Kodėl sovietams nepavyko pasiekti Mėnulio?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Evil Goku 2019-07-29 18:49
Labai įdomus ir daug informatyvesnis video šia tema: https://www.youtube.com/watch?v=Vi6fjs_8Yx8
kiesza 2019-07-29 22:04
Nepajėgė visapusiškai, ištekliai, protai, ekonomika, aprūpinimas viskas buvo nepakankama tokiam grandioziniam žingsniui, net po pusę amžiaus tai tėra utopija,galbūt per 75 jubiliejų Rusai pralauš ledus
HardAxe 2019-07-30 11:38
viskas buvo pakankama, bet darbo kultūra neleidžia pasiekti tokių projektų. Jie puikiai pagamina paprastus (ak47) bet ne sudėtingus gaminius. Įranga yra, technologija yra, mokslininkai yra, bet... kai kievienam žingsnyje chaltūrinama, ko tikėtis?
kiesza 2019-07-30 14:43
Chaltūrinama buvo nebent statant chruščiofkę ar gaminant dešrą liaudžiai, bet tikrai ne kosminėj ar karinėje pramonėje. Ak-47 yra grubus, neišdirbtas. Akivaizdžiai trūko kokybiškesnių staklių. Jis patvarus, bet ne šedevras kaip vakarų analogai
HardAxe 2019-07-30 17:05
Na viskas buvo daroma pagal planus, jei nespėdavai ar neturėdavai žaliavų - reikėjo suktis kaip išeina. Ir visa tai paliesdavo ne tik galutinį produktą, bet ir įrankių, žaliavų, visos įrangos kokybę. Aišku karinei ir mokslinei pramonei buvo geresnio lygio produkcija, bet ir ji nebuvo tobula. Negi dabar nereikšmingas žmogelis neparsineš vieno kito tranzistoriaus namo savo hobiui vien todėl, kad dirba kažkokiu kosminio aparato subkontraktorium? O jei staklių (reikalingų įragos gamybai, kuri reikalinga raketos gamybai) surinkimo fabrike sugedo fūra vežanti detales (kamazas) tai žmonės arba vėluos, arba skubės ir padarys kažką tep liap. Ir t.t. Kai liaudis nebuvo orientuoti į kokybę/atsakomybę ir plačiajam naudojimui technika/įranga buvo neypatingai gerai, tai ir speficinius produktus pagaminti sunkiau. Protų ir įdėjų sovietai turėjo ne mažiau, bet papuvus valdyba ir gamybinė grandis kaišiodavo pagalius į ratus. Sovietai sukūrė daug patikimų produktų, bet dauguma jų genialiai paprasti, AK, sojuz yra patikimesni lyginant su vakarų analogais, bet funkcionalūs sprendimai pas juos net nebuvo išbaigti. Tas pats černobilio serialas parodo liūdną realybę. Galbūt daug nusivažiuoja į lankas, bet bendrą ideologijos bulšitą +/- perduoda. Na neatliktas testas, bet elektrinę paleisti reikėjo, nes buvo nustatyta data, reiškia ji buvo paleista. Buvo problemų, bet negi dabar spręsi ir stabdysi sovietų progresą, negali imti ir pasakyti, kad reaktorius - mūsų pasididžiavimas yra blogas.
Skandalas 2019-07-31 02:11
Rusija turbūt tiesiog perstategavo planus. Ekonomiškai ir visaip kitaip tiesiog nenaudinga planuotis tokia ekspediciją. JAV padarė viska už juos, kam bereikalo toliau varžytis kai viskas ateina ant padėklo?
HardAxe 2019-07-31 09:12
Galbūt tam, kad įrodyti, jog komunizmas valdo, o supuvęs kapitalizmas atsilieka?