„Windows 7“ „beta“ pristatoma visiems norintiems ją išbandyti (Video)  (50)

Jau nuo rytojaus (sausio 9 d.) iš „Microsoft“ svetainės bus galima parsisiųsti būsimosios „Microsoft“ operacinės sistemos „Windows 7“ viešąją bandomąją versiją. Tiesa, ji veiks ribotą laiką ir bus prieinama tik pirmiesiems 2,5 mln. ją išbandyti panorusių vartotojų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Las Vege (JAV) prasidėjusios tarptautinės IT parodos „Consumer Electronic Show 2009“ (CES) išvakarėse „Microsoft“ vykdomasis direktorius Steve‘as Ballmeris, pakviestas pasakyti atidarymo kalbą, oficialiai pristatė būsimąją bendrovės operacinę sistemą „Windows 7“ bei kitas „Microsoft“ rinkai siūlomas naujoves.

S. Ballmeris pranešė, kad pirmoji viešoji „Windows 7“ bandomoji versija (public beta) bus pradėta platinti penktadienį. „Mes pateiksime ją viso pasaulio vartotojams. Raginu jus visus ją parsisiųsti“, - sakė jis CES parodos dalyviams ir lankytojams.

„Microsoft“ atstovai patikslino, kad „Windows 7 public beta“ bus prieinama „ribotą laiką“. Po to, kai ją parsisiųs 2,5 mln. vartotojų, „Microsoft“ nutrauks jos platinimą per savo svetainę, praneša „Computerworld“.

S. Ballmeris pabrėžė, kad IT profesionalams ir „Microsoft“ produktų plėtotojams laukti penktadienio nereikia – „Windows 7 public beta“ jiems prieinama jau dabar per „Microsoft“ MSDN ir „TechNet“ svetaines.

„Microsoft“ pabrėžia, kad šioje „Windows 7 beta“ versijoje įdiegtos visos būsimosios OS funkcijos. Bendrovės atstovų teigimu norintys ją išbandyti privalo turėti kompiuterį su bent 1 GHz taktinio dažnio procesoriumi, 1 GB darbinės atminties, 16 GB laisvos disko vietos, 128 MB vaizdo plokšte ir „DirectX 9“. Tačiau, pasirodo, tai nereiškia, kad tokie minimalūs techniniai reikalavimai atitiks galutinės „Windows 7“ versijos „poreikius“ – bendrovės atstovų teigimu prieš pradedant naujos OS gamybą jie gali būti pakoreguoti. Taip pat pranešama, kad atnaujinti savo OS į „Windows 7 beta“ galės tik vartotojai, kurių kompiuteriuose įdiegtas „Windows XP SP1“ pataisymų ir atnaujinimų paketas.

Pasak „Computerworld“, „Microsoft“ atsisakė suteikti išsamesnės informacijos apie perėjimo nuo senesnių „Windows“ OS prie komercinių „Windows 7“ versijų variantus, o taip pat apie tai, kiek skirtingų „Windows 7“ atmainų ketinama pateikti rinkai ir kiek jos galėtų kainuoti.

Penktadienį viešai bus prieinama ir 32, ir 64 bitų „Windows 7 beta“ versijos. Kol kas bus galima parsisiųsti OS penkiomis kalbomis – anglų, vokiečių, japonų, arabų ir hindi. Daugiau lokalizuotų versijų bus pateikta tik pradėjus komercinį „Windows 7“ platinimą. „Windows 7 public beta“ iš „Microsoft“ svetainės bus galima parsisiųsti kaip ISO failą, tad vartotojams reikės įrašomojo DVD įrenginio, kad galėtų įsirašyti atvaizdą į naują diską. Kokio dydžio bus šis failas, „Microsoft“ nenurodo.

„Microsoft“ taip pat praneša, kad „Windows 7 public beta“ kompiuteryje veiks tik iki šių metų rugpjūčio 1 d.

Oficialiai „Windows 7“ išleidimo planai nėra keičiami: ji turėtų pasiekti rinką 2010-ųjų pradžioje. Savo kalboje CES dalyviams ir lankytojams S. Ballmeris neminėjo jokių būsimosios OS išleidimo datų. Pasak „Computerworld“, kai kurių analitikų manymu pasaulinė ekonominė krizė visgi privers „Microsoft“ nekartoti „Vista“ pateikimo rinkai klaidų ir paskatins išleisti galutinę versiją dar šių metų pabaigoje, kad suspėtų į kalėdinės prekybos sezoną.

Nors „Microsoft“ eiliniams kompiuterių vartotojams „Windows 7 public beta“ oficialiai pateiks tik rytoj, dar prieš porą savaičių internete pasklido „Windows 7 beta“ atmaina, kuri, kaip manoma, yra identiška oficialiajai. Šiame siužete galima pamatyti vieną naujausių „Windows 7 beta“ apžvalgų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (50)

Susijusios žymos: