Sniegas dykumoje: narkotikų kelias per Sacharą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

MarkizasBarabasas 2009-10-17 12:43
Geras straipsnis. Tik Ibrahimas labai jau detaliai aprašomas, pakankamai, kad būtų surastas ir už kojų pakabintas.. Nesuprantu, kodėl jie nuomoja džipus 5x brangiau. Ar jiems labiau neapsimokėtų jų prikti svetimomis pvardėmis ir vogtais dokumentais ? Ar čia koks vietinės ekonomikos skatinimo planas ..? Nors paskaičiavus, tai to džipo kaina jiems yra centai... 0,00015 mlrd..... O jie per metus daro apyvartos 2mlrd. Biški pinigai...
ligonis 2009-10-17 13:16
tai dar neaisku kiek marsrutu atlieka per metus ir kiek masinu buna tam ju konvojui, kiek zmoniu... racionaliausia butu visom valstybem pamirst ka petro pro pro...pro senelis padar epries 895 metus jono pro pro... prosenelio suniui, ir suvienijus pajegas "valyt" afrika. nes povelniu, is kur ten zmones dar gali gaut pinigu, jei ne is nelegalios veiklos? smeli pardavinedami turbut
cia. 2009-10-17 15:55
na valstybem turbut nera labai blogai, kad keliu kaimu ar miesteliu ekonomika pakelia narkotiku biznis
Arns 2009-10-17 17:26
Ir Somaliui matyt į naudą piratų pinigai Tokie, kaip ir visa mafija pasaulyje, neskatina vystytis valstybėms, jas tik smugdo. Atrodo pritraukia pinigus, bet tie pinigai dažniausiai išleidžiami kitur, ne ten kur esi, nes būsi susektas. Kitos valstybės, kurioms nepatinka šalies piliečių "veikla", labai lengvai oficialiajai valdžiai ir "normaliems" žmonėms apsunkina gyvenimą ir t.t. Į viską žvelgti plačiau, nei kaimo lygiu reiktu pažvelgti.
Vytax 2009-10-17 22:24
Na jei veža 250Lt kokaino, ir jo kaina 100€ už gramą, tai gaunasi 25 milijonai eurų pelno. O kas dėl automobilių, tai aš netikiu kad ten standartiniai automobiliai. Jie ten bus smarkiai perdaryti ir pritaikyti. Su standartiniais kelionės metų reikėtų kokius 4-6 kartus sustoti prisipildyti degalų, oro filtrai kaipmat užsineštų smėliu, variklis perkaistų, sudiltų nuo smėlio visokios pakabos gumos ir t.t. Ir netikiu, kad standartinis džipas ne asfaltuotu keliu galėtų lėkti 160km/h, neužtektų standartiniam varikliui tiek smarvės. Todėl tuos automobilius ir perka kelis kartus brangiau.
Tas_pac 2009-10-17 23:20
Litras pieno parduotuvėje 2,40Lt tai gaunasi kad bobutė pardavusi kaime bidoną pieno pienovežiui gauna 120Lt pelno ?
immortallt 2009-10-18 03:22
Pritariu kad narkobaronai yra labai blogai, pvz meksikoje, pries baronus valdzia ka nors daro tik jei prisideda JAV armija, kadangi jie geriau ginkluoti negu meksikos armija. Amerikonai irgi turi ka ten veikti, kai jie su tankais vazinejas ir turi savo privacias armijas.
HardAxe 2009-10-19 11:04
Pradziai uztektu apsunkinti kontrabandą, kad išaugtų gabenimo savikaina.
Arns 2009-10-19 12:34
nelabai išeis, nes Afrika yra Afrika, ten jokios tvarkos, su laiveliu laisvai gali praktiškai kur nori prisišvartuoti ir išskyrus kelias valstybes, visas žemynas nekontroliuojamas valdžios įstaigų, dauguma gentelių net nežino jog yra valstybės ir kaip prieš šimtmečius keliauja kur nori ir kada nori. Daug lengviau griežtinti ir sunkinti patekimą narkotikų į europą.
Talkatif 2009-11-13 10:37
Negi Meksikos šiandieninė padėtis nėra pavyzdys ką davė JAV žiauriai įtemptas ir labai brangus karas su narkotikais? Ar tikrai vien narkotikų karteliai čia kalti? Narkobaronus išnaikint rūpi tik romantikams. Pavyzdžiui, koksą suuosto rusų elitas, tos šaibos per vietinius narkodylerių tinklus nueina į Afrikos ir Pietų amerikos transporterių ir kokso didmenininkų kišenes. Jiems Rusijos ir JAV kariškiai su didžiausiu malonumu parduoda ginkluotę. Pinigai iš žmonių ir per mokesčius, ir per narkotikus paimti ir išleisti ginkluotei. Biznis. Po to dar CŽV parašo ataskaitą kaip plinta narkomafija ir paprašo iš biudžeto dar didesnio kąsnio karui su narkotikais. Tad didelis klausimas kurios pagrindinės figūros yra šiame "žaidime" ir kas iš tiesų kaltas, kad kokso upės niekaip nenustoja tvindyti Europos ir JAV.
dmexciter 2009-11-26 20:49
Kalti visi tie kurie uosto ir vartoja narkotikus Nera paklausos,nereikalinga ir pasiula-paprasta
Talkatif 2009-11-26 23:32
Žmogaus fiziologija jau tokia, kad jis gyvena reaguodamas į malonumų dirgiklius. Beveik visi jo sprendimai ant to paremti. Net depresijos savigraužos ratas sukasi ant streso sukeltų stiprių emocijų. Į gilią depresiją panirę tiesiog kaifuoja nuo stiprių išgyvenimų kaip jiems hujova.