Aštuonios priežastys, dėl kurių verta džiaugtis didėjančia naftos kaina

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2008-08-09 21:38
Taip, dėl geoterminės energetikos žlugimo Lietuvoje, taip pat dėl vėjo energetikos plėtros stabdymo, kažkam reikia kelnes numauti ir išplakti užpakalį, tik,... tas užpakalis labai jau "aukštai". Straipsnis geras, bet... tai veršiuko paglostymas prieš skerdimą. Mus vėl saldainiukais vilios Rusija ir oj, kaip sunku bus jiems atsispirti. Berods Ugnyteee paminėjo termobranduolinę energetiką, taip, tai būtu vienintelis šansas pabėgti nuo naftinės priklausomybės. Vandenilio perspektyvos automobilių varymui geros, bet tik ne deginant stūmokliniuose varikliuose (NK nesiekia 30 proc.), o naudojant kuro elementus elektromobiliuose, NK galima pasiekti virš 80 proc. . Varymas vandeniu, magnetiniai varikliai... žmonės, mokykitės fiziką, kiekviena praleista pamoka jus verčia tikėti tokiom nesąmonėm. Taip pat išmokite skirti, kuo tikėti, o kuo ne, pasigilinkite geriau į tuos sensacingus išradimus ir nesunkiai rasite apgaulę. Pabaigai, atsiprašau, jei ką įžeidžiau.
Anonymous 2008-08-24 18:02
..as zinau iseiti, rejkia teleportuotis i kita dimensija, kur visi gyvena draugiskai ;}
algisle 2008-08-24 23:55
Otto, šaunuolis. tik be reikalo gąsdiniesi Rusija. Niekas niekam dabar nėra labai reikalingi. Tie, kas valdo pasaulį per pinigus gyvena taip pat šioje Žemėje ir jiems blogosios pasekmės taip pat nereikalingos. Taigi sutarkim, naftos brangimas - stumtelėti pažangos procesus. Be to tam pribrendo ir mokslas (tik jam taip pat reikia daug pinigų) - artėja termobranduolinės energijos įsisavinimo pradžia, nanotechnologijos leis pastūmėti pirmyn pigių ir ne tokių griozdiškų elektros akumuliatorių atsiradimą ir vandenilio celių tobulėjimą ir t.t. Na o visam šiam procesui reikalingi pinigai kaip tik iš naftos brangimo ir gaunami. Ir gaunami didžiuliai - gavyba nebrangsta, išgaunančioms šalims jie netenka, akivaizdu - naftininkai susiaurėjus jų "bizniui" likti "už borto" nenusiteikę, tad ar ne jų pačių šita "kampanija". Ir ji žinoma teigiama. Be to ji pradėta kai doleris nusmukdytas žemiau "Euro" - reiškia europiečiui "veržti diržus reikės mažiau nei amerikiečiui.
kiesza 2008-09-07 18:52
bet sutarkim jei nafta 1 diena baigtusi ji stipriai pakenktu mokslui. elektrines nebegamintu elektros zmones nebeatvyktu i darba tai atsilieptu ekonomikai tada sustotu nasa kosmoso programos nes niekas nepakeltu i kosmosa zmoniu kitos yrangos ... tad tikiuosi ji dar ilgai nesibaigs nes jai pakeisti reikia dau daug laiko..
Anonymous 2008-10-25 14:57
At me such question I can not change the menu in Windows, it looks on new why that.... Help to adjust... At me of a Window 98
Anonymous 2008-10-26 11:59
win 98? You is crazy! Its VERY old windows OS! Change exp Win XP
Anonymous 2008-10-26 15:58
Hmm. You is OK? :-/
algisle 2008-12-13 00:05
Taip, jei baigtūsi "vieną dieną". Bet jos naudojimas ženkliai sumažėjo tik dar nežymiai jai pabrangus. Antra, dėka organizuotos krizės dar labiau mažės vartojimas, spartėja automobilių "elektrifikacija", kuriami tobulesni atominiai reaktoriai, prasideda vis naujų technologijų, vienaip ar kitaip naudojančių tos pat Saulės energiją diegimas - bangų energija (Portugalija), labai naši sūraus ir gėlo vandens maišymosi technologija (Norvegija) ir net sunku numatyti būsimą nanotechnologijų "super" teigiamą įtaką visiems šiems alternatyviems naftai procesams. Taigi naftos liks. Ir dar viena , kol kas hipotezė, bet labai tikėtina. Nafta atsinaujina daug didesniais tempais, nei iki šiol manyta (pateikta didelės rusų mokslininkų grupės). Anglies dvideginis absorbuojamas oro drėgmės, (o jos ore sparčiai didėja, kaip ir dvideginio), patenka į gruntą. Toliau visas klausimas, per kiek laiko šis dvideginis pasieks aukštos temperatūros magmą ir čia jau paruošta naujos naftos "gamykla". Manoma, kad priklausomai nuo vietovės, gali pasigaminti nuo vienetų iki dešimčių procentų buvusių išteklių per 10 - 30 metų. Pats cheminis procesas įrodytas neginčijamai. Taip kad gaminiams naftos neturėtų pristigti, o ateityje jos ir visai nereikės, kai "visą gamybą perims nanotechnologijos", tikėtina, kad sėkmingai taps naudojamas paprasčiausias smėlis (silicio darinys), kurio planetoje į valias.
algisle 2008-12-13 00:13
Taigi va, pasirodo kad vandenilio energetika ne mažiau kenksminga. Vandens dujų (drėgmės) didėjimas ore dar spartina "šiltnamio efektą". Pasirodė ir tema portale supažindinanti su procesu.
Anonymous 2009-04-24 18:04
Sveiki, esu giliai pasibaisėjęs tuo, kad prie straipsnio negalima rasti jo autoriaus ar parengėjo. Negarbinga žiniasklaida. SIAUBAS. Pagarbiai, ********
algisle 2009-04-24 19:50
Žiūrėk temos "Zeitgeist" paskutinius diskusijų puslapius, yra nuomonių.
Linas000 2011-03-28 00:06
nezinau kaip ten del tu 8$ uz galona, bet anksciau lyg buvo 2$. Lietuvoje, jei galonas = 3,79ltr, tai 1galonas kainuoja apie 6,5$