Skaitmeniniai narkotikai: legalus "kaifas" ar vaikščiojimas palei bedugnės kraštą?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

iusegun 2009-10-27 20:39
cia daug kas raso apie muzikini skoni ir lygina tokius kurinius (jei juos butu galima vadinti muzikiniais kuriniais su klasikiniais, pop kuriniais. bet ju veikimas pagristas ne skoniu, o paskaiciuotu dazniu, kuri smegenys skirtingai interpretuoja, todel ir skirtingas poveikis. taip kad skoniai cia visai ne prie ko.
YoYo 2009-10-27 21:45
Mes kalbam ne apie mėgstamą muziką, kuri tikrai nuima įtampa ir pan., bet apie realų "smegenų programavimą". Kažin ar kokia nors įprasta mums muzika gali sukelti tokius efektus kaip teisingai parinkti dažniai. Klausantis "TripQH" mano akys pradėjo smarkiai judėti, lyg sapnuočiau, mačiau neaiškius spalvotus vaizdinius (ratilus ir pan.), bet aš nemiegojau, o pasibaigus seansui jokio poveikio nebejaučiau. Prieš kelias minutes išbandžiau antrą kartą - vėl taspats. Tai veikia ir čia faktas.
kionig 2009-10-27 22:42
NU manes sita nesamone nei kiek neveikia O cia kalbejimas tai apie smegenu programavima savitaiga daugiau nieko.
Vaidaccc 2009-10-27 23:22
Kionig, pabandyk šitą kur Tornmentor pasiūlė http://www.vth.biz/driver/imusic/sample# Čia bent panašu į muziką Man paklausius galva tarsi pritvinko, panašiai lyg kabėtum žemyn galva. Nesakau, kad tai malonus pojūtis, bet, kad šita "nesamonė" kažką daro ne vien saviįtaigos lygyje yra faktas.
kionig 2009-10-27 23:39
Na sitoje nuorodoje tai jau panasu i muzika, beje labai daug ritmu is kazkur girdeti, ju autoriu nepasakysiu, bet yra pakopintos dalys ypac pradzioje ir nuo kazkur 8 min, toliau jau nebeklausiau, nes kazka paspaudziau ir pastrigo Vnz sitas soundtrackas sumiksuotas gan normaliai, o ne kaip tas sh gabalas i-doser. Dar tame soundtracke galima isgirsti muzikos nuotaiku kitima. O daugiau kazko ypatingo veikimo nepastebejau ir nezinau ka ten galima dar tokio stebuklingo isgirst. P.S Taigi is mano puses faktas, kad manes neveikia ! Nebent miego trukumas P.P.S O is jusu esate bent kas klausesis ambient, minimal, goatrance, lauge stiliu ?
iusegun 2009-10-28 00:03
paskutiniu metu pagrindiniai stiliai ant ramumos traukia
YoYo 2009-10-28 00:24
Čia yra daugiau nei savitaiga. Juk esmė jau nebe muzika, o dažniai. Kai panagrinėji, visas šitas reikalas atrodo gana primityvus. Gryna manipuliacija smegenų ritmais. Perėjimas į Theta, tada staigus į Beta ar pan. Toks staigus ritmų keitimas išties gali sukelti haliucinacijas. Tai, kad tavęs neveikia, nereiškia, jog neveikia kitų. Galbūt neatsipalaiduoji ar pan. Jeigu nesupranti - nepulk vadinti to "Š", nes tai nebe šarlatanizmas kaip telekinezė, teleportacija ar dar velniai žino kas. Tai mokslas. P.S. Taip, lounge mano mėgstamas muzikos stilius. Tap pat: Deep, Soul House.
Vaidaccc 2009-10-28 00:43
Klausau Opus3.
kionig 2009-10-28 01:36
Taip pat ir as Ir man niekad nieko geriau uz opus 3 nera nebuvo ir nebus Na dar zip del pletku ir bajeriu su radistais
vitaltrix 2009-10-28 02:25
virtual haircut.jo-šitas tai geras,nesupratau kas darosi,pradėjau stipriai juoktis,ir kiti pojūčiai nerealūs. atrodo kad garsas ne iš ausinių.
mazylisz 2009-10-28 10:20
Aš pats nebandžiau klausytis tų "narkotikų", bet esu išbandęs muzikos terapiją, tai yra relaksacinės muzikos kūrinys kurio metu užsiėmimo vedėjas kalbėdamas, sukelia kažka panašaus i transą, gali pamatyti daug ko arba tiesiog užmigti, viskas priklauso nup tavo norų ir nusiteikimo, tai relaksacijos sensas kurio metu tavo smegenai pereina i aktyvaus miego stadija, bet neišsijugia, jei tikrai pasineri į šia būseną tai smegenys per 10 min. pailsi maždaug kaip po 3 valadų miego. Visų šitų užsiėmimų, turiu omenyje ir tuos "narkotikus", "dozių" ar smegenų programavim, esmė yra pačio nusiteikimas ir noras tai pajusti, yra įvairių darbų kuruos sukūrė žinomi psichologai, taip pat ir lietuviai, kuruos galima naudoti ir tai tikrai veikia. Aš irgi netikėjau, kad kžkokio žmogelio sapalionės ir muzika gali tai padaryti. Bet kadangi, kai kažką darau, darau iš visos širdies ir su užsidegimu ir ten taip pat buvo, tiksliai klausiau nurodymų, juos vykdžiau ir kabooooom, suveikė. O norėjau visiems įrodyti, kad manes tokie dalykai neveikia. Ir šeip relaksacija geras dalykas jei esu pervarges ir nsimiega visada bandau atsipalaiduoti ir atsijungti tokiu būdu... P.S. Tai šarlatanizmas - stipriai abejoju, Placebas - tikrai tai, nes tai saviįtaiga.
YoYo 2009-10-28 10:59
Elektrocheminiai impulsai, dažniai, binauraliniai ritmai - koks skirtumas, kalbam apie ta patį Placebas ar ne, man tai veikia. Visą kitą man nelabai rūpi. Žinau tik tiek, jog aš pats netikėjau ir nesitikėjau tokio efekto iki tol, kol išsigandęs kas darosi su mano akim, nusiėmiau ausines. Antrą kartą visą seansą išklausiau pilnai. Nemanau, jog šia diskusija ką nors pasieksim, nes nei vienu atveju neturime argumentų apart trečiųjų asmenų išgyvenimus, įsitikinimus ir hipotezes P.S. Atpalaiduojanti muzika su binauralinias dažniais (kaip norit, taip vadinkit): "Hemi-Sync" ir "Brain Sync"
domadomadoma 2009-10-28 13:09
Nebandziau. Gal galit atsiust pora doziu geriausiu i el pasta mp3 formatu? el pastas : dpukutis@gmail.com aciu
kionig 2009-10-28 15:18
Tave veikia, manes ne, taip kad del skonio nesigyncijama 8)
Aklas 2009-10-28 16:27
Tai istiesu idomus dalykai. Man teko galimybe isbandyti LaxMan (www.mindmodulations.com) ir poveikis tikrai stulbinanti. Anksciau labai skeptiskai ziurejau i tokius dalykus.
cia. 2009-10-28 18:27
As pats nebandziau, bet susigundziau tai jauciu reiks. Manau cia vistiek reikia noret, kad tave veiktu, nes kitaip neveiks. Kaip kad lengvu narkotiku poveikius galima protu numalsinti iki minimaliu arba isvis panaikinti, taip cia turbut imanoma tokius mazus poveikius ir be narkotiku issaukti.
jordanbn2 2009-10-29 06:10
Negali visu veikt vienodai, gali ir is viso neveikti, man pvz muzika darzniausiai tik depresija ivaro, geriau tyloje pasedet, kiti be muzikos negali. Kaip kam. Raso kad jei pazeisti smegenys tie binariniai irgi gali visai neveikt.Paklausiau VirtualHaircut.mp3,prideta efektu ,kazkaip del to visi bazaro linksma daresi
Vladislovas 2009-10-29 17:45
Gerb.geriau su smegenimis nežaiskite... kažkiek tai metų atgal skaičiau bruošiūrą "Triukšmas ir virpesiai pramonėje". Ten rašo, kad viename ceche pradėjo žmonės jaustis blogai, nuovargis, nerimas.Vienas susirgo ir mirė, antras irgi per savaitę ,nepamenu kelios mirtys buvo. Aišku savaime pradėjo tame ceche tirti kur priežastis. Pasirodo sienoje buvo pakeistas ventiliatorius kuris niekam neitariant skleidė virpesius sutampančius su žmogaus smegenų dažnumu.Dažnumui sutapus išaugo amplitudė kuri išvedė nervų sistemą ir nužudė...Ten atrodo rašė , kad lygtai buvo 16Hz. dažnis. Buvo ir daugiau įdomių aprašymų apie nelaimingus atsitikimus.
Vaidaccc 2009-10-29 18:30
Jordanbn2, VirtualHaircut.mp3 yra iš visai kitos "operos" (nors ir nuostabus daiktas) ir neturi sukelti jokio tiesioginio poveikio.
Vytautas Valaitis 2011-11-01 23:12
Prieš porą metų kalbėjau su vienu rimtu VU profesorium apie ausinių galimybės šioje vietoje ir baigiasi. Taip pat tiksliai nėra aišku kodėl vieniem žmonėm tai veikia stipriau kitiem silpniau (ir ar iš tikrųjų taip yra, nes į kiekvieno galvą neįlįsi). Mano manymu, tokiu metodu galima garantuotai kiekvienam psichiką paveikt, bet iki konkretaus narkotiko poveikio simuliavimo dar toli.