Atsinaujinanti energetika. Nuo politinių subtilybių iki realių technologinių galimybių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

M.Mantas 2008-12-06 20:08
Joo Nieko naujo, tik graudi tiesa
tvset 2008-12-07 11:48
kada pagaliau Lietuvelej bus tvarka???...... (retorinis klausimas) p.S. puikus straipsnis
Nerkashis 2008-12-07 12:56
"Iš atsinaujinančios energetikos reikalaujama iš karto būti pigesniais, neskaičiuojant kiek trilijonų sukišta į tradicinės energetikos infrastruktūrą imant tik kuro kainą. " "Visa tai tik techniniai kaštai, neįskaitant naftininku biznio neigiamo poveikio aplinkai ir energetinei bei politinei šalių priklausomybei nuo energijos importo. Kiekviena ši dedamoji UNESCO duomenimis globaliai per metus kainuoja mažiausiai po 1000 mlrd.USD. " Va kelios pastraipos labausiai suintrigavusios. Vat šitą reiktų visiems (tame tarpe ir man) suvokti ir greitai viskas pasieistų.
Jogundas 2008-12-07 13:21
Įdomus straipsnis. Nesu aptariamos srities specialistas, bet prašyčiau patikrinti, ar pastraipoje, kurioje yra sakinys: neįsivėlė klaidų su matavimo vienetais (kitu atveju, Saulė šviečia vieną valandą per metus). Labai gerai, kad pakalbintas verslo atstovas (tikriausiai ir idėjinis vadas) aiškiai tai įvardijant - korektiška žurnalistika.
Anonymous 2008-12-08 11:01
Aciu uz pastebeta klaida. 3,5GW fotoelektrine per metus Lietuvoje pagamintu ~3500GWh elektros energijos.
Anonymous 2008-12-08 12:23
"Kitų metų pavasarį turi pradėti veikti eksperimentinė 2MW saulės elementų gamybos linija pagal naują technologiją." Ar šitas sakinys reiškia, kad Lietuvoje bus atidaryta gamykla, kuri gamins saulės elementus iš lietuviško kvarcinio smėlio? Jei taip, tai šaunuoliai esate, pagarba jums!
elektrikas 2008-12-08 13:05
Silicis į Lietuvą visuomet buvo importuojamas iš Rusijos, gal dabar yra ir kitų tiekėjų, o del Anykščių kvarco kolkas yra tik prezentacijos. Dabartiniai gamybos technologijai berods yra privalomos gamtinės dujos, kurios irgi yra importuojamos iš Rusijos. Bet kaip žinia smėlis nėra deficitas, buvo susidaręs deficitas ir išaugę kainos del to, kad nespėjo statyti ir finasuoti fabrikų smėlio perdirbimui kartu su paklausos augimu, o sumažėjus paklausai toks žaliavinis verslas su maža pridėtine verte taptų labai nuostuolingas.
Anonymous 2008-12-08 15:41
na tiesiog apakes: koks grieztas ir platus vejo jegaines mokslas. malunelis, generatorius, laidai, inverteris ir akumuliatoriaus. vajajai profesoriaus kokio reikia, kad paimtu kelis simtus tukstanciu.. ir dar patiko pastovios politines replikos - tu gal i prezidentus eik, elektrike Bendrai paemus kaip reklaminis straipsnis cia, tik pateiktas moksliskiau nei paprastai, bet vistiek - zemos morales taip sakant.
elektrikas 2008-12-08 16:36
Jeigu pagalvojote, kad šituo niku rašo ponas Žilinskas, tai apsirikote, aš jo net nepažystu, bet pilnai su juo sutinku nors kompetencija jam tikrai neprilygstu, į prezidentus irgi nepretenduoju Del politikos gal ir perlengta jo pasisakymuose, specialisto politikavimas nerimtai atrodo, tai tinka tik visokiems nevykeliams, kurie bolotiruojasi į seimą nes nieko daugiau nesugeba
Anonymous 2008-12-08 19:05
Tai aš taip ir nesupratau, ar kažkas planuoja Lietuvoje kitais metais atidaryti saulės elementų gamyklėlę:)
Anonymous 2008-12-08 23:04
Va ir visai neblogas straipsniukas. Taciau tik straipsniukas. Gaila, kad tik pavieniai zmogeliukai bando palikyti tokias idejas.
Anonymous 2008-12-09 11:19
mts666 >> siaip pats bandai buti protingu. O politika ir yra pinigai. Kas realiai valdzioje sedi: maximos ir kitu banginiu statytiniai ir parankiniai. Siaip viska ka pasake, daugiau maziau sutampa su man zinomais faktais. Tai speju pajunti elergija, isgirdus ka nors protingesnio uz save. Zmogus sugalvojo sau idomu versla salyje, kurioje yra maza rinka. Plius verslas ne kanapes auginti. O zmones patys paskaiciuoja, ar jiems apsimoka imti produkta ar ne. Dar vienas pastebejimas, tik durniams viskas paprasta is toli atrodo, kol patys nepradeda ko nors daryti nes prasideda istatymines bazes ir kiti niuansai
elektrikas 2008-12-09 11:38
Klok faktus zetai, gandų visi esame prisiklausę, kolkas čia atrodo kaip sąmokslo teorija, kurią norisi girdėti pasiteisinant del savo nesekmių. Jeigu žinai tokius faktus ir juos slepi, tai irgi esi sąmokslininkas Kitos pusės argumentus galite surasti "blogų" elektrikų tinklalapyje http://www.elektroklubas.lt/index.php?o ... Itemid=103 aš su šitais elektrikais irgi nesu susijęs jeigu kam kyla klausimų. Čia taip kalbama apie visokius "gerus" elektrikus: "Natūralu, kad nelabai fiziką išmanantiems žmon÷ms (o tokių netrūksta) atsinaujinančių energijos išteklių elektrin÷s yra patrauklesn÷s, nes jų veikimas labiau suprantamas nei atominių. Žmonijos istorijoje panašią baimę reik÷jo pergyventi atsiradus automobiliui, kuris pakeit÷ arklių traukiamas vež÷čias"
xKauciukaSx 2009-03-03 12:46
Čia energetikai neleidžia tokiu technologijų vistyti, nes jie prarastu milijonus, milijardus litų. O jiem tai tikrai nenaudinga. Kaip jum šitie irenginukai www.perendev-power.com ?
STart 2010-05-21 01:07
Kas susiję su vėjo panaudojimu elektros gamybai galima įdomios informacijos rasti puslapyje , tiems kas mėgsta patys išbandyti jėgas konstravime