5 žinotini faktai apie sovietų ir suomių karą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2019-11-30 19:31
Suomiai šaunuoliai. Iš visų praeityje buvusių karų ir nepriklausomybių karų, galima padaryti kelias išvadas. 1. Visais laikais į valdžią dažniausiai patenka idiotai, reikia kažkokio apsaugos mechanizmo nuo to. 2. Jei reikia gintis nuo agresoriu, reikia nepasirašinėti jokių nesamoningų susitarimų, dėl tam tikro tipo ginklų nenaudojimo ir išanksto ruoštis masinio naikinimo ir slaptų ginklų gamyba ir personalo kuris jį naudos, tokiais kiekiais, kad agresorius net nesapnuotu apie užpuolimą. O esant reikalui smogti visa jėga, taip kad būtu pamoka agresoriui iškarto ir į ateitį. O ne įsisavinti 2+ proc bvp (karininkų premijoms ir "auksiniams" šikinykams). Akivaizdus pvz Šiaurės Korėja (jei nediskutuosim apie politinę santvarką), dabar turi rimtų masinio naikinimo ginklų ir bbd, ant visų, ar daug norinčių dabar užpulti juos? Agresoriui svarbu okupuoti šalį su kuo mažiau strateginių objektų sugriovimų (idealus atvejis Krymo aneksija), o besiginančiai šaliai nėra ko prarasti, todėl kaip jau rašiau užpuolikui reikia "durti tiesiai į skaudžiausią vietą".
bahuriux 2019-11-30 20:07
Arba nusipirkti iš sąjungininkų ir laikyti ne savo teritorijoj pvz "žvejybinam/prekybinam" laive konteineryje paruoštą naudojimui. Ne ištikro siūlau prisigaminti nepilotuojamų UAV dronų-žudikų + stinger ir javelin tipo ginklų, tinkamų antžeminiams ir oro taikiniams naikinti. Maždaug po 2-3 dronus ar raketas kiekvienam priešo turimam vienetui, nesvarbu ar tai gyvoji jėga ar tankas, ar lėktuvas minimnum po pora atinkamo tipo kontarapriemonių kiekvienam priešo vienetui. O kaip ir kokius juos gaminti tai čia jau techniniai dalykai. Priminsiu kad viena preištankininė raketa Javelin kainuoja nesveikai ($174,000 missile only, FY2019) https://en.wikipedia.org/wiki/FGM-148_Javelin Stinger raketa $38,000 https://en.wikipedia.org/wiki/FIM-92_Stinger Todėl tikrai geriau patiems gaminti hitech ginklus, bus pigiau, bus darbo vietos gerai apmokamos ir bus galima apsiginkluoti iki dantų.
Nerkus 2019-11-30 21:15
Būtent https://www.youtube.com/watch?v=JVSVut0XCog
kionig 2019-11-30 23:09
Šnekėti kaip čia reikia gaminti hi-tech'ą kariniams tikslams turbūt per daug lengva. Imk gamink, steig įmonę ir neabejotinai tuos šimtų tūkstančių vertės projektus atiduos tau LK. Tu tik pirmiau pagamink ar bent veikiantį prototipą parodyk.
House_of_gold 2019-12-01 10:00
Suomijos likimą iš dalies lėmė jos geografinė padėtis, jei Lietuvai tektų taip kariaut, tai per 24val. ją visą užimtų. ---- Branduolinis ginklas, aišku, būtų gera atgrasymo priemonė, tačiau tai labai padidintų įtampą regione, be to, taikioji Europa turbūt visa pasipriešintų tokiam žingsniui, ypač kai Makronas bučiuojasi su Putinu. O dėl išlaidų - jo brangu, tačiau ir dabar skiriame 1 mlrd. kariniam biudžetui, kuris jau greit turbūt lenks švietimui skirtą, tai čia problemų nebus jei didinsim finansavimą iki 2.5% BVP. ----
Hm 2019-12-01 11:29
"Gnomas" iš Maskavos (senasis pavadinimas) pasakė aiškiai - Vilnių paimsim per tris valandas, Lietuvą per 12 val. Lenkiją per 36 valandas - tai buvo viešas kremliaus pareiškimas, bet tada dar nebuvo Lietuvoje JAV bataliono su Abramsais. O ką jie darys kai Lenkijoje bus dar JAV karinė bazė?
jull 2019-12-01 15:10
Jie norejo pasakyt, kad taip butu jei niekas netrukdys:) Net dislokuot karius taikiai uztruktu ilgiau. Abramsai yra labiau simbolinis pajegumas, nors ir rimtas. Kur kas rimtesnis yra naryste NATO. Potencialus priesininkas turi zinot, kad puoliimo atveju, nebutinai atsakas bus simetrinis. Rusija konvencinem priemonem neturi net teoriniu galimybiu apgint visos savo teritorijos. Kaip kazkada minejau, 20 km2 rusijos tenka vienas karys, bukai dalinant kariu skaiciu is teritorijos, t.y iskaitant virejus, bibliotenkininkus ir t.t. Tai va jiem ir reikia sudaryt tokia dilema: Baltijos valsybes mainais i, tarkim, viska, kas yra uz Uralo. Realiai, vieninteles priezastis, del kurios Rusija kolkas tebeturi visa savo teritorija, yra ta, kad kolkas nera efektyvios priemones pries balistines raketas ir Rusijos atominio ginklo arsenalas ir infrastruktura dar nera beviltiskai pasene. Kiek laiko sita situacija tesis - neaisku, aisku tik, kad ne amzinai. Greiciausiai jie dar sitam simtmety tures kurkas didesniu problemu nei klausimas, per kiek valandu jie galetu uzimt Baltijos salis ir Lenkija. Realiai, didziausia konflikto rizika buvo 2014, dabar ji po truputi mazeja ir 99% mazes toliau.
House_of_gold 2019-12-01 16:36
Teisingai pastebėta, realiai Kinija jau labai norėtų tų teritorijų Rusijos rytuose, kuriuose gausu metalų ir medienos.
diedukas 2019-12-01 17:24
Patiko 1. Gal ka pasiulyt galetumet ( visiems diskusijos dalyviams ) ? Kaip ir technologijos .lt nuo troliu . Su viskuo zemiau parasytu kaip ir sutikciau ,jei uz auksinius saukstus but ka nors ir ne trumpam pasodine ... Tik juokas ima is AE entuziastu ... Gal padangas ismokstam efektyviau pradziai gesint ?
diedukas 2019-12-01 17:34
Klausimas tik iki TO kiek dar nesamoniu spes pridaryt ?
Monochamus 2019-12-02 14:18
Tai, kad "agresorius" dažniausiai paaiškėja tik karui pasibaigus. Ir visada "agresorius" būna ta pusė, kuri pralaimėjo. O kol karas tik tik prasidėjęs ir tebevyksta, tai "agresoriumi" kiekviena pusė laiko oponentus.