"Mind Flex": krepšinis jūsų smegenims  (2)

Įmesti kamuolį pro lanką nesudėtinga, jei tik nebandote šio veiksmo atlikti su savo smegenimis. "Mind Flex" yra žaidimas, kuriame žmogus ant galvos turi užsidėti specialias smegenų bangas skenuojančias ausines ir bandyti kontroliuoti įvykių eigą. Jei žaidėjas sugebės pakankamai gerai sukoncentruoti savo mintis, aktyvuojamas specialus ventiliatorius, prastumiantis kamuoliuką per sumontuotus lankus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ventiliatoriui energija tiekiama proporcingai minčių koncentracijai - vėjas priverčia kamuoliuką judėti ore pro apskritimu įtaisytus žiedelius. Manoma, kad kompanijos "Mattel" sukurtas žaislas sukels daug diskusijų parodoje "Consumer Electronics Show 2009". Kol kas gamintojas nepateikia detalios informacijos, kaip jų kūrinys veikia (pavyzdžiui, apie ką ir kaip reikia galvoti norint priversti kamuoliuką levituoti); žinoma tik tiek, kad pirmiausia produktas šiais metais bus pristatytas JAV rinkai, o kaina sieks 80 dolerių.

Prognozuojama, kad "mintis skaitantys" žaidimai, tokie kaip "Mind Flex" bus ypač populiarūs 2009 metais, kadangi visa žaidimų industrija siekia savo produktus ir patį žaidimo procesa padaryti kuo labiau intuityviu. Praėjusiais metais kompanija "Emotiv Systems" pademonstravo šalmą primenantį įrenginį, kuris firmos teigimu turėjo leisti žmonėms mintimis valdyti žaidimus. Kiekvienas žaidėjas tokį įrenginį turėtų "apmokyti", t.y. pritaikyti konkretiems veiksmams atlikti pagal savo individualius smegenų bangų šablonus. Tiesa, vėliau naujovės išleidimą teko atidėti dėl nepakankamai tikslaus veikimo.

Vienas esminių intuityvių žaidimų kūrimo tendencijos skatintojų buvo "Nintendo Wii" kompiuterio ir geriausiai parduodamo žaidimo "Wii Fit" pasisekimas. Šiame žaidime žaidėjai turi valdyti kompiuterinį personažą atlikdami įvairius fizinius veiksmus, tokius kaip čiuožimas slidėmis arba joga.

(1)
(0)
(1)

Komentarai (2)