Polietilenas - gamtos naikintojas ir ištikimas žmogaus palydovas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2008-10-14 16:16
Man labai patiko Maximos ekologiški maišeliai. Tiksliau turėjau vieną ir dėvėjau, kol suplyšo Bet daugiau jų nebesimato, ar tik aš nepastebiu. Dabar naudojam pora IKI popierinių (?) maišelių. Manyčiau, kad taip daug geriau. Kam reikia kiekvieną kartą naujo, kai galima tą patį naudoti bent ą0 kartų, o dažniausiai net daugiau. Polietileninius maišelius irgi naudojam ilgai -- nepuolam pirkti naujo po pirmojo panešiojimo. SAUGOKIT GAMTĄ!
xKauciukaSx 2008-10-14 16:50
Tai ką tada reikia keisti polietileno sudėti, kad skaidytojai jį atpažintu ir įmtu skaidyt. Aš tai visada Maximos naudoju žalia n kartų
Anonymous 2008-10-19 22:46
Hm, aš net apie tuos maišelius nepagalvojau, tai eina savaime, kad naudoji n kartų ta patį maišelį. Mano nuomonė, tame, kad maistas yra pakuojams taip pat į plastmasinius indus. Kaip jūs manote, ar ne tai sudaro didžiają dalį šiukšlių? Taipogi tai nėra pats sveikiausias variantas, jei kas domėjotės įvairių plastamsių savybėmis, kai kurios iš jų 'įpatingai' mėgsta gertis į maistą. O ir alaus mėgėjų paklausus kur alus skanesnis? stikliniame, ar plastamsinėje taroje? Vos ne vienbalsiškai visi sako stikliniame. Nes platsamsė gadina ir patį maistą, bei jo skonį. Tad manau reikia daryti kažką šioje srityje, kad gamyklose, maistas būtu pakuojamas kažkur kitur, ar prekybos centruose ateitum su savais indais ir dėtumeis maisto produktus į juos. Apyvartoje gali išlikti nebent bioplastikas, kuris dabar retai kur pasižymi.
rimasD 2008-11-06 11:02
Jeigu polietileno atliekų yra tiek daug, įdomu kodėl chemikai nesiima spręsti polietileno pirolizės (depolimerizacijos) problemos.Gautume vėl etileną, kurą, arba techninį etilo alkoholį, kurį galima maišyti su benzinu, taigi ir vėl kurą, kuris dabar labai brangus.