Japonai sukūrė moterį-androidą (video)  (2)

Japonų mokslininkai pristatė savo naujausią kūrinį – moterį-androidą (robotas, judantis kaip žmogus), kuris beveik nesiskiria nuo žmogaus. Androidas „Repliee Q1Expo“ yra padengtas elastingu silikoniniu pluoštu, o keli jutikliai ir varikliai leidžia jam judėti ir reaguoti beveik panašiai kaip tikram žmogui. Be to, androidas gali mirksėti ir imituoti kvėpavimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Roboto mechanizmą sudaro 42 aktyvios pavaros, kurias maitina orinis variklis-kompresorius. Tai leidžia roboto judesius priartinti prie žmogaus motorikos. Programuojant roboto veiksmu panaudota informaciją apie tikro žmogaus motoriką. Specialus kompiuteris analizavo žmogaus judesius, kurie vėliau tapo judesio „modeliu“ robotui.

Androido kūrėjas profesorius Hiroshi Ishiguro yra įsitikinęs, kad kada nors žmonės neatskirs robotų nuo tikrų žmonių. Dėl to daug abejonių nekyla - pakanka pažiūrėti vien į šį kūrinį. Tuo labiau, jog robotas pasižymi ne tik "žmogiška" išvaizda -„Repliee Q1Expo“ taip pat gali sąveikauti su žmonėmis, reaguoti į prisilietimą. "Tai labai džiugu, tačiau mūsų laukia dar ilgas kelias, kurį privalome nueiti“, - sakė profesorius.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: