Milijonus dolerių kainuojančios pasienio saugumo sistemos apgautos lipnia juostele  (6)

Moteris iš Pietų Korėjos sugebėjo apgauti milijonus dolerių kainuojančią Japonijos pasienyje naudojamą pirštų atspaudų skaitymo sistemą. Tam ji panaudojo ant rankos pirštų priklijuotą specialią lipnią juostelę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visa tai įvyko Tokijo oro uoste. Teigiama, kad draudimą įvažiuoti į šalį turinti moteris į Japoniją tokiu būdu yra patekusi bent kelis kartus, ir niekas to net nepastebėjo. Vietos pareigūnai įtaria, kad tokiu triuku gali naudotis ir daugybė kitų žmonių.

Tokio tipo biometrinė pirštų skaitymo sistema yra naudojama 30 oro uostų jau nuo 2007 metų, o ją įrengti kainavo 45 milijonus dolerių. Pirminė jos paskirtis buvo padidinti saugumą ir neleisti teroristams patekti į Japoniją.

Deportavimo įrašą turinti moteris ją apklausiusiems asmenims prisipažino, kad ji ant savo pirštų priklijuodavo specialias lipnias juosteles, kurios leisdavo neatpažintai praeiti pro pirštų atspaudų skaitytuvą. Tai jai leisdavo apgauti sistemą, galinčia akimirksniu sutikrinti nuskenuotus duomenis su tarptautine nepageidaujamų ir pavojingų asmenų duomenų baze. Teisėsauga moterį pirmą kartą deportavo atgal į Pietų Korėją dar 2007 metų liepą, kai ji nelegaliai dirbo baro padavėja Nagano mieste (centrinė Japonija). Teisė įvažiuoti į šalį jai buvo atimta penkeriems metams, tačiau pareigūnai ją tame pačiame Nagano mieste aptiko praėjus vos metams, 2008 rugpjūtį. Manoma, kad specialios juostelės ir netikras pasas įsigytas Pietų Korėjoje.

(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)