Saulės energijos revoliucijos gidas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AAA000 2019-12-20 18:40
citata: kaledini stebukla vokieciai sutvere, is atmosferinio CO2 sugeba isgaut 30% vandenilio kazkoki nelegalu branduoliu skaidymo fabrikeli pakure - nekitaip
lape 2019-12-20 21:47
Žemės temperatūra kyla, tai reiškia reikia, kad saulės energijos reikia kuo mažiau naudoti, ir statyti veidrodžius, kad atspindėt šviesą atgal į kosmosą, o ne juodai padengti pusę dirbamos žemės. O kosminės elektrinės tai iš vis tragedija.
AAA000 2019-12-21 00:12
siaip ta saules energija, kuria pavercia fotovolto baterijos i elektra, butu iskart pavirtusi siluma. kazkokiu kiekiu kuri perdirba ne i siluma - tokiu kiekiu siluma sumazinama. pvz jei paverciama i sviesa. o dar nemaza dalis tiesiai nuo fotovolto ploksciu atgal atspindima. augalai daro panasiai - sunaudoja dali saules sviesos ir nusodina angli is atmosferos. bet neatspindi. taip kad fotovolto saules parkai neblogai gelbes padeti. tik anglies is atmosferos nenusodins. plius po jegainemis pavesyje dykynese tiketina geriau augs visokia zole, kuria siaip isdegintu saule. jei fotovoltas sumontuota bus ant vandens pavirsiaus - tiketina maziau garins vandeni. manau efektas daugiau teigiamas, nei neutralus ar neigiamas. kas liecia kosmines elektrines - jos gali juk kabet ir dalinai seseliuot zeme - jei bus toks poreikis. bet nemanau kad jos masiskai bus dar bent 200-300 metu koki bandomaji nebent paleis moduliuka...
punktyras 2019-12-21 10:12
Etanolis (C₂H₅OH), kuras (spėju, metanas CH₄), etenas (H₂C=C₂H) irgi ne vien iš anglies dioksido sudarytas. Pastraipos mintis – nepakankamas esamų katalizatorių selektyvumas.
AAA000 2019-12-21 12:54
nu tai ten panasu kolosaliai vandens sueikvoja, ir jei lieka daug palaido vandenilio - procesas aiskiai mazai efektyvus... tada geriau biokuras. jei nesugeba nasumu pakonkuruot su medziais - kas is to dirbtinio sintetinimo?
punktyras 2019-12-21 17:57
Vandenilis – naudingas šalutinis produktas. Medžiai jo negamina. Vandenį, manau, irgi iš oro galima imti – jo ten gerokai daugiau, nei CO₂.
AAA000 2019-12-21 21:00
nu ir kuo jis naudingas palaidoj formoj? augalai - pagrinde medziai - yra pagrindinis gyvybes ciklas. evoliucijos virsune. gyvunija is esmes nereikalinga. gyvunija yra tik pagrindinio gyvybes ciklo nisines rusys. kur tiesiog siektiek spartina pagrindini gyvybes cikla. tame tarpe ir mes esam nisiniai gyvunai - kur perejom is spartinimo i agresyvu augalijos naikinima. o dabar net fabrikus statom pagrindinio ciklo imitacijai ant tiek suniokojom pagrindini gyvybes cikla... pvz jei tu bent kiek ziuri i ateiti - rinksies sakykim net savo palaidojimo buda - supudyt save karste, kad patrest savimi zeme o vat tie kur susidegina - nori kremacijos - ten ekologiniai kenkejai, skatinantys globalini atsilima... va cia galetu mokesti uzdet, o ne automobiliams nes kiek duju sunaudoja sudeginimui! kiek kuro iseikvoja bereikalingiems veziojimams ir palydoms! kiek trasos prapuola!!! ir dar kiek pritersia!!! vandens garu nemanau kad daugiau uz co2 visumoje. nebent zemutiniuose sluoksniuose. man idomu koks ten aplamai visas tas gamyklinis co2 sugaudymo-perdarymo procesas. as girdejau kad siltnamiai gerai produkcija didina - jei pripumpuot co2. bet kad perdirbimas i angliavandenilius apsimoketu - nemanau. augalai sita procesa labai riboja. tik kad perziemotu arba seklos kad isgyventu. tik tiek naudoja. iskraipymai - kai kaupia angliavandeniliu daugiau nei butina - cia labiau selekcija - isikiso irgi zmogus.