Kokia yra kitų gyvūnų sąmonė ir kada ji išsivystė? „Ji visiškai pakeitė pasaulį“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Staska 2021-07-09 21:47
As pats esu salininkas Rodolfo Llinas muomonei (yra jo knyga I of the vortex): samone atsirado mobiliuose gyvunuose, kaip ju sasaja siejanti juos su supancia aplinka. Augalui nereikia cetrines nervu sistemos ir samones, nes jis negali iskeliauti keleta kilometru toliau, esant reikalui. Vienas is argumentu yra: doubagyviai budami lervos stadijos tam, kad judetu turi centrine nervu sisyema ir judejimui skirta uodega, bet kai suauga prisitvirtina galva vienoje vietoje. Centrine sistema jiems daugiau nebeteikalinga, kadani jie nebejudes ir jie ja absorbuoja.
Benediktas 2021-07-09 22:23
Na taip, smegenys suteikia galimybe materijai atlikti labai didele aibe pokyčių, priklausomai, nuo to, kaip jos sureguos į aplinką, ar kokie procesai įvyks jose pačiose. Kaip pvz mašina su autopilotu ir be autopiloto. Pastaroji remdamasi algoritmais ir susidurusi su nenuspėjama aplinka, gali sukelti aibę poveikių aplinkai savarankiškai. Tuo tarpu mašina be autopiloto, judės grynai iš esamos inercijos, kol kažkur atsitrenks ir sustos pagal keleta pagrindiniu fizikinių dėsnių, nes neturi subtiliu valdikliu, kurie reaguoja į aplinką ir ją valdo.
vanduo4 2021-07-18 22:13
.: tesla numušė dviratininkę, nes ji vedėsi dviratį nepažymėtoje vietoje, o programoje to nebuvo numatyta. Visko juk nenumatysi, tad gyvas organizmas kažkokiais būdais randa teisingą sprendimą, o šį procesą žmogus pavadino sąmone. - Panašus reiškinys yra kai nerandi sprendimo uždaviniui, bet pabudęs ryte staiga suvoki kad suradai sprendimą miegodamas. Smegenys kažkokiu būdu sugebėjo apjungti turimą informaciją ir gauti optimalų sprendimą. Ar tai sąmonės veikla? Labai abejoju - tai fizikiniai cheminiai procesai, kuries vyksta patys savaime, kai tuo tarpu teslos DI dar neturi tokios galimybės.
vytautas50 2021-07-18 22:42