kiekvienas, kuris bent kažkiek domisi „Xiaomi“ produkcija. „Max“ – tai dideli, 6,44" įstrižainės ir itin talpia baterija pasižymintys įrenginiai, tačiau pagal galingumą neprilygstantys „Xiaomi“ flagmanams. O „Mix“ – išskirtiniu ekranu išsiskiriantis išmanusis telefonas. Pirmieji šios serijos modeliai sulaukė nemažai populiarumo, o visai neseniai buvo pristatytas ir „Max“ serijos antrasis modelis, o internete netyla kalbos, kad bus tęsiama ir „Mix“ pažymėtų telefonų gamyba.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Lukas Snarskis
(53)
(7)
(46)

Komentarai ()