„Daktare, girdžiu su manimi kalbančius balsus“. Kodėl girdime tai, ko nėra?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

salemas5 2018-07-16 00:32
Tai tipo garsiai mastantys irgi tavo akyse yra sizofrenikai?
Elite 2018-07-16 02:40
Smegenys, tai bio kompiuteris ir ne tik. Gal ir galima muziką girdėt geriau ne per ausines ją įsivaizduojant dienos metu. Tuos balsus galima tam tikrais metodais (be jokių išorinių cheminių medžiagų) savyje aktyvuot, iškelt, tik jeigu nesuvaldysi, bus didelių problemų, baimių. Tai daroma jau nuo senovės, tik skirtingai tai suprantama, skirtingos kultūros skirtingai interpretuoja arba mistifikuoja. Žmonės kurie turi "šizofrenija(priklausomai kokią forma)" tai tiesiog neturi sąlygų save ištyrinėt tokioje visuominėje ir jie prislopinami chemija pagal ligų knygutes ir iš jų daromas biznis ir tolesni eksperimentai. Šitas yra susijęs su sąmoningais sapnavimais, kai atsiguli ir sąmoningai užmiegi viską jausdamas kol jauti kai paralyžuoja tavo kūną, tada persiorentuoja juslės ir tada persikeiti į mentąlinį/virtualų/sapno kūną (jokia čia mistika/magija kaip kas galvoja arba juokiasi). Taip, galima kūną užmigdyt, suparalyžiuot sąmoningai, tai žinant ir jaučian pereiti į kitą kūną (virtualų/sapno/mentalinį/ar vadink kaip nori) ir užsiimti ten visai kitais dalykais kurie keičia tavo neuroplastiką ir ne tik. Gali tam sapne kūrt eilėraščius, muziką, bėgiodamas savo sukurtoje virtualioje erdvėje ir savo noru atibudęs užrašyt-įgyvendint, lyg gyvenant du gyvenimus. Ateis laikas ir šita naiviai realistiška populiarioji visuominės paradigma apie vaiduoklius/šizofrenikus/dvasias su visom pajuokom suduš į šipulius, bet ji liks tol kol mes patys tam leisim ieškodami kaltų ir nesveikų.
Hm 2018-07-16 07:23
... Elite aprašyti lavinimosi būdai mąstantiems žmonėms ne naujiena... Pagalvok dar... Ferensas Listas to meto (XIXa.) geriausias pianistas aprašė, kaip jis sugebėdavo išlaikyti puikią formą koncertuodamas Europoje ir keliaudamas karieta. Muzikantui išlaikyti formą į dieną reikia bent porą valandų pagroti, fortepijono į karietą nepasiimsi, o kelionės užtrukdavo ir keleta dienų. Listas rašė, jog jis grodavo mintyse tiksliai atgamindamas visus pojūčius vykstančius grojimu metu. Gerai įsijautus sušildavo pirštai, rankos, o "atgrojus" ilgą kūrinį net jausdavosi fizinis nuovargis. Tą patį lavinimosi būdą naudoja ir rytų kovos menų meistrai, pvz. kai niekaip nepavykstą atlikti tam tikros smūgių kombinacijos, tada tą kombinaciją reikią "nugludinti" mintyse ir kai ji jau vaizduotėje pavyksta be užstrigimų, kartoti vėl... Tarp genialumo ir šizofrenijos nėra aiškios ribos, visi gabūs žmonės šiek tiek nukrypę nuo įprasto vidurkio, tik gabių žmonių skirtumas yra tame, jog jie suvokią savo nenormalumus ir juos sugeba tinkamai panaudoti... Nereikėtų žmogų iš karto užsipulti ir išvadinti ligoniu, nes sveikos psichikos žmogus paprastai elgiasi ramiai, apgalvotai, kitų neįžeidinėją, nesiuntinėją šiaip sau... Šiuo atveju pačiam reikėtų atkreipti dėmesį į savę - ar tai ne pirmieji ligos požymiai ... jei ką, tai galima ir "nurašyti" kaip pvz. - bloga nuotaika tuo metu buvo, ple...
HardAxe 2018-07-16 11:26
pataisykit: "imtis nedidelė – 30 человек,"
DrHarisLacan 2018-07-16 14:58
Gal todel, jog tiesiog neegzistuojame, o kaip kitap? ARBA isivaiduojame, jog musu net nera... Kaip kitaip tada butu galima paaiskint teorini moduliavima. Aisku, jog garsas valdomas mintimis, o nes viskas yra materialu; Kadangi dar neturiu isvadu is princtono ir harvardo univeru.. Darau hipoterine prielaida, jog garsas gali egzistuoti ir vakuume; Tobulas pasaulio idealas Leonardo Da Vinci, buvo ir neurologas:}. O kas ismano medicina, tas zino, ar mes netik sapnuojam, kaip tame simuliuojamos realybes suvokime, bet ir jauciam, kaip matricoj... tai, kas tada valdo minti? Dievas? Jis net neegzistuotu, jeigu musu nebutu. Isivaizduojamos realybes plotme yra ne matrica, o kazkas... ko isivaizduoti dar nebutina! Kadangi diskusijos vyksta, apie freud, ir senas gruntavimo schemas... Tai keturis kart valio ! ir mintis.. energija, ir laikas... Mes iseiname, is realybes, tik tuomet, kaip sapnuojam! .