Pernelyg sudėtingas, pernelyg ginčytinas. Kodėl iPhone X gali tapti didele Apple nesėkme

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Finalfour 2017-10-27 23:55
Tai normalu. Kai pristatai telefona dabar, kuris visais parametrais ir dizainu atsilieka nuo pries daugiau nei puse metu pristatyto galaxy S8, naivu butu tiketis rekordiniu pardavimu. Ir jei tuos pardavimus pasiekti nepadeda net apple zmobiu armijos, tai vadinasi tikrai kazkas smarkiai ne taip su aparatu.
Kubietis 2017-10-28 03:05
Man keisčiausia, ne kodėl stringa surinkimas ar panašiai. Bet pažiūrėkit į šitą ekraną. Jei kiti gamintojai kraną atskyrė nuo kameros Apple apgobė. Kodėl negalėjo pagaminti berėmio ekrano ir vietoj tos nesąmonės viršuje - bevielią kamerą, kurią magneto ar laikiklio pagalba pritvirtintum prie telefono priekio, ar galo. Būtų dvi naujienos - berėmis ekranas ir bevielė kamera. Inovacijos patinka zombiams.
Vatsonas 2017-10-28 12:47
Cia apple marketingo triukai paskelbti kad neva telefonas labai sudetingas... OLED ekrana samsungas montavo y telefonus jau turbut nuo 2007 metu , istikro manau apple pasirinko strateginy laika pries kaledas kaip visi svaistosi pinigais dovanom ir pirks betkoky nauja iphona
infoguru 2017-10-28 13:33
Gerai veidą atpažįstančio jutiklio sukūrimas – viena iš aktualiausių ir sudėtingiausių dabartinių išmaniųjų telefonų gamintojų užduočių. Iki iPhone X pasirodymo, toliausiai šia kryptimi pažengė Microsoft Kinect kontroleris. 1. microsoft kontroleris tebuvo technologija nupirkta iš PrimeSense, taip kad microsoft ir kinnect niekur nepažengė ir apskritai yra ne prie ko - jie tik įdiegė tai kas jau buvo sukurta. 2. Tas pats Prime Sense 2013 buvo nupirktas Apple. Taip, kad technologija iš principo yra ta pati. Iššūkiai su kuriuo susiduriama - reikia didelės skaičiavimo galios ir matmenų - problemos - su kuromis m$ taip ir nesugebėjo susidoroti (AsusXtion Pro pavyko geriau susidoroti bent jau su matmenimis). Apple tą patį dabar bando įdiegti telefone - 2 kameros - viena IR, kita paprasta. Jiems iššūkis - visa tai reikia sudėti į mažą plotą su ribotais skaičiavimų pajėgumais. Štai ir visa pasaka. "Gerai veidą atpažįstančio jutiklio sukūrimas – viena iš aktualiausių ir sudėtingiausių dabartinių išmaniųjų telefonų gamintojų užduočių" - nieko ten labai sudėtingo nėra - gerokai išpūstas mitas. Dvi kameros skenuoja vaizdą ir fiksuoja gylio žemėlapį ir tekstūrą. Pagal šiuos du sluoksnius geriausiu atveju rekonstruoja 3D veidą ir bando pagal tai atpažinti. Blogiausiu atveju "šaudo taškus" ir pagal tai bando atpažinti.
Denis_LT 2017-10-28 13:56
Atsimenu turejau sena Xperia U jau tais laikais veidus mokejo atpazinti, negi per tiek laiko veido atpazinimas neistobulejo
Paprastas_zmogus 2017-10-28 15:29
Patobulėjo. Jei gerai pamenu Android 4 laikais Google pristatė veido atpažinimą telefone kaip būdą atrakinti savo telefoną. Deja viskas paigėsi viešu Google išjuokimu, nes sistemai apeiti užteko tiesiog žmogaus nuotraukos... Tada neseniai Samsung kažkuriame savo telefone įdiegė panašią sistemą, bet ten jau lyg ir reikėjo judančio 2d vaizdo - žmogus turi mirktelėti akimis, kad telefonas žinotų jog tai nėra tik nuotrauka.
Eič 2017-10-28 17:56
Neturiu patvirtinimo, bet atrodo preorderiai iššlavė viską.
vanduo4 2017-10-28 19:34
- Aš irgi taip manau, zombių armija nieko nesugeba padaryti, nes telefono dar nėra rinkoje. - Vargšai informacijos zombiai su atsilikusiais parametrais. Hmm ir kaip atpažinti zombį, gal iPhoneX sensoriai padėtų? Beje. Išvardintos problemos tėra tik šešėliai ant didelio šou. Ką jie ten iš tikro tokio sudėjo jog tai verta net 1000 pinigų?
iPienius 2017-10-28 20:28
kas blogiau? buti zombiu apple fanu ar buti zombiu apple hateriu, kuris nekencia apple, bet nezino kodel. galbut todel, kad neturi savo nuomones ir stumia, nes visi aplinkui stumia.
iPienius 2017-10-28 21:03
nuo kada kas nors perka appe del kazkokiu geresniu ar blogesniu parametru, ar tikedamiesi kazkokiu naudojimu. eiliniams pirkejams tai visiskai yra neidomu. reikia nepamirsti, kad ir koks butu telefonas, jo galimybiu praktiskai niekas arba labai mazas % isnaudoja. del sumazejusiu pardavimu, tai manau problema yra kainoje. tikrai ne visi nori moket kas metus 1k $ uz ta pati daikta.
kernel_panikuoja 2017-10-28 22:23
Nereikia varyti "i vienus vartus". Dizainas yra skonio reikalas. Apple A11 CPU/GPU lygi Android'ai pavys geriausiu atveju po 3-4 metu, nes Qualcomm'as visuose SoC segmentuose vienu metu spamina tiek sudo, kad nei vieno nesugeba normaliai isdevelopinti. Kai kuriais aspektais iPhone architekturiskai padaryti teisingiau. Jeigu yra zmoniu, kuriems jie patinka ir jie moka daug - tegu moka. Ka jums gaila? Man tai apskritai juokinga, kai vieni juokiasi is zmoniu, kurie isleidzia 1k EUR telefonui, bet patys dar daugiau isleidzia meskerems, sautuvams, gaming gear'ui ar dar kazkam pagal unikalu hobi, ir kas kitiems lygiai taip pat gali atrodyti kvaila. Gal nebeskaiciuokim kitu pinigu... Kitas dalykas, ne jum individualiai spresti, kiek daiktas vertas. Tai apsprendzia rinka. Ir jus nei vienas nezinot, kiek tiksliai kainuoja sukurti toki produkta, nes zinot tik jo BOM'o kaina, kas yra pigiausia dedamoji. Kazkokie latrai paskaiciuoja, kad visu iPhone elektroniniu komponentu suma yra apie 200-250USD (beje ne maziau nei Samsung'o flagmanu), bet kazko pamirsta visos ekosistemos islaikymo kastus, reklama, marketinga, servisus ir t.t. As asmeniskai naudoju Xiaomi A1, ir jo man daugiau nei uztenka, bet nesuprantu kodel kazkam skauda sirdi del tu iPhone'u. Tikrai, del manes gali moket ir 2000EUR, bele zmonem dziaugsmo atnesa.
vanduo4 2017-10-28 23:35
kernel_panikuoja 2017-10-28 23:56
OK, tada nesupratau ironijos. Sito saito komentaruose tiek daznai stumiama ant iPhone'u, kad prie to jau pripratau turbut
Wildpants 2017-10-29 10:49
iOS gali taip pat gerai suktis kaip Android ant prastesnės geležies. Atrodytu viskas labai šaunu, tas pats performance ant prastesnės geležies - pigesnis telefonas. Išlošia vartotojas. O ką turime: Naujas chipas A11bionic 1-2 metais priekyje qualcomm, bet performancas toks pat kaip ir Android flagmanų, nu ok, turi ten 1080p240fps, ko lyg kiti neturi (o kad ten benchmarkuose didesnius score renka neįdomu, ar ten chroma su 10 tabu atidaro 0,1s greičiau). Ir gerokai brangesnis. Tai koks tolkas iš tos iOS geros optimizacijos, jei kaip vartotojui tas jokios naudos neneša? Vistiek už viską sumoka vartotojas
Nukainotas 2017-10-29 12:01
Aš išvis nesuprantu, kam tiek vargo ir išlaidų dėl telefono atrakinimo būdo. Veido atpažinimai, rainelės skeneriai - totalus absurdas, geriau vietoj to sumažintų kainą, arba pagerintų kitus komponentus.
FtBall 2017-10-29 13:11
kernel_panikuoja 2017-10-29 14:51
Idomu, pagal kokius kriterijus tu tai nustatei. Benchmark'ai nera tobulas, bet yra objektyvus kriterijus. Ypac realiu workload'u o ne sintetiniai. Subjektyviai zmonem gali daug kas atrodyti, bet tai nera argumentas. Siaip tiek man, tiek daug kam kitam net ir subjektyviai atrodo, kad iPhone'ai pasizymi mazesniu mikro-lagu ir stutter'ingu.
Wildpants 2017-10-29 15:14
Pirmoje dalyje tavo komnetaro nesupratau ką mano poste kritikuoji. Pats sakai, kad benchmarkai objektyvus kriterijus, o pats paskui šneki apie kažkokius mistinius mikro lagus ar stutterius. Kas iš to, kad ten kažkokiam benchmarke renka 20% daugiau kažkokių taškų jei kasdieniniame naudojime nieko nereiškia. Ir matomai, nesupratai ką norėjau pasakyti iOs sklandumą ir hardware.
kernel_panikuoja 2017-10-29 15:40
As tiesiog klausiau, kaip tu nustatei, kad performance'as tas pats, kai jis objektyviai nera toks pats ir tiek. Tau skirtumo nera. Kitam yra. Tai ne kokia argumentacija.
FtBall 2017-10-29 15:42
Buvo toks Nexus 5 - savo laiku 0 mikro lagų buvo, patikimumu ir sparta neatsiliko nuo iPhonų. Imant Samsung S5 - praktiškai tas pats hardware'as, tai lagų krūva, net nemalonu naudotis. Grįžtant į šiuos laikus, tai žurnalistai pastebi, kad Samsung S8(antutu 170k) yra gerokai lėtesnis kasdieniame naudojime už pernai metų Pixel'į(antutu 140k) Jeigu ignoruotume nesėkmes(Snapdragon 808,810, iš dalies ir 820), tai pastaruoju metu švarus Android'as veikia vienodai sklandžiai, kaip ir naujausi iPhone'ai.